Egy brutális kezdés után kudarcok vitték le a színész értékét
Mi történt Taylor Lautner karrierjével?
Munkatársunktól    2016.11.14    1 hozzászólás

A Twilight sikere nyomán pillanatok alatt világsztár lett, sokan Hollywood új üdvöskéjét látták benne. Aztán szép lassan eltűnt, új filmjei sem váltották be a reményeket. Vajon mi történhetett?

1. A Twilight-őrület lecsengett

Taylor Lautner és Kristen
Stewart a Twilight-ban
Taylor Lautner és Kristen Stewart a Twilight-ban

Taylor két társ-főszereplője, Kristen Stewart és Robert Pattinson okosan intézte a karrierjét. Miközben még a franchise-t forgatták, mindketten szerepeltek más filmekben is, például Kristen a 2009-es Adventureland című filmben, Pattinson pedig a 2011-es Water For Elephants című moziban. Ennek köszönhetően, a páros a Twilight utáni időszakban könnyebben talált más szerepeket is magának. Ezzel szemben Lautner azonban csupán egyetlen kis mellékszerepet kapott a 2010-es Valentine’s Day című mozifilmben, hogy mégis történjen valami, a Twilight filmek között. A The Hollywood Reporter egyik forrása így nyilatkozott: „Nem egyszerű egy akkora árnyékból kikecmeregni, mint amilyet a Twilight jelent a színészeinek. De még mindig elég fiatal. Itt az idő Taylor számára, hogy többé váljon, mint Jacob, és kiessen ebből a szerepből.” Sajnos talán már túl késő Lautner számára, hogy el tudjon menekülni a természetfeletti dráma okozta árnyékból.

2. Egy másik szexi vérfarkas hamar a helyébe lépett

Az összes olyan Twilight fan, aki ténylegesen a Jacob csapatának drukkolt, hamar talált más szexi vérfarkast, akiért rajonghat. Dylan O'Brien egyesek szerint egy picit hasonlít Lautnerre, és történetesen az MTV Teen Wolf sorozatában játszik, de az ő színészi karrierje lényegesen jobb. Emellett, O’Brien elég nagy sikereket ért el az akciósorozatával, melynek az első részében, a 2014-ben megjelent The Maze Runner-ben a főszerepet játssza.

3. Az első igazán sikeresnek vélt filmje borzasztó volt

Lautner neve volt az igazi védjegy a 2011-es Abduction sikeréért, de a film egyáltalán nem volt olyan jó, mint amilyennek várták. A kritikákban teljesen lehúzták, a Metacritic-en egy gyenge 25 pontot, a Rotten Tomatoes-nál pedig csupán 4%-ot ért el. Ez azonban önmagában nem lenne olyan rossz statisztikailag, ha a jegypénztárakban jobb számok születtek volna, de a film összesen 28 millió dolláros büdzsét termelt az Egyesült Államokban, mely még a 36 millió dolláros költségvetését sem hozta vissza. „Az első filmje ugyan nem sikerült olyan jól, de ez azonban nem indokolja automatikusan azt, hogy a többi sem lesz jó” - nyilatkozta egy bennfentes.

4. Túl drága

Az Abduction bukás lett
Az Abduction bukás lett

A stúdiók nem látják azt, hogy Lautner megérdemli azt a pénzt, amit ő gondol hogy kellene kapnia egy szerepért, és talán igazuk is van ebben. Egy forrás elárulta a Vulture magazinnak, hogy William Morris nagyon jó munkát végzett azzal, hogy elhitette Hollywooddal, hogy ő lesz a következő nagy filmsztár. Sajnos azonban még William Morris sem tudta egyformán meggyőzni a nézőközönséget erről. Lautner az Abduction című filmért 5 millió dollárt kért. Amikor a film teljesítményét meglátták, a stúdiók már nem tartották indokoltnak, hogy 7,5 millió dollárt fizessenek azért, hogy a színész játsszon a Stretch Armstrong című filmben, vagy hogy 10 millió dollárt fizessenek neki a bibliai történet feldolgozásáért, a David and Goliath című film szerepéért. Mindkét film elkészítését jegelték előre nem meghatározott időre. Egy másik forrástól származó információ, melyet szintén a Vulture magazinnak mondtak: „Emlékszem amikor az Universal stúdió társelnöke, Donna Langley elhívta a Stretch Amstrong meghallgatására, azt mondta róla: Ő az igazi! –én pedig azt gondoltam hogy mi alapján gondolja ezt? A Twilight miatt?”

5. A színjátéka nem az igazi

A legtöbb sztár számára a színészkedés együtt jár bizonyos szerepbe való beleéléssel, és jó színészkedéssel, ami nemcsak abból áll, hogy jól tudjuk levenni a pólónkat. Amikor azonban Lautnertől azt várták, hogy valami újat is alakítson, akkor már nehézkessé váltak számára a dolgok. Az Abduction című film értékelése nem volt éppen kegyes, többen is emlegették, hogy Taylornak nincs meg a megfelelő képessége a színészkedéshez. A Movieline-tól Alison Wilmore a következőképp fogalmazott: „Ez lehetett az első film amit valaha láttam, ahol és amikor egy színész elgondolkodva az állára teszi a kezét, de annyira kínosan, hogy már attól tartottam hogy szemen böki magát.” A The Village Voice szerint „Taylor úgy néz ki, mintha egy idegen próbálná őt alakítani.”

6. Senki nem vette meg a mosolyát

Lautnernek már nagyon sok híres barátnője volt, akikkel gyanúsan kényelmes időpontokban mutatkozott. Éppen akkor randizott Lily Collinsszal, amikor 2011-ben az Abduction című filmet promózták. Amikor már ez az egész nem jelentett annyira sok izgalmat, a US Weekly címlapra tűzte a szakításukat, éppen egy héttel a film premierje előtt. Amikor kapott egy cameo-t a Nagyfiúk második részében, a Life & Style magazin megjegyezte, hogy Maika Monroe-val randizik röviddel azután, hogy a film a mozikba került. Szintén randizott a Tracers egyik főszereplőjével, Marie Avgeropoulosszal, de az E! Online bejelentette, hogy röviddel a film debütálását követően szakítottak. Lautner legismertebb fellángolása Taylor Swift volt, akivel 2009 végétől 2010-ig randiztak. Vajon miért gyanakodhatunk ezen párosítások hallatán? Mert azonnal szakítottak, miután 2010-ben bemutatták a Valentine’s Day című filmet, és ő volt az egyetlen férfi, akiről Taylor Swift nem írt dühöngő – bosszús szakítós számot. Tény, hogy valójában elvileg barátságosan oldották meg a szakítást, melyről még az MTV híradójában is szó volt. Ez pedig nagyon nem jellemző az énekesnőre, különösen akkor, ha tényleg igazi volt a kapcsolat kettejük közt (tipp: talán nem volt az).

7. Hogyan tudja vajon mindezt megfordítani?

Taylor a Scream Queens
második évadában
Taylor a Scream Queens második évadában

Lautner úgy tűnik, hogy okos döntéseket hozott az utóbbi időben. Ha a jegypénztári bevételeket nézzük, de nem kritikusan szemléljük, akkor a 2013-as Grown Ups 2 sikere, és Adam Sandler meghozta neki a Netflix kínálatát, a 2015-ös The Ridiculos 6 című filmmel. Azóta Lautner már megnyert magának egy visszatérő szerepet a BBC egyik vígjátékában, a Cuckoo-ban, ahol a vicces oldalát meg tudja mutatni. Talán a legnagyobb reménysugár számára (és rajongóinak is) a Scream Queens második évadában kapott szerepe, ami visszarepítheti őt az A-listás színészek közé. És habár úgy tűnik, hogy már lekésett a „buliról”, nemrég csatlakozott az Instagramhoz is, ami manapság elég fontos egy fiatal sztárnak.

avatar
DaveLee
-
2017.01.10. 23:10
1
Nem csoda, az Elhurcolva volt az életem egyik legszarabb filmje.
Calvin Klein aktatáska
Mit tegyünk, ha szükségünk van egy elegáns táskára, de sajnálatos módon nem tudunk kifizetni egy 200 ezres Guccit? Ilyenkor a Calvin Klein siet segítségünkre...

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet viselő konferencia és beszélgetés, melynek legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.