Több ovális tokozású modell is készült
Megnyúló mutatók az új Parmigiani karórán
Oroszvári Péter    2013.07.30    7 hozzászólás

1997-ben egy ĂŠrdekes Vardon and Stedmann Ăłra ĂŠrkezett restaurĂĄlĂĄsra a Parmigiani Fleurier műhelyĂŠbe. A teleszkopikus mutatĂłkat Ăşjratervezve most sajĂĄt kollekciĂłban keltik ĂŠletre a kĂźlĂśnlegessĂŠget.


Az Ovale kollekciĂł alapja nem meglepő mĂłdon az ovĂĄlis tok, melynek alapvetően nőies jellegĂŠt sikerĂźlt megszĂźntetni a teljes ĂśsszkĂŠpet tekintve. A mĂĄr emlĂ­tett kĂźlĂśnlegessĂŠg pedig a pantogrĂĄf: a mutatĂłk a kĂśrmozgĂĄs sorĂĄn vĂŠgigkĂśvetik a tok belső kerĂźletĂŠt, hol kinyĂşlva, hol becsukĂłdva. Persze arra Ăźgyeltek, hogy a percmutatĂł soha nem lehet rĂśvidebb az ĂłramutatĂłnĂĄl, Ă­gy a pontos idő mindig egyĂŠrtelműen leolvashatĂł.

Ez a Vardon and Stedmann
modell ihlette az új kollekciót
Ez a Vardon and Stedmann modell ihlette az új kollekciót

A pantogrĂĄfos modell 18 karĂĄtos fehĂŠr- vagy rĂłzsaarany vĂĄltozatban vĂĄsĂĄrolhatĂł meg, szerkezete 8 napos jĂĄrĂĄstartalĂŠkkal bĂ­r, ĂŠs 30 mĂŠterig vĂ­zĂĄllĂł. A szĂĄmlapon az Ăłra-ĂŠs percmutatĂł mellett a naptĂĄr ĂŠs egy erőtartalĂŠk komplikĂĄciĂł talĂĄlhatĂł meg. A mutatĂłk titĂĄnbĂłl kĂŠszĂźlnek, anodizĂĄlĂĄs sorĂĄn kapjĂĄk meg a kĂŠksĂŠgĂźket. A szĂ­j szintĂŠn kĂŠk Hermès alligĂĄtorbőr.


Megjelentettek tovĂĄbbĂĄ egy tourbillonos modellt is, ezen viszont nem a mutatĂłk dobjĂĄk fel a szĂĄmlapot, hanem a 30 mĂĄsodperc alatt kĂśrbejĂĄrĂł szerkezet. MĂŠrete ugyanakkora, de ez egy nappal kevesebbet bĂ­r, mint a pantogrĂĄf vĂĄltozat, valamint a szĂĄmlap ĂŠs a szĂ­j fekete szĂ­nben is kĂŠszĂźl. 60 darabos limitĂĄlt szĂŠria kĂŠszĂźl belőle.

avatar
Badboy
-
2013.08.06. 04:52
7
Ez kreatív!
avatar
pongo
-
2013.08.04. 16:34
6
\"a mutatók a körmozgás során végigkövetik a tok belső kerületét, hol kinyúlva, hol becsukódva.\"

Ez nem kutya :D Hogy oldották meg? Ilyenről még sosem hallottam.
avatar
mandark
-
2013.08.01. 22:23
5
45mm x 37.6mm x 12.2mm :)
avatar
biropeti
-
2013.08.01. 19:07
4
Ebből is látszik hogy néha egy apróbb részlet mennyire fel tud dobni egy órát, jelen esetben a mutatók... :)
avatar
tommygtc
-
2013.08.01. 19:06
3
Hány mm a tok?
avatar
newton
-
2013.08.01. 16:00
2
Néha kell egy jó ötlet :DD
avatar
anima_trix
-
2013.08.01. 14:18
1
micsoda órák
Tommy Hilfiger Cricket pulóver
A nagy V-nyak és a krikettpulcsik sajátos varrásmintája mellett a piros színű, meglehetősen vastag csíkok tesznek még látványosabbá a Hilfiger pulóverét.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MĂĄrcius 21-ĂŠn kerĂźlt megrendezĂŠsre a TrafĂłban az ÁthallĂĄsok cĂ­met viselő konferencia ĂŠs beszĂŠlgetĂŠs, melynek legfőbb cĂŠlja az volt, hogy bemutassa a KĂĄdĂĄr-rendszer utolsĂł ĂŠvtizedĂŠnek kultĂşrĂĄjĂĄt vagy ellenkultĂşrĂĄjĂĄt.