Több ovális tokozású modell is készült
Megnyúló mutatók az új Parmigiani karórán
Oroszvári Péter    2013.07.30    7 hozzászólás

1997-ben egy Ă©rdekes Vardon and Stedmann Ăłra Ă©rkezett restaurálásra a Parmigiani Fleurier műhelyĂ©be. A teleszkopikus mutatĂłkat Ăşjratervezve most saját kollekciĂłban keltik Ă©letre a kĂĽlönlegessĂ©get.


Az Ovale kollekciĂł alapja nem meglepő mĂłdon az ovális tok, melynek alapvetően nőies jellegĂ©t sikerĂĽlt megszĂĽntetni a teljes összkĂ©pet tekintve. A már emlĂ­tett kĂĽlönlegessĂ©g pedig a pantográf: a mutatĂłk a körmozgás során vĂ©gigkövetik a tok belső kerĂĽletĂ©t, hol kinyĂşlva, hol becsukĂłdva. Persze arra ĂĽgyeltek, hogy a percmutatĂł soha nem lehet rövidebb az ĂłramutatĂłnál, Ă­gy a pontos idő mindig egyĂ©rtelműen leolvashatĂł.

Ez a Vardon and Stedmann
modell ihlette az új kollekciót
Ez a Vardon and Stedmann modell ihlette az új kollekciót

A pantográfos modell 18 karátos fehĂ©r- vagy rĂłzsaarany változatban vásárolhatĂł meg, szerkezete 8 napos járástartalĂ©kkal bĂ­r, Ă©s 30 mĂ©terig vĂ­zállĂł. A számlapon az Ăłra-Ă©s percmutatĂł mellett a naptár Ă©s egy erőtartalĂ©k komplikáciĂł találhatĂł meg. A mutatĂłk titánbĂłl kĂ©szĂĽlnek, anodizálás során kapják meg a kĂ©ksĂ©gĂĽket. A szĂ­j szintĂ©n kĂ©k Hermès alligátorbőr.


Megjelentettek továbbá egy tourbillonos modellt is, ezen viszont nem a mutatĂłk dobják fel a számlapot, hanem a 30 másodperc alatt körbejárĂł szerkezet. MĂ©rete ugyanakkora, de ez egy nappal kevesebbet bĂ­r, mint a pantográf változat, valamint a számlap Ă©s a szĂ­j fekete szĂ­nben is kĂ©szĂĽl. 60 darabos limitált szĂ©ria kĂ©szĂĽl belőle.

avatar
Badboy
-
2013.08.06. 04:52
7
Ez kreatív!
avatar
pongo
-
2013.08.04. 16:34
6
\"a mutatók a körmozgás során végigkövetik a tok belső kerületét, hol kinyúlva, hol becsukódva.\"

Ez nem kutya :D Hogy oldották meg? Ilyenről még sosem hallottam.
avatar
mandark
-
2013.08.01. 22:23
5
45mm x 37.6mm x 12.2mm :)
avatar
biropeti
-
2013.08.01. 19:07
4
Ebből is látszik hogy néha egy apróbb részlet mennyire fel tud dobni egy órát, jelen esetben a mutatók... :)
avatar
tommygtc
-
2013.08.01. 19:06
3
Hány mm a tok?
avatar
newton
-
2013.08.01. 16:00
2
Néha kell egy jó ötlet :DD
avatar
anima_trix
-
2013.08.01. 14:18
1
micsoda órák
Fiatalos D&G zakó
A sok fényes, feltűnő dizájnerzakó között szükségünk lehet visszafogottabb darabokra is, amiket sokféle ruhával párosíthatunk. Ilyen ez a sötétkék D&G sportzakó is.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A folyamatosan kiĂşjulĂł izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy Ăşjabb fordulĂłponthoz Ă©rkezett, közben Michael Jackson Thriller cĂ­mű albuma világsikert Ă©rt el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.