Öt éve nem volt hasonló
Nagyszabású koncertre készül Friderika
2 hozzászólás
Nagy Anna    2011.12.25

Friderika december 29-ĂŠn a Budapest Kongresszusi KĂśzpontban ad Ăźnnepi koncertet, amire az ĂŠnekesnő ĂŠs nĂŠpes rajongĂłtĂĄbora is nagyban kĂŠszĂźl, hiszen legutĂłbb Ăśt ĂŠve kerĂźlt sor hasonlĂł rendezvĂŠnyre.

Bayer Friderika 1994-ben robbant be a kĂśztudatba, miutĂĄn megnyerte a Magyar TelevĂ­ziĂł ĂĄltal vezĂŠnyelt TĂĄncdalfesztivĂĄlt. A Kinek mondjam el vĂŠtkeimet? cĂ­mű dallal első helyezĂŠst elĂŠrő fiatal tehetsĂŠg rĂśviddel utĂĄna megjelentette első lemezĂŠt, melyet a legendĂĄs TOM-TOM stĂşdiĂłban vettek fel. A Friderika nĂŠven futĂł album kĂŠt hĂłnap leforgĂĄsa alatt aranylemez lett, innentől pedig a fiatal lĂĄny karrierje elkezdett felfelĂŠ Ă­velni. MunkĂĄssĂĄgĂĄt tĂśbbek kĂśzĂśtt EMERTON ĂŠs Arany ZsirĂĄf dĂ­jjal is jutalmaztĂĄk.

Friderika az évek alatt életmódot és zenei stílust is váltott, miután bevallottan keresztény emberré vált. Így talált rá a gospelre, az utóbbi lemezei ebben a stílusban készültek. Legutóbbi albuma 2006-ban jelent meg Sáron rózsája címmel.


Friderika az ATV Start cĂ­mű műsorĂĄban elmondta, hogy a nagyszabĂĄsĂş koncerten 14 muzsikussal lĂŠp majd szĂ­npadra. “SzeretnĂŠnk legalĂĄbb az Ăşj ĂŠvre jĂłkedvet, optimizmust Ăźzenni azoknak, akik eljĂśnnek” - mondta az ĂŠnekesnő.

Mivel a koncert a kĂŠt Ăźnnep kĂśzĂśtt kerĂźl megrendezĂŠsre, Ă­gy a karĂĄcsony sem maradhat ki a hangulatbĂłl. A Zene.hu interjĂşjĂĄban Friderika erről a kĂśvetkezőket nyilatkozta: “SzeretnĂŠm is a koncerten elmondani, miről szĂłl a karĂĄcsony, miről emlĂŠkezĂźnk meg, mi az egĂŠsznek a lĂŠnyege: tulajdonkĂŠppen az, hogy JĂŠzus megszĂźletik. Egy szekulĂĄris vilĂĄgban ezt furcsa kiejteni, mindenfĂŠle mellĂŠkĂŠrzet nĂŠlkĂźl szĂłba hozni. Ha viszont nem hozzuk szĂłba, elveszĂ­tĂźnk olyan ĂŠrtĂŠkeket, mint pĂŠldĂĄul maga a karĂĄcsony.”

Cimkék: életmód, Karácsony, zene,
avatar
andy
-
2011.12.27. 19:45
2
Jó dolgokat mondott az interjúban :) Sajnos sokan elfelejtik hogy mi a Karácsony valódi lènyege!
avatar
Chris
-
2011.12.25. 17:32
1
Nagyszerű :)
Versace ingek félár alatt
A Dress for Less folyamatosan frissülő kínálatában megjelent néhány ing a Versace-tól.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MĂĄrcius 21-ĂŠn kerĂźlt megrendezĂŠsre a TrafĂłban az ÁthallĂĄsok cĂ­met viselő konferencia ĂŠs beszĂŠlgetĂŠs, melynek legfőbb cĂŠlja az volt, hogy bemutassa a KĂĄdĂĄr-rendszer utolsĂł ĂŠvtizedĂŠnek kultĂşrĂĄjĂĄt vagy ellenkultĂşrĂĄjĂĄt.