Kszbn ll a kibernetikai hbor
Obama rombol kibernetikt fejlesztene
MTI/TM    2013.06.09    0 hozzszls

Barack Obama amerikai elnök elrendelte a nemzetbiztonsági szervek vezetinek, hogy fejlesztessenek ki olyan romboló kibernetikai képességet, amelyet - az ellenség figyelmeztetése után vagy anélkül - a világ bármely pontján be lehet vetni - jelentette szombaton a The Washington Post egy tikos dokumentumra hivatkozva.

A tavaly októberben a biztonsági és hírszerz szervek tisztségviseli számára kiadott, 20-as számú elnöki politikai rendelet egyúttal egy sor olyan rendelkezést is tartalmaz, amely azt hivatott biztosítani, hogy a számítástechnikai eszközökkel végrehajtott támadások törvényesek legyenek, és hogy minél kisebb legyen az általuk (az Egyesült Államok számára) okozott kár. A dokumentumból kiderül, hogy a kormány szerint az informatikai eszközökkel végrehajtott támadások (a bürokrácia nyelvén: Támadó Kibernetikai Hatásmveletek, az angol rövidítés szerint OCEO-k) mindennaposakká válnak, és hogy küszöbön áll a kibernetikai háború.

http://trendmagazin.hu/kepek/komolysag/egyeb/obamacyber.jpg
http://trendmagazin.hu/kepek/komolysag/egyeb/obamacyber.jpg

"Az Egyesült Államok kormányának azonosítania kell a nemzetbiztonsági szempontból fontos potenciális célpontokat, amelyek esetében egy OCEO (kibernetikai támadás) a hatékonyság és a kockázat kedvez egyensúlyát kínálhatja az er egyéb nemzeti eszközeinek alkalmazásával szemben" - áll a rendeletben. Az irat lényeges tartalmi elemeit ismertet amerikai napilap szerint azok kiszivárogtatása bonyodalmakat okozhat Obama és Hszi Csin-ping kínai elnök kaliforniai csúcstalálkozójának második napján. Ezen az amerikai elnök kiemelt ügyként kezeli a kínai informatikai kémkedés és az üzleti adatlopás kérdését. Szakértk szerint az Egyesült Államok és Kína között már most is küzdelem folyik a kibernetikai térben.

A The Washington Post tavaly számolt be elször az elnöki rendeletrl, de akkor még csak egy, a nyilvánosság számára készült ismertet alapján. A Fehér Ház akkor azt közölte, hogy az utasítás az eddigi legszélesebb kör kísérlet a támadó és a védekez jelleg kibernetikai mveletek közötti választóvonal meghatározására. A lap mostanra a 18 oldalas dokumentum egészének a birtokába jutott. Caitlin Hayden, az elnöki hivatal nemzetbiztonsági tanácsának szóvivje a kiszivárogtatott rendelettel kapcsolatban rámutatott, hogy az egy hasonló, 2004-ben (vagyis még George W. Bush elnök által) kiadott utasítás korszersítése. A közleménye szerint a dokumentum része annak a kormányzati törekvésnek, hogy kibernetikai biztonságot a csúcsprioritások közé sorolják. A lap szerint a dokumentum egyebek között arról is rendelkezik, hogy a hírszerzési, kémelhárítási és bnüldözési feladatokat internetes személyiségek felhasználásával valósítsák meg. A rendelet elismeri, hogy a kibernetikai támadások járulékos veszteségekkel is járhatnak, és nemcsak a célpontjukban okozhatnak kárt.

 

A rendelet értelmében az Egyesült Államok területén egyedül az elnök rendelhet el kibernetikai mveletet, hacsak az nem minsül "rendkívüli kibernetikai akciónak". Az elnöki direktívát egyébként, hasonlóan az amerikai biztonsági szervek tevékenységére vonatkozó, az elmúlt napokban kiszivárgott titkos dokumentumokhoz, a brit The Guardian is ismertette.

Cimkk: Barack Obama, Kna,
Jimmy Choo 'Holborn' brcip
A Jimmy Choo mostanság már az elegáns férfiak számára is ajánl minségi, alkalmi cipket. Ilyen az itt látható fekete brcip is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna els önálló lemezét is.