Több ovális tokozású modell is készült
Megnyúló mutatók az új Parmigiani karórán
Oroszvári Péter    2013.07.30    7 hozzászólás

1997-ben egy érdekes Vardon and Stedmann óra érkezett restaurálásra a Parmigiani Fleurier műhelyébe. A teleszkopikus mutatókat újratervezve most saját kollekcióban keltik életre a különlegességet.


Az Ovale kollekció alapja nem meglepő módon az ovális tok, melynek alapvetően nőies jellegét sikerült megszüntetni a teljes összképet tekintve. A már említett különlegesség pedig a pantográf: a mutatók a körmozgás során végigkövetik a tok belső kerületét, hol kinyúlva, hol becsukódva. Persze arra ügyeltek, hogy a percmutató soha nem lehet rövidebb az óramutatónál, így a pontos idő mindig egyértelműen leolvasható.

Ez a Vardon and Stedmann
modell ihlette az új kollekciót
Ez a Vardon and Stedmann modell ihlette az új kollekciót

A pantográfos modell 18 karátos fehér- vagy rózsaarany változatban vásárolható meg, szerkezete 8 napos járástartalékkal bír, és 30 méterig vízálló. A számlapon az óra-és percmutató mellett a naptár és egy erőtartalék komplikáció található meg. A mutatók titánból készülnek, anodizálás során kapják meg a kékségüket. A szíj szintén kék Hermčs alligátorbőr.


Megjelentettek továbbá egy tourbillonos modellt is, ezen viszont nem a mutatók dobják fel a számlapot, hanem a 30 másodperc alatt körbejáró szerkezet. Mérete ugyanakkora, de ez egy nappal kevesebbet bír, mint a pantográf változat, valamint a számlap és a szíj fekete színben is készül. 60 darabos limitált széria készül belőle.

avatar
Badboy
-
2013.08.06. 04:52
7
Ez kreatív!
avatar
pongo
-
2013.08.04. 16:34
6
\"a mutatók a körmozgás során végigkövetik a tok belső kerületét, hol kinyúlva, hol becsukódva.\"

Ez nem kutya :D Hogy oldották meg? Ilyenről még sosem hallottam.
avatar
mandark
-
2013.08.01. 22:23
5
45mm x 37.6mm x 12.2mm :)
avatar
biropeti
-
2013.08.01. 19:07
4
Ebből is látszik hogy néha egy apróbb részlet mennyire fel tud dobni egy órát, jelen esetben a mutatók... :)
avatar
tommygtc
-
2013.08.01. 19:06
3
Hány mm a tok?
avatar
newton
-
2013.08.01. 16:00
2
Néha kell egy jó ötlet :DD
avatar
anima_trix
-
2013.08.01. 14:18
1
micsoda órák
Peek Performance sneaker
A Peek Performance ideális választás lehet azok számára, akik minőségi, bőrből készült sneakert keresnek és mégis egyediek szeretnének maradni.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.