Spéci kiegészítő is jár a limitált szériához
Montblanc Villeret 1858 Régulateur Nautique
0 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.02.15

Regulátornak azt az Ăłrát nevezik, amely a pontos időt jelzi a műhelyben az Ăłrásmester számára – ez alapján állĂ­tja be az elkĂ©szĂĽlt Ăşjabb Ăłrák mutatĂłit. Manapság szintĂ©n Ă­gy nevezik azokat a modelleket is, amelyeken az Ăłra-, perc-, Ă©s másodpercmutatĂłk kĂ©t, vagy több tengelyen helyezkednek el.


Az Ăłrásmesterek mellett főleg tengerĂ©szek Ă©s csillagászok használtak regulátorokat, mivel ezek sokkal pontosabbak voltak az egyszerű Ăłráknál. Nagyon fontos kellĂ©k volt a navigáciĂłban, Ă©s a nagyobb vĂ­zparti városok kikötőmesterei is alkalmazták.


A Montblanc Ăşj regulátorán is kĂĽlönböző tengelyeken találhatjuk meg a másodperc- Ă©s ĂłramutatĂłt, utĂłbbibĂłl rögtön kettőt, Ă­gy a helyi idő mellett egy másikat is beállĂ­thatunk. A percmutatĂłval viszont azonos tengelyen jár a stopper másodperc-karja, Ă©s ezen kĂ­vĂĽl mĂ©g több funkciĂłval is szolgál a számlap, Ă­gy pĂ©ldául napszakjelzővel, 30 perces mutatĂłval, vagy erőtartalĂ©k visszajelzővel. Egyszerűnek nem mondhatĂł, de mĂ©gis nagyon elegáns megjelenĂ©ssel szolgál az ezĂĽst Ă©s kĂ©k kombináciĂłjával.


A Montblanc Nautique RegulatorbĂłl mindösszesen 16 darab kĂ©szĂĽl – 8 vörösarany, Ă©s 8 fehĂ©rarany kivitelű. A karĂłrák mellĂ© ráadásul jár mĂ©g egy gyönyörű fĂ©mtartĂłba helyezett navigáciĂłs Ăłra, amely egyszerre három időzĂłnát kĂ©pes megmutatni.

Címeres Key Largo pulcsi
Miért érdemes a német Key Largo termékeit választani? Mert fiatalosak, trendik és mérsékelt árakkal jönnek piacra.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.