Megjelent a Breitling új büszkesége
Műholdas vészjeladó a csuklódon
5 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.05.30

Ha vitorlázol, hegyet mászol, vagy túrázni szeretsz, nem árt, ha van nálad egy olyan szerkezet, ami segít meghatározni a pozíciódat, ha váratlan vészhelyzetbe kerülnél. Régen erre használták a vészjelző rakétákat, de a Breitling Emergency órájával ma már akkor is megtalál a mentőcsapat, ha épp nincs kéznél a rakéta.


A svájci időmérőbe rejtett vészjeladót mindig magadnál hordhatod, így ha bekövetkezik a baj, csak kihúzod az antennákat, és máris jön a segítség. Az eredeti Breitling Emergency karóra 1995-ben jelent meg és képes volt vészjeleket adni a 121,5 MHZ-en, amelyeket hajók, repülők és más járművek is használnak nemzetközi vészhelyzeti frekvencia gyanánt. Az egyetlen szépséghibája, hogyha nem tudták pontosan hol vagy, nem találtak meg, mert nehéz volt beazonosítani a jel pontos helyét. A Breitling most javított ezen és elkészítette az Emergency II modellt. Ez az óra már a fejünk felett köröző műholdakra sugározza a jelet, így bárhol megtalálhatóak vagyunk vészhelyzet esetén.


Az Emergeny II továbbra is használja a 121.5-ös MHZ-t, amely egy analóg sáv, de emellett a 406 MHZ-es digitális sávon is sugároz, amit 5 COSPAS-SARSAT kereső és életmentő műhold vesz. Azért, hogy akaratlanul ne tudjál vészjeleket adni, a jelek sugárzásához az óra két oldalán hosszú antennákat kell kihúzni, hogy elkezdődjön a jeladás. Innentől az Emergency II 24 órán át képes adni a vészjelzést az újratölthető akkumulátorával. A titániumból készült óra ára 19.000 dollár körül mozog, de valós értékét akkor fogja igazán megmutatni, ha egyszer megmenti az életed.

A Breitling az Emergency II népszerűsítésére több reklámfilmet is megjelentetett a napokban az interneten, melyeket most egy videóban megtekinthetsz:

avatar
tmz
-
2013.06.03. 14:11
5
lartoon: 99% hogy igen.
avatar
mandark
-
2013.06.02. 13:01
4
lartoon: mondjuk úgy, hogy megtalálták volna őket, de sajnos a hegyen minden perc számít. Jó reklámfogás lenne amúgy a Breitlingnek felajánlani néhány órát mindenféle extrémsportolónak.
avatar
lartoon
-
2013.06.02. 00:16
3
Egy ilyen megmenthette volna Erősséket is?
avatar
Alex89
-
2013.05.30. 19:58
2
Profi.
avatar
gabesz21
-
2013.05.30. 16:55
1
Ez tényleg hasznos ketyere annak aki ilyen extrém sportokat űz!
'Nézd-a-hátam' HUMÖR kardigán
Valami ultra-különleges pulcsira vágysz? Szeretnéd, ha mindenki megbámulna, még akkor is, ha háttal állsz nekik? Nos, akkor számodra talán beválhat a HUMÖR egyik igen érdekes kardigánja, melyhez a YOOX segítségével hozzájuthatsz.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.