Az els vitt egyrtelmen Romney nyerte meg
Obama Romney-t tmadja a vita utn
MTI/TM    2012.10.05    0 hozzszls

Egy nappal az amerikai elnökjelöltek els tévévitája után a hivatalban lév elnök, Barack Obama és kampánystábja tisztességtelen magatartással vádolta meg a republikánus kihívót, Mitt Romney-t.


"Ha valaki elnök akar lenni, akkor tartozik az igazsággal az amerikaiaknak" - jelentette ki Barack Obama Denverben egy csütörtöki kampányrendezvényen. "És íme az igazság: Romney kormányzó nem tudja fedezni 5 ezer milliárdos adóprogramját (a leggazdagabbaknak nyújtott adókedvezmény meghosszabbítását) anélkül, hogy felrobbantaná a deficitet vagy megterhelné a középosztályt" - hangoztatta az elnök.

"Romney teljesítménye talán példátlan volt a tisztességtelenség terén" - jelentette ki David Plouffe, az elnök vezet tanácsadója. David Axelrod, Obama kampánystábjának f stratégája szerint az elnök nem akart belebonyolódni Romney "végtelen és kimerít" ténybeli kiigazításába, ugyanakkor agresszívabb vitastílust ígért a tévévita két következ, október 16-i New York-i és 22-i floridai fordulójára.

A szakértk túlnyomó többsége szerint noha az egyik rivális sem volt képes padlóra küldeni a másikat, a massachusettsi kormányzó megnyerte a szerda esti els televíziós vitát.


A Romney-kampánystáb szerint a republikánus elnökjelölt kitn szereplése komoly változást hozott a Fehér Házért folytatott vetélkedésben. Az országos közvélemény-kutatások szerint Obama az els kamerák eltti szópárbajig minimális elnnyel vezetett.

A vitában Obama azt kívánta bizonyítani, hogy az Egyesült Államok az politikájának köszönheten lábalt ki a válságból és további négy évet kért a fellendülés végrehajtásához, Romney pedig az elnököt okolta a gazdaság felépülésének lassúságáért, valamint dinamikus gazdaságélénkítést és 12 millió új munkahelyet ígért.

Ed Gillespie, Mitt Romney vezet tanácsadója szerint a kihívónak sikerült szemléletesen bemutatnia azt, hogy Amerika "miért nem engedhet meg magának az elz négy évhez hasonló újabb négy esztendt".


A Reuters és az Ipsos csütörtökön ismertetett közös felmérése szerint Romney pozíciója megersödött az els tévévitának köszönheten. 51 százalékra ntt azoknak a választóknak az aránya, akik pozitívan vélekednek a republikánus elnökjelöltrl. Ezzel az egész kampány során elször fordult el, hogy a volt massachusettsi kormányzóról a többség kedvezen nyilatkozott. Obama megítélése változatlan maradt és továbbra is 56 százaléknyi azok aránya, akik pozitív képet alkotnak róla.

A közvélemény-kutatás szerint Romney egy sor olyan kulcskérdésben maga mögé utasította az elnököt, mint a gazdaságirányítás, a munkahelyteremtés és a költségvetési hiány kezelése.

A Reuters-Ipsos-felmérés szerint az elnök 7 százalékpontos elnye 5-re csökkent a választásra jogosult amerikaiak körében, és az állás jelenleg 48:43 százalék. A statisztikai hibahatár 4,8 százalékpont.

'Nzd-a-htam' HUMR kardign
Valami ultra-különleges pulcsira vágysz? Szeretnéd, ha mindenki megbámulna, még akkor is, ha háttal állsz nekik? Nos, akkor számodra talán beválhat a HUMÖR egyik igen érdekes kardigánja, melyhez a YOOX segítségével hozzájuthatsz.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszeren ntt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböz Tv-sorozatok.