A bakelitlemezre épülve...
NótaTatyó - modern és mégis retro
10 hozzászólás
Munkatársunktól    2011.11.24

RĂŠgi korok nyomĂĄban: bemutatkozik a bakelitlemezre emlĂŠkeztető tĂĄska! A NĂłtaTatyĂł egy sajĂĄt szabĂĄsminta alapjĂĄn kĂŠszĂźlő fiatalos, dizĂĄjnos kiegĂŠszĂ­tő, bĂŠlĂŠssel ĂŠs maroktelefon tartĂłval. Ízig-vĂŠrig magyar, ugyanis anyagait hazai kĂŠszĂ­tők vĂĄsĂĄroljĂĄk a tervezők, ĂŠs a lemezek is a hazai hanglemezkiadĂłk egykori termĂŠkei.


Sorra kerĂźlnek elő napjaink divatmagazinjaiban anyĂĄink ĂŠs nagyanyĂĄink fiatalkorĂĄnak nyomai: a ruhĂĄk szabĂĄsa, a cipők Ă­velĂŠse rĂŠgebbi korokat idĂŠz – termĂŠszetesen a modern irĂĄnyvonalakkal ĂśtvĂśzve. Az emberi termĂŠszet rĂŠsze, hogy szereti kutatni a mĂşltat. Izgalmas belenĂŠzni egy rĂŠgi fotĂłalbumba, beletĂşrni a nagyi szekrĂŠnyĂŠbe, szemezgetni az emlĂŠkek kĂśzĂśtt. És bizony ilyesfajta mĂşltbĂŠli kalandozĂĄsaink kĂśzĂśtt igazi kincsekre lelhetĂźnk: „Nini, ezek bakelit lemezek! Csepregi Éva 1982-ből! Itt meg a SĂźsĂź a sĂĄrkĂĄny! AtyĂĄm ez meg egy Modern Talking!” AztĂĄn alaposabban is megnĂŠzi az ember a lemez kĂśzepĂŠn a narancs vagy citromsĂĄrga matricĂĄt, ĂŠs dĂşdolni kezdi az ismerős szĂĄmokat. Ma mĂĄr retro!


FelnĂśvekvőben van egy generĂĄciĂł, aki mĂĄr nem is tudja mi az a bakelit lemez. „Ilyet hallgattunk rĂŠgen – magyarĂĄzza egy ĂŠdesanya a kisfiĂĄnak – olyan, mint egy nagy CD.” A NĂłtaTatyĂł generĂĄciĂłkat kĂŠpes ĂśsszekĂśtni, beszĂŠdtĂŠmĂĄt szolgĂĄltathat idősebb ĂŠs fiatal kĂśzĂśtt. Egyben tud vidĂĄm, vagĂĄny, modern ĂŠs retro lenni. SzĂ­nvilĂĄgĂĄval ĂŠs a lemezek ĂśsszevĂĄlogatĂĄsĂĄval mindenki sajĂĄt egyĂŠnisĂŠgĂŠhez igazĂ­thatja.


HĂĄnyan dobĂĄljĂĄk ki ĂŠvről ĂŠvre „rĂŠgi ĂŠrtĂŠkeiket” az utcĂĄra lomtalanĂ­tĂĄskor? HĂĄny embernek jut eszĂŠbe, hogy egy kis energiĂĄval hasznossĂĄ teheti „emlĂŠkeit”? A NĂłtaTatyĂł ettől is mĂĄs. Ki tudja, hogy ezek a lemezek hol pĂśrĂśgtek egykor? Ezeket hallgatva szĂśvődtek-e szerelmek, voltak-e jĂł bulik, tĂśrtek-e el cipősarkak, szĂźlettek-e feledhetetlen sztorik? TalĂĄn a fiatalabbaknak is lesznek mĂŠg erről emlĂŠkeik, legalĂĄbb akkor, ha szembejĂśn egy NĂłtaTatyĂł az utcĂĄn!


Nyugodtan mondhatjuk, a retro ĂŠletĂŠrzĂŠssel megĂĄldott ĂŠs sokfĂŠle mintĂĄval gyĂĄrtott modellek Ăşj stĂ­lust teremthetnek, amennyiben az ifjĂşsĂĄg hajlandĂł lesz nyitni a NĂłtatatyĂł termĂŠkei felĂŠ. Te hordanĂĄl ilyen tĂĄskĂĄt?

Cimkék: divat, Táska,
Hennel ÁdĂĄm a Fix HD magazin műsorĂĄban beszĂŠlt a TrendmagazinrĂłl, valamint a jĂśvőbeli tervekről.
Az utĂłbbi időben szĂĄmtalan kĂŠrdĂŠs merĂźlt fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megĂŠrkeztek a vĂĄlaszok!
A Trendmagazin tavaly mĂĄr bemutatta az AndrĂĄssy Ăşton talĂĄlhatĂł Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot vĂĄltott ki, ĂŠppen ezĂŠrt Ăşgy lĂĄttuk, van ĂŠrtelme egy Ăşjabb interjĂşnak is ebben a tĂŠmakĂśrben. KolozsvĂĄri ZsuzsĂĄval, az Ermenegildo Zegna ĂźzletvezetőjĂŠvel Hennel ÁdĂĄm beszĂŠlgetett.
avatar
arcad
-
2015.05.23. 15:08
10
nagyonis egyediek,nem kell mindig a megszokott formakhoz ragaszkodni..
avatar
zolo
-
2015.04.29. 19:50
9
Ez egy nagy határ szar, kár a lemezekért! Ritka nagy ökör a kitalálója, szájba kellene csak verni! \\\"Felnövekvőben van egy generáció, aki már nem is tudja mi az a bakelit lemez.\\\" Helyesbíteném: degeneráció!
avatar
nashi
-
2011.12.02. 22:27
8
túl nagy ahogy flashy is írta!
avatar
cukorka
-
2011.11.27. 20:41
7
jövő nyárra beszerzek egy ilyet :)
avatar
one_girl
-
2011.11.24. 21:13
6
ez de vicces.... buli :D
avatar
horvath_tamas
-
2011.11.24. 19:16
5
Szia ivettgirl96!
Ne is mond, mindjárt itt az ajándékozási időszak! Úgy hallottam a Trendmagazinon a vásárlási tanácsadónak is lesz karácsonyi kiadása, így ha férfiak számára keresel ruházatot ajándékba, biztos fogsz találni klassz dolgokat! :)

Üdv,
Horváth Tamás
avatar
ivettgirl96
-
2011.11.24. 19:05
4
Hűűű, ezek tök szipi-szupik, nekem kell!!!!!!!!!!!!! :) Addig is szétnézek itt: http://minu.me/-internetesvasarlasnapja , hátha találok valami hasonlót, bár most inkább karácsonyi ajándékok után kéne kutakodnom, 1 hónap múlva Kariiiiiiiiiiiiiiiii :)
avatar
sweetie
-
2011.11.24. 17:09
3
nekem tetszik bár elég szokatlan :))
avatar
flashy2
-
2011.11.24. 15:48
2
nagyon ötletes és tök jó h magyar :) csak lehetne picit kisebb méretben is mert ez nekem túl nagy..
avatar
gery
-
2011.11.24. 14:00
1
csajokon jól mutat :D
Dolce&Gabbana 'Metal Aviator' napszemüveg
A Dolce&Gabbana képes újdonságot vinni még az oly sokszor látott "aviator" stílusba is. Ez az alapvetően sportos napszemüveg két változatban is elérhető: fekete-szürke és ezüst-szürke színben is.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
1988-ban vĂŠget ĂŠrtek az iraki-irĂĄni harcok az ÖbĂśl-hĂĄborĂşban, SzÜßlban megkezdődtek a huszonnegyedik nyĂĄri olimpiai jĂĄtĂŠkok, a Die Hard pedig ĂłriĂĄsi sikert ĂŠrt el a mozikban.