Mostantól tényleg beindult az amerikai választási kampány
Mitt Romney zöld utat kapott
6 hozzászólás
MTI/TM    2012.08.29

Nagy többséggel az amerikai republikánusok elnökjelöltjévé választották Mitt Romney-t kedden, pártja tampai országos konvencióján.

Az államok delegációinak bemutatása - amely egyértelművé tette, hogy melyik küldöttségben hányan támogatják az egyes aspiránsokat - nem hozott meglepetést, hiszen Romney fölényes győzelmet aratott a párt előválasztási küzdelmében, és a konvencióra már csak a tőle erősen leszakadt Ron Paul texasi képviselő maradt talpon riválisai közül.

Romney feleségével és
unokájával érkezett Tampába
Romney feleségével és unokájával érkezett Tampába

Az, hogy a Romney-t támogató küldöttek száma meghaladja a jelöltség elnyeréséhez szükséges 1144-et, a New Jersey-i küldöttség összetételének ismertetésekor vált egyértelművé.

A 65 éves Romney a november 6-án tartandó amerikai elnökválasztáson a hivatalban lévő elnökkel, Barack Obamával küzd majd meg a Fehér Házért. A konvención Paul Ryan wisconsini képviselőt, a képviselőház költségvetési bizottságának 42 éves elnökét közfelkiáltással választották meg a párt alelnökjelöltjévé.

"Van egy üzenetünk Amerika számára: válasszuk meg Mitt Romney-t és Paul Ryant, akik ismét beindítják Amerikát" - fogalmazott Reince Priebus, a Republikánus Nemzeti Bizottság elnöke. Priebus hangoztatta, hogy Obama újraválasztása "a négyévnyi kudarc folytatását jelentené", és ez a kijelentés visszhangra lelt a gyűlés többi szónokának felszólalásaiban.

A mintegy 3 millió dollárból
létrehozott színpadon tartja majd beszédét a republikánus
elnökjelölt
A mintegy 3 millió dollárból létrehozott színpadon tartja majd beszédét a republikánus elnökjelölt

A republikánusok a tanácskozáson leendő elnökjelöltjük szerethető, emberi oldalát próbálják meg kidomborítani, de eközben ügyelniük kell arra, hogy az ünnepléssel ne kerüljenek túlzott kontrasztba azzal a fenyegetéssel, amelyet az Isaac hurrikán jelent a régióra.

A hivatalosan hétfőn megnyitott konvenció érdemi munkáját a párt éppen az Isaac miatt napolta el egy nappal. Mitt Romney csütörtök este mondja majd el a jelölést elfogadó beszédét.

Romney nagy fölénnyel nyert
Romney nagy fölénnyel nyert

Az amerikai televíziók figyelme egyébként továbbra is erősen megoszlik az Isaac hurrikán és a republikánus konvenció között, ami több elemző szerint nem nevezhető szerencsés fordulatnak. A Demokrata Párt a jövő héten az észak-karolinai Charlotte-ban tartja országos gyűlését.

A legfrissebb közvélemény-kutatások többsége azt mutatja, hogy tíz héttel a novemberi elnökválasztás előtt gyakorlatilag holtverseny alakult ki a két rivális, Obama és Romney között, és csak kevés felmérés jelez csekély előnyt az elnök oldalán.

Kőkemény kampány lesz
Kőkemény kampány lesz

A választók többsége ugyanakkor úgy vélekedik, hogy a magánszektorban, befektetési vállalkozóként szerzett tapasztalatival Romney az alkalmasabb jelölt az amerikai gazdaság talpra állítására.

A Trendmagazin hamarosan induló új rovatában kiemelten foglalkozunk az amerikai elnökválasztás eseményeivel.

A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
Mivel az utóbbi időkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetőjét.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
avatar
tywin
-
2012.08.30. 20:44
6
Nem kell meglepodni ezeken az osszegeken. Amerika joval nagyobb ezert sok penzt lehet gyujteni mindket taborban.
avatar
Attilaa
-
2012.08.29. 23:52
5
Haha:D, kicsit elnéztem a méreteket mikor belinkeltem ,de sebaj így hatásosabb :DD
avatar
brandy
-
2012.08.29. 23:47
4
az utolsó képen látható fickó már felvette a politikai fanatikusok ragályát :P
avatar
biropeti
-
2012.08.29. 23:45
3
Attilaa és a világ legnagyobb LIKE-ja :D
avatar
Attilaa
-
2012.08.29. 22:00
2
\"A Trendmagazin hamarosan induló új rovatában kiemelten foglalkozunk az amerikai elnökválasztás eseményeivel.\"

avatar
Chewaa
-
2012.08.29. 21:16
1
Elég jó a színpad :D
Stílusos Fabi sneaker
Rendkívül stílusos és egyedi fekete sneaker a Fabi tervezőitől. A dizájnerek egy átlagos - ámde minőségi - fekete bőrcipő helyett alkottak valami mást. Egy kicsit extrábbat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.