A 423 négyzetméteres otthon 3.2 millió dollárt kóstál
Moziból lett luxuslakás
11 hozzászólás
Major Imola    2011.07.02

Stockholmban most nem akár milyen ingatlanra tehetünk szert, ugyanis nem csak felújították, de át is alakították a Plaza-Astoria Cinema-t.


A mozit először 1931-ben nyitották meg a nyilvánosság előtt, az elmúlt években úgy döntöttek, hogy lakásként kívánják értékesíteni, ezért nagy átalakításba kezdtek. Az eredmény tökéletes lett. A moziból lett luxuslakás összesen 423 négyzetméteren ejti ámulatba az odalátogatókat. Kezünkben a kulcs, a zár nyílik, akkor most lássuk mit is kapunk 3.2 millió amerikai dollárért.


Az ingatlan, akár óriás studio lakásnak is nevezhető, ugyanis különlegessége abban rejlik, hogy hiába a nagy négyzetméter a megszokottól eltérően, itt a helyiségek egy légtérben találhatóak. A tevékenységeket szintemelkedéssel és süllyesztéssel választották el egymástól. Térhatároló elemként használták a bútorokat és növényeket. A sok zöldtől egy természetes közeget teremtettek az ott lakók köré. A közel 8 méteres belmagasság és a 22 négyzetméternyi üvegfelület a tetőn, további előnyei a lakásnak. A bútorokkal is törekedtek rá, hogy ne nyomják meg a teret, kerülték a nehéz, robusztus és sötét bútorokat.


A nagyméretű modern konyha és a hozzá tartozó tíz személynek helyet adó étkező, meglepő módon egymástól távol, másik síkban találhatók. Stílusukban is különböznek, ezért szinte olyan, mintha a négy lépcsőfokkal feljebb található konyha egy másik lakás eleme lenne. Míg a fő sík elemei természetességet keltenek, a konyha modern minimál stílusú. Az egységet nem töri meg, az elszeparáltság miatt, nem válik zavaróvá a különbség. Fellelhető egy elég extrém grillező is, mely lehetővé teszi, hogy ne csak a teraszon, de közel a nappalinkhoz is sütögethessünk. Érdekessége azon kívül, hogy váza és teteje van, hogy az ülő felületek a padló szintjén vannak, így nem alá, hanem bele kell ülnünk.


A lakás középpontjában egy nagyméretű igazán különleges, vízzel körülvett társalgó van építve. Első ránézésre a gyógyfürdőkben kialakított pihenők luxus változata juthat eszünkbe, de hosszas nézegetés után belátjuk ez is csak egy része annak a kompozíciónk, amit magunk körül érzékelünk, ahogyan a lakással ismerkedünk. A kényelem szigete, az öt méter magas pálmafa és annak társai árnyékában adatik meg számunkra. Ez az a rész, ahol leginkább a nappaliban érezhetjük magunkat. Több ülő, fekvő alkalmatosság, dohányzóasztal található. Az egész hangulatát a növények közelsége adja meg. A könyv szerelmeseinek egy hatalmas plafonig érő könyvespolc nyújt kellő szórakozást. Olyan akár egy nyitott iroda, kanapéval, íróasztallal, számítógéppel. A zene kedvelői biztosan örömmel fogadják az étkezőasztal mellett található csodaszép zongorát.


A leghangulatosabb része a lakásnak, azt hiszem nem is kérdéses, hogy a fürdőszoba sarok. Karamell színű mozaikokkal kirakott luxus. Ha újdonsült tulajdonosunk csak ezt mutatja meg barátainak, akkor is egészen biztosan irigykedni fognak rá. Érdekes, hogy hiába nem egy külön szoba, mégis boltíves elválasztása miatt egy külön egységet képez a térben. Színes kristályfüggöny teszi zárttá s enyhe háremi hangulatot kelt. Titokzatossá teszi a helyet, ad egy plusz misztikumot neki azzal, hogy a kint tartózkodók a függönyön keresztül megleshetik a fürdőzőt. Természetesen a luxusfürdő elengedhetetlen kiegészítője a szauna is, amely ebben az esetben sem maradhatott el. A fürdőhöz közel található a lakás egyetlen hálószobája, amely hangulatvilágításával ugyan azt az a forró hangulatot kelti.


Sétánk végéhez érve egy csigalépcsőn keresztül a teraszt is szemügyre vehetjük. A negyven négyzetméteres terület egyik legizgalmasabb része az üvegszoba, mely lehetőséget biztosít számunkra, hogy kellemes pillanatokat tölthessünk el a természet közvetlen közelében akár egy hidegnek ígérkező napon is. Képzeljük csak el, hangulatos gyertyafényes vacsora, kellemes zene, csillagos égbolt, akár egész éjszaka, dacolva az időjárással.

Kapcsolódó cikkek
Nem gyakran talĂĄlkozni egy ĂşszĂłmedencĂŠvel a nappaliban. Manhattanben van egy ilyen lakĂĄs - ez New York egyetlen lakĂĄsa, ahol ĂŠpĂźleten belĂźl megtalĂĄlhatĂł egy teljes mĂŠretű medence.
44 milliĂł dollĂĄrt kĂłstĂĄl egy az amerikai Szilikon-vĂślgyben talĂĄlhatĂł, angol szellemben felĂŠpĂ­tett privĂĄt rezidencia.
Josh Altman, Los Angeles egyik legsĂĄrmosabb ĂŠs sikeresebb agglegĂŠnye 6 ĂŠs negyedmilliĂł dollĂĄrĂŠrt adott el egy ingatlant.
MegnyitottĂĄk a vilĂĄg legnagyobb mestersĂŠges ĂşszĂł szigetĂŠt DĂŠl-Korea fővĂĄrosĂĄban, SzĂśulban.
11,463,900 Huf / 37,100 Eur
7,477,800 Huf / 24,200 Eur
Kristen Stewart megjelenĂŠsĂŠt igen erős kritikĂĄk szoktĂĄk ĂŠrni, lezser, kĂśnnyed, laza hĂŠtkĂśznapi viseletei miatt. SzĂźletĂŠsnapja alkalmĂĄbĂłl egy rĂśvid ĂśsszeĂĄllĂ­tĂĄst olvashattok a legemlĂŠkezetesebb ruhĂĄirĂłl.
Hennel ÁdĂĄm a Fix HD magazin műsorĂĄban beszĂŠlt a TrendmagazinrĂłl, valamint a jĂśvőbeli tervekről.
A Twilight Saga Ăłta vilĂĄgszerte ismerik a nevĂŠt, ĂĄm az Ă­gy kialakult mĂŠdiafigyelmet nem mindig viseli jĂłl. Kristen Stewart idĂŠn ĂĄprilis 9-ĂŠn tĂśltĂśtte be a 21. ĂŠletĂŠvĂŠt.
avatar
one_girl
-
2011.07.13. 22:47
11
molly én is megismerkednék a tulajjal :)
avatar
Molly
-
2011.07.04. 01:36
10
Akkor szuper:)
avatar
Fire
-
2011.07.03. 21:43
9
Molly: a végéről kihagytam a :D-t. Még képek nélkül is jól ellehetne képzelni a ház belsejét. Nem tartom hosszúnak a cikket szerintem így terjedelemben abszolút megfelelő, azért példázódtam egy gps-el mert ha idegenként mennénk ide már ez a leírás jól útba tudna igazítani bennünket, hogy ne tévedjünk el. Jó ez csak így tovább. XD.
avatar
Molly
-
2011.07.03. 19:27
8
Fire: remeljuk ez egy pozitiv comment volt toled de ha nem akkor megprobalhatjuk legkozelebb kicsit rovidebbre fogni:D
Amugy nekem is nagyon erdekes ez a lakas, szivesen talalkoznek egy olyan emberrel aki ehhez hasonlo otthonra vagyik...erdekelne a stilusa, kisugarzasa,munkaja....:)
avatar
lovelyrekus
-
2011.07.03. 16:34
7
igen :) nagyon szép:)
avatar
Fire
-
2011.07.03. 13:42
6
Még egy GPS-nél is nagyobb részleteséggel végig vezet bennünket a cikk irója az ,,aprócska\" 423 négyzetméteres házikón.
avatar
tommygtc
-
2011.07.02. 17:33
5
Zelda: lehet hogy így jelzi hogy nem akar senkit vendégül látni éjszakára :D Vagy maximum a saját ágyában XD
avatar
Zelda
-
2011.07.02. 17:20
4
Nekem csak az a különös hogy csak 1 hálószobába van benne.
avatar
szili
-
2011.07.02. 17:16
3
A terasz nem semmi.Ilyet én is terveztetek az illetékessel.
Persze jó pénzért:)
avatar
andy
-
2011.07.02. 13:19
2
egyedi letr :)
avatar
annacska
-
2011.07.02. 05:02
1
Nem is hasonlít egy moziteremre, nagy munka lehetett átalakítani!
Paul Smith 'Las Vegas' válltáska
A tavalyi nagy sikert aratott "Mini" kollekció után idén is egy újabb limitált szériával rukkolt elő a Paul Smith, ezúttal Las Vegasra épült fel egy kollekció.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
Amikor mindenki kĂŠt szĂĄmmal nagyobb felső ruhĂĄt, de szűk nadrĂĄgot hordott, amikor a fĂŠrfiak nagy rĂŠszĂŠnek is nőies frizurĂĄja volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik szĂĄzad legnagyobb kulturĂĄlis forradalma.