Megjelent a Breitling új büszkesége
Műholdas vészjeladó a csuklódon
5 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.05.30

Ha vitorlázol, hegyet mászol, vagy tĂşrázni szeretsz, nem árt, ha van nálad egy olyan szerkezet, ami segĂ­t meghatározni a pozĂ­ciĂłdat, ha váratlan vĂ©szhelyzetbe kerĂĽlnĂ©l. RĂ©gen erre használták a vĂ©szjelző rakĂ©tákat, de a Breitling Emergency Ăłrájával ma már akkor is megtalál a mentőcsapat, ha Ă©pp nincs kĂ©znĂ©l a rakĂ©ta.


A svájci időmĂ©rőbe rejtett vĂ©szjeladĂłt mindig magadnál hordhatod, Ă­gy ha bekövetkezik a baj, csak kihĂşzod az antennákat, Ă©s máris jön a segĂ­tsĂ©g. Az eredeti Breitling Emergency karĂłra 1995-ben jelent meg Ă©s kĂ©pes volt vĂ©szjeleket adni a 121,5 MHZ-en, amelyeket hajĂłk, repĂĽlők Ă©s más járművek is használnak nemzetközi vĂ©szhelyzeti frekvencia gyanánt. Az egyetlen szĂ©psĂ©ghibája, hogyha nem tudták pontosan hol vagy, nem találtak meg, mert nehĂ©z volt beazonosĂ­tani a jel pontos helyĂ©t. A Breitling most javĂ­tott ezen Ă©s elkĂ©szĂ­tette az Emergency II modellt. Ez az Ăłra már a fejĂĽnk felett köröző műholdakra sugározza a jelet, Ă­gy bárhol megtalálhatĂłak vagyunk vĂ©szhelyzet esetĂ©n.


Az Emergeny II továbbra is használja a 121.5-ös MHZ-t, amely egy analĂłg sáv, de emellett a 406 MHZ-es digitális sávon is sugároz, amit 5 COSPAS-SARSAT kereső Ă©s Ă©letmentő műhold vesz. AzĂ©rt, hogy akaratlanul ne tudjál vĂ©szjeleket adni, a jelek sugárzásához az Ăłra kĂ©t oldalán hosszĂş antennákat kell kihĂşzni, hogy elkezdődjön a jeladás. Innentől az Emergency II 24 Ăłrán át kĂ©pes adni a vĂ©szjelzĂ©st az Ăşjratölthető akkumulátorával. A titániumbĂłl kĂ©szĂĽlt Ăłra ára 19.000 dollár körĂĽl mozog, de valĂłs Ă©rtĂ©kĂ©t akkor fogja igazán megmutatni, ha egyszer megmenti az Ă©leted.

A Breitling az Emergency II nĂ©pszerűsĂ­tĂ©sĂ©re több reklámfilmet is megjelentetett a napokban az interneten, melyeket most egy videĂłban megtekinthetsz:

avatar
tmz
-
2013.06.03. 14:11
5
lartoon: 99% hogy igen.
avatar
mandark
-
2013.06.02. 13:01
4
lartoon: mondjuk úgy, hogy megtalálták volna őket, de sajnos a hegyen minden perc számít. Jó reklámfogás lenne amúgy a Breitlingnek felajánlani néhány órát mindenféle extrémsportolónak.
avatar
lartoon
-
2013.06.02. 00:16
3
Egy ilyen megmenthette volna Erősséket is?
avatar
Alex89
-
2013.05.30. 19:58
2
Profi.
avatar
gabesz21
-
2013.05.30. 16:55
1
Ez tényleg hasznos ketyere annak aki ilyen extrém sportokat űz!
Ralph Lauren pólók többféle színben
Ralph Lauren pólót szeretnél vásárolni, de itthon egyáltalán nem találsz? Gyakori probléma, de az internetes vásárlás lehetősége ezt is megoldja.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1988-ban vĂ©get Ă©rtek az iraki-iráni harcok az Ă–böl-háborĂşban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játĂ©kok, a Die Hard pedig Ăłriási sikert Ă©rt el a mozikban.