Patek Philippe, Cartier, Hermes a lista élén
Mik a kínai milliomosok kedvenc márkái?
0 hozzászólás
Munkatársunktól    2014.08.16

A kĂ­nai szupergazdagok ugyan a tavalyi Ă©vben 25 százalĂ©kkal kevesebbet költöttek a vártnál, azonban mĂ©g mindig megvan bennĂĽk a luxusmárkák iránti birtoklási vágy. A Hurun 2014­-es felmĂ©rĂ©se szerint a kĂ­nai milliomosok szĂ­vesen viselnek Cartier Ă©kszereket, Patek Philippe karĂłrákat, vagy Ă©pp Hermes kiegĂ©szĂ­tőket, a szekrĂ©nyben a fĂ©rfiak Armani öltönyöket, mĂ­g a nők Chanel ruhákat tárolnak. Ami a gyermekeket illeti, számukra leginkább a Burberry kĂ­nálatábĂłl vásárolnak a szĂĽlők.


Ha autĂłt választanak, a Rolls Royce Phantom, vagy Ă©pp a Mercedes­ S­-Classe jöhet szĂłba leginkább, de előkelő helyen vĂ©gzett az Audi Q7­, Ă©s a Range Rover­ is. Ha valamelyik kĂ­nai milliomos sportautĂłra vágyik, általában a BMW M3, a Porsche 911 Carrera, vagy a legnĂ©pszerűbb sportkocsi, a Mercedes SLK közĂĽl választ. A szupergazdagok csupán 40 százalĂ©kának nincs jachtja­, ez a szám 10 százalĂ©kkal növekedett a tavalyi Ă©vben. A vĂ­zi járművek közĂĽl a kĂ­naiak kedvenc márkája a Ferretti, azonban ha ĂĽzleti repĂĽlőről van szĂł, szĂ­vesen választanak a Gulfstream, az Embraer Legacy 650, Ă©s a Dassault Falcon 7x közĂĽl.

A kĂ­nai milliomosok leginkább Royal Salute­t, vagy Martell whiskyt szeretnek inni, vagy Hennessy konyakot, habár a Macallan az egyedĂĽli maláta whiskey, amit szĂ­vesen fogyasztanak. A luxust igĂ©nylő vásárlĂłk sokszor választják a Moutai likőrkĂĽlönlegessĂ©get, azonban ha pezsgőre vágynak, a Perrier­JouĂ«t Ă©s a MoĂ«t közĂĽl választanak. Ha dohányrĂłl van szĂł, akkor a választásuk a Chunghwa cigarettára, vagy a Davidoff szivarra esik.

A Hurun felmérés 2013 júniusa, és decembere között felvett adatok alapján készült, melyben 393 kínai milliomost kérdeztek meg, akiknek legalább 1,6 millió dollár (mintegy 360 millió forint) nettó vagyonuk van.

Dolce&Gabbana sneaker
Vannak olyan termékei a Dolce&Gabbanának, amit azoknak is nyugodt szívvel ajánlok, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak, hogy tetőtől talpig ennek a márkának a ruháit hordják. Nos, ilyen ez a sneaker is, ami elérhető fekete és fehér színben is.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.