Lgvdelem s harci gpek a listn
Orosz fegyverekre vgynak az irniak
0 hozzszls
MTI/TM    2016.02.17

Irán legkevesebb nyolcmilliárd dollár értékben vásárolna fegyvereket Oroszországtól - értesült a Kommerszant cím moszkvai politikai-gazdasági napilap kedden.

Az újság az orosz katonai együttmködés rendszerét ismer forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Hoszein Dehgán iráni védelmi miniszter hétfn kezddött kétnapos moszkvai látogatása nagyot lendíthet több fontos tervbe vett iráni-orosz fegyverügyleten. Teherán már átadta Moszkvának azoknak a hadieszközöknek és fegyvereknek a listáját, amelyeket iráni katonai illetékesek be akarnak szerezni Oroszországtól. A lapot informáló források szerint legkevesebb nyolcmilliárd dolláros megállapodáscsomagról lenne szó.


A Kommerszant azt írta, hogy Dehgán látogatásakor hangsúlyt kap a már aláírt katonai megállapodások végrehajtása, így az Sz-300-as légvédelmi rendszerrel leszállítása Iránnak, de a teheráni illetékesek nem rejtik véka alá azt sem, hogy a legkorszerbb, Sz-400-as Triumf típusú légvédelmi ütegeket is vásárolnának Oroszországtól. Dehgán nyíltan beszélt errl az iráni médiának egy nappal a moszkvai látogatása eltt. Az iráni védelmi miniszter a minap azt is bejelentette, hogy országa szerzdést fog aláírni Oroszországgal Szuhoj-30-as típusú harci repülgépek vásárlásáról. Irán T-90-es harckocsikat, Basztion típusú önjáró rakétarendszerek és katonai oktató helikoptereket is vásárolna.

A Kommerszant megjegyezte, hogy két dolog zavarhatja meg az iráni fegyvervásárlási tervek megvalósítását. Egyrészt a pénz hiánya: Irán orosz hitelre vásárolna fegyvereket, de a gazdasági válság miatt Moszkva nem hajlik erre. A másik tényez az ENSZ Biztonsági Tanácsának tavalyi, 2231-es számú határozata, amely nyugtázza az iráni atomprogramról kötött nemzetközi megállapodást, de kiköti, hogy 2020-ig minden esetben a BT engedélye kell a hagyományos fegyverek eladásához Iránnak, márpedig az Egyesült Államok bizonyosan vétót emelne az orosz-iráni fegyverügyletek ellen.

Gucci pnztrca
Ezzel a brbl készült Gucci pénztárcával bárhol is legyél, Te leszel a nyer! A lakkozott Gucci mintás tárcát kifejezetten úriemberek számára készítették.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.