Trendmagazin

Mesés kilátás és impozáns belső tér

A nem mindennapi villa Dél-Afrikában, Cape Townban található, a Signal Hill lejtőin

2012.06.11 | Kocsis Katica

Elegáns bútorok és zseniális formai megoldások jellemzik a dél-afrikai Antoni Associates stúdió által tervezett házat, melynek modern és kifinomult terei varázsolják igazán előkelővé az épületet.

Maga a ház is Dél-Afrikában, Cape Townban található, a Signal Hill lejtőin. Az épület elhelyezése is nagyszerű tervezésről árulkodik, ugyanis az ablakokból és a teraszokról ragyogó kilátás nyílik az Atlanti-óceánra és a történelmi Robben szigetre.


Az Antoni Associates azt a megbízást kapta, hogy a SAOTA által megvalósított házat újítsa fel és öltöztesse luxus külsőbe. A megbízók álma egy élvonalbeli 21. századi épület volt, ami egyszerre otthonos és funkcionális, ugyanakkor fényűző és előkelő is. Az ügyfelek ezenfelül két további gyerekszobára, egy konditeremre és egy házimozira is igényt tartottak. De nem felejthetjük el megemlíteni a teraszon található medencét sem, amiben nemcsak úszkálni és pancsolni jó, hiszen innen lélegzetelállító kilátás nyílik a városra, ami igazán magával ragadó és kellemes feltöltődést ígér.


A belső tereket importált, illetve egyedileg tervezett bútorokkal és dekorációs eszközökkel tették látványossá és otthonossá. Elegáns és letisztult bútorok találhatóak a nyitott terű nappaliban és az étkezőben is. Az étkező eleganciáját még egy bár is fokozza, ahol nemcsak márkás italokat kóstolhatunk, hanem választhatunk egyet az egyedi tervezésű szivargyűjteményből is. A konyha magas fényű, fehérre lakkozott egységekből épül fel, de a Volakas márvány pultok tették igazán fenségessé.


A szabadtéri részek úgy lettek kialakítva, hogy maximális kielégülést nyújtsanak a szórakozni vágyók számára: egy nagy pavilon alatt kerti grill és étkező biztosítja a kinti sütögetést, de akiknek ehhez nincsen hangulatuk, azok a napágyakban lustálkodhatnak. A medence fala Iroko fából készült és esténként a rácsokon keresztül átszűrődő fények igazi mediterrán hangulatot kölcsönöznek a helynek. A fehér Volakas padlóval erős kontrasztot képez a Nero Maraquino márvány, ami körülöleli a konzolos tűzrakó helyet, mely elnyúlik egészen a medence széléig. Pazar kárpitozás teszi a kültéri bútorokat igazán kényelmessé. A végtelenbe tartó medence pedig az Atlanti-óceán látványával segíti a relaxációt.