Mi lesz a telefonokon tárolt személyes adatokkal?
Nagyon mennek a használt okostelefonok
MTI/TM    2015.01.17    0 hozzászólás

Elemzők becslĂ©se szerint 2018-ban 257 milliĂł használt okostelefont adnak majd el, szemben a 2013-ban Ă©rtĂ©kesĂ­tett 53 milliĂł kĂ©szĂĽlĂ©kkel, ez pedig felveti azt a problĂ©mát, hogy mi törtĂ©nik a telefonokon tárolt szemĂ©lyes adatokkal. Az adattörlĂ©si szoftvergyártĂł Blancco Ltd. előrejelzĂ©se szerint három Ă©v mĂşlva a használt okostelefonok piaca a teljes Ăşj okostelefon-Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©s 8 százalĂ©kát teszi majd ki.


A vállalat figyelmeztet, amennyiben nem megfelelő a forgalomba visszakerĂĽlő kĂ©szĂĽlĂ©kek adattörlĂ©se, veszĂ©lybe kerĂĽlhet az eredeti tulajdonosok minden szemĂ©lyes Ă©s ĂĽzleti adata. A problĂ©ma nagyságát mutatja, hogy a kĂ©szĂĽlĂ©keken maradt adatokhoz valĂł hozzáfĂ©rĂ©shez nem kell szakĂ©rtő, az androidos telefonok esetĂ©ben pĂ©ldául a "törölt" informáciĂłk visszanyerhetők, ha a telefont egy szemĂ©lyi számĂ­tĂłgĂ©pről, lemezmeghajtĂłkĂ©nt Ă©rik el.

Petrányi-SzĂ©ll András, a Blancco magyarországi kommunikáciĂłs vezetője hangsĂşlyozza: a használt telefonok hatĂ©kony Ă©s teljes körű fertőtlenĂ­tĂ©se nem azonos az egyszerű gyári visszaállĂ­tással, s csak a felĂĽlĂ­rással törtĂ©nő teljes fertőtlenĂ­tĂ©s az egyetlen megbĂ­zhatĂł megoldást a használt eszközök törlĂ©sĂ©re, amelyet a dokumentálhatĂłság Ă©s jogi megfelelĂ©s Ă©rdekĂ©ben kötelező kiegĂ©szĂ­teni jegyzőkönyvezĂ©ssel is.

Bőrből készült Afrango mokaszin
Beköszöntött a jó idő! Mire lesz szüksége a nyár folyamán egy elegáns úriembernek? Mokaszinra!

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.