A Fox News szerint a moderŠtor ObamŠnak kedvezett
Obama vagy Romney nyerte a vitŠt?
MTI/TM    2012.10.17    0 hozzŠszůlŠs

Az amerikai konzervat√≠v m√©dia √©rt√©kel√©se szerint a moder√°tor r√©szrehajl√≥an vezette az eln√∂kjel√∂ltek m√°sodik telev√≠zi√≥s vit√°j√°t, √©s nem egy√©rtelmŻ, hogy a republik√°nus Mitt Romney alulmaradt a sz√≥p√°rbajban.


A Fox News t√©v√©csatorna internetes oldal√°n megjelent egyik komment√°r szerint "a d√∂ntetlenre √°ll√≥ vit√°kat a moder√°tor d√∂nti el", √©s kedd este a Hoftsra Egyetemen √≠gy tett Candy Crawley, a CNN vezetű politikai tud√≥s√≠t√≥ja is. A Fox eml√©keztetett arra, hogy amikor Romney azt kifog√°solta, hogy riv√°lisa, Barack Obama eln√∂k k√©t h√©ten √°t nem nevezte terrorcselekm√©nynek a beng√°zi amerikai konzul√°tus elleni t√°mad√°st, Crawley megjegyezte: "Val√≥j√°ban megtette ezt, uram". "Mondan√° ezt egy kicsit hangosabban is, Candy?" - reag√°lt Obama.


Crawley megism√©telte, hogy Obama (m√°r a t√°mad√°s m√°snapj√°n) terrorcselekm√©nynek nevezte a n√©gy amerikai halottat k√∂vetelű beng√°zi t√°mad√°st. Ugyanakkor hozz√°tette, hogy mintegy k√©t h√©tbe tellett, am√≠g (a korm√°nyzati kommunik√°ci√≥ban) ez a verzi√≥ kerekedett fel√ľl azzal a szemben, hogy a k√ľlk√©pviseletn√©l egy iszl√°mellenes film elleni t√ľntet√©s robbant ki, amely k√©sűbb elfajult. "Ebben igaza van" - mondta Crawley Romneynak.


A Fox r√°mutatott, hogy Romney f√©lbeszak√≠t√°s√°val a moder√°tor kisiklatta a republik√°nus politikus √©rvel√©s√©t. Crawley k√©sűbb a CNN vitaelemzű mŻsor√°ban elismerte, hogy Romneynak "a l√©nyeget tekintve" igaza volt, de "rossz √ļtj√°t v√°lasztotta annak, hogy errűl besz√©ljen".

A Fox idézte John Kinget, a CNN kommentátorát, aki szerint az elnök a Fehér Ház Rózsakertjében szeptember 12-én elmondott beszédében általános értelemben használta a "terrortámadás" kifejezést. (Az elnöki hivatal által kiadott hivatalos szöveg szerint Obama ezt mondta: "Egyetlen terrorcselekmény sem ingatja meg soha ennek a nemzetnek az eltökéltségét".)


Crawley elismerte, hogy Obama felszólítására avatkozott be a vitába és azt mondta, hogy Romney, aki "egy nem helytálló tényt" emelt ki, belezavarodott a líbiai témába.

A t√∂bb konzervat√≠v politikus √©s elemzű v√©lem√©ny√©t √∂sszegzű The Daily Caller h√≠rport√°l v√©lem√©nye szerint Crawley Obama oldal√°ra √°llt. A Politico arra h√≠vta fel a figyelmet, hogy a moder√°tor az eln√∂knek bű h√°rom perccel t√∂bb tiszta besz√©didűt enged√©lyezett, mint kih√≠v√≥j√°nak. A mŻsor v√©g√©n az eln√∂k √≥r√°ja 44 perc 4 m√°sodpercet, Romney√© pedig 40 perc 50 m√°sodpercet mutatott.


A Breitbart h√≠rport√°l szerint a moder√°tor a volt massachusettsi korm√°nyz√≥t 28 alkalommal szak√≠totta f√©lbe, Obam√°t csak kilencszer. A The Washington Times besz√°mol√≥ja szerint a tud√≥s√≠t√≥k sz√°m√°ra fenntartott k√ľl√∂nteremben kit√∂rt a taps, amikor Obama a vagyona miatt t√°madta Romneyt.


A Fox News egy m√°sik komment√°rja szerint a m√°sodik t√©v√©vit√°t is Romney nyerte meg. A republik√°nus jel√∂ltnek ez√°ltal siker√ľlt megűriznie a lend√ľlet√©t, ami "nagy gyűzelemhez vezet majd". A t√©v√©csatorna √©rt√©kel√©se szerint a republik√°nus eln√∂kjel√∂lt jobb volt a gazdas√°g, a benzin√°rak √©s L√≠bia k√©rd√©sben, megjelen√©se pedig "eln√∂kibb" volt, mint a "goromba" Obam√°√©, aki csak a bev√°ndorl√°s k√©rd√©s√©ben √©s riv√°lisa 47 sz√°zal√©kos kijelent√©s√©vel kapcsolatban szerepelt jobban (Romney kor√°bban seg√©lyf√ľggűnek nevezte az amerikai t√°rsadalom csaknem fel√©t). A Fox elismerte, hogy Obama j√≥l par√≠rozott, amikor Romney azzal v√°dolta, hogy a beng√°zi t√°mad√°s m√°snapj√°n Las Vegasba ment kamp√°nyolni.


A vitasorozatot megelűzűen napvil√°got l√°tott elemz√©sek m√©g √ļgy v√©lt√©k: a sz√≥p√°rbajok kev√©s kiv√©teltűl eltekintve csek√©ly szerepet j√°tszanak a Feh√©r H√°z√©rt folytatott k√ľzdelem eld√∂nt√©s√©ben, azokat mindk√©t f√©l a saj√°t sz√°ja √≠ze szerint √©rt√©keli majd, √©s az elt√∂k√©lt v√°laszt√≥k annak ellen√©re is a saj√°t jel√∂ltj√ľkre fognak szavazni, ha √ļgy l√°tj√°k, az ellenf√©l szerepelt jobban. Romneynak az elsű √∂sszecsap√°son tan√ļs√≠tott j√≥ teljes√≠tm√©nye a k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sok szerint m√©gis erűsen ki√©lezte a versenyt, amelyben okt√≥ber elej√©ig a felm√©r√©sek mindig Obama oldal√°n mutattak ki csek√©ly elűnyt.

Az elsű vit√°t az amerikai m√©dia √©s az elemzűk t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©ge szerint egy√©rtelmŻen Romney nyerte. A m√°sodikban a CNN √©s a CBS vill√°mfelm√©r√©se is Obam√°t tal√°lta jobbnak. A k√©t jel√∂lt m√©g egyszer fog vit√°zni a november eleji v√°laszt√°s elűtt.

Alkalmi, feltŻnű D&G zaků
Miért olyan népszerŻ világszerte a D&G? Mert a sok átlagos, a nagytestvér árnyéka alatt futó termék mellett minden kollekcióban megjelenik néhány elképesztűen minűségi ruha, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Id√©n sem lesz hi√°ny √ļj kar√≥r√°kb√≥l, errűl a b√°zeli √≥raki√°ll√≠t√°s gondoskodik. Folyamatosan friss√ľlű cikk√ľnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Id√©n √©rkezett el 40. √©vfordul√≥j√°hoz a Patek Philippe legn√©pszerŻbb modellje, a Nautilus, ennek tisztelet√©re k√©t k√ľl√∂nleges verzi√≥t jelentettek be.
Ren√© Weber elemz√©s√©bűl kider√ľl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a sv√°jci luxus√≥r√°k toplist√°j√°t. A m√°sodik helyen az Omega √°ll.
Az idei Baselworld ki√°ll√≠t√°s is sz√°mtalan √ļjdons√°got tartogat a luxus√≥r√°k rajong√≥inak. Folyamatosan friss√ľlű cikk√ľnkben a leg√©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok vel√ľnk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.