" /> " property="og:description">
Extrém lábbelik
Őrült cipők a nagyvilágból
22 hozzászólás
Szabó Adrienn    2011.01.10

Minden őrült tervező előbb, vagy utóbb cipőtervezésbe kezd, nem is akármilyen módon. Nos, hogy ezek képesek fából vaskarikát alkotni, az is biztos, mert amiből kihozzák az ultramagassarkú csodákat, az nem semmi. Vannak, akik az újrahasznosításra esküsznek, mások az összes alapanyag felhasználásában hisznek a gyártás során, de a szókincsem inkább a következő cipőkre tartogatom, mert extrémitásuk a cikk végére kimeríti egy szótár tartalmát.


Kezdeném a legfrissebb darabbal, ami még gazdáját keresi, a Tron: The Legacy című filmhez készített darabot, Edmundo Castillo tervezte. A cipő, a film hangulatában és stílusában, természetesen magas fényű ezüst és ledsorok emelik ki a pántokat. Mindössze 1650 USA dollárért meg is vehetjük február elsején. A Saks Fifth Avenue minden bizonnyal tele lesz a fényes surranó vásárlóival.


A következő cipőtől mindenki fényt kap! Az Opel Agila ihlette cipővel indult minden 2008-ban, amikor a hollandok az autó reklámkampányát egy cipőcsodára építették. A Lamborghini tervezőit pedig, a Gallardo Superleggera ihlette, hát nem nagyszerű felöltözhetünk hétvégi autónk mellé! Majd az alapból kiindulva következő évben, piacra dobtak egy tunningolt változatot. Valószínűleg rájöttek, hogy a plázák felé, ezerrel hajtanak a hölgyek, és egy rendőrautót formáló orr, finomabban tapos a gázra. Persze a vadul villogó cirkálónál is a már jól bevált szénszálas sarokmegoldást alkalmazták.


Ha már így az autóknál tartunk, szóba jöhet a lóerő, ami a Lamborghini cipőkben a kényelmes vonulás tempóját diktálja egy belvárosi plázában. Nem úgy, mint a lópatkót formáló vad cowgirl cipő, melynek arany pisztoly a sarka. Kemény!


Ha már az állatoknál tartunk, hát állati a következő darab, állati ürülék eredetű – és ezzel nem a minőségét ítéltem. Az elefánt emésztésének végtermékéből készített INSA cipő az újrahasznosítás remekművének mondható. Ruth Shaw tökéletes cipőjét, a The Miamit, 10 centivel magasabb talpakra emelve, gyöngyökkel díszítve, megkapjuk a csodacipőt. A cirkuszi mutatvány pedig kész, de ne csodálkozzunk, ha páran figyelmeztetnek, fintorogva, orrukat befogva, hogy úgy vélik, beleléptünk valamibe. Ez semmi. Láttam már eszement dolgokat, de hogy valaki csivava testet húzzon a lábára és abba járja a várost. Ez a divat és az állatvédők elleni merénylet. Képzelem, erre mit szólnak az állatvédők, ha Lady Gaga, húscafatos és egyéb romlandó árus borzadványait támadták.


Aki pedig nem kínozza az állatokat, az bérgyilkos feleségnek öltözik, mint Madonna. Na az ő cipője se volt kutya, a művésznő pisztolysarkakon érkezett egy sikeres hollywoodi film bemutatójára. Kiknek másoknak a nevéhez fűződhetne a vad cipő, mint Karl Lagerfeld és Laurence Decade, akik a Chanel képviseletében alkották a gyilkos magassarkút.


Ha pedig összefutnánk egy gunned shoeban valakivel, aki Maison Martin Margiela pénzzel díszített orrú cipőjében mászkál ártatlanul. Igazából, már csak le kell kapni a cipőt és a piszolyt a fejéhez szegezni, azt kiabálva: ide a cipőddel! Jó ég, ennyi agresszivitást.


A palettáról már csak az arany tőr sarkú, haláli darab hiányzik. Hogy őszinte legyek, nem szívesen bújnék bele, ugyanis a tőr átfúródik a talpon. Nem hinném, hogy lopásgátlásra hivatott eszköz volna, annál inkább egy cipőbolond elleni merénylet. Elölről csak a szép üveg talp és a csinos forma látszik, majd kapunk egy talpkéselést. Mintha az Adams Family előszobájának cipős szekrényében keresgélnék.


Szerintem jobb lesz, ha inkább az elegancia és a luxus partjainál kötünk ki. Gianmarco Lorenzi, híres, a dupla platformos cipőiről, tulajdonképpen olyan hatást keltenek a darabok, mintha két talpuk volna. A tervező pedig, a Swarovski nagy szerelmese, így modelljei gazdagon díszítettek a különleges kövecskékkel. Azonban 2010-es nyári cipői mélyebben visszakanyarodnak a természethez. Bőven találkozunk facipőkkel, persze a kényelem érdekében csak a vad platformokat faragták keményfából, finom bőr felsőrész teszi tökéletessé a fatalpakat.


Sokakat megihletnek a rajzfilmek, mesék is ilyen az Alice Csodaország hangulatát idéző rózsás cipő is.


Volt itt már pisztoly, autó, minden csuda dolog, de a nyaralás sem maradhat ki az életből! A tengerparthoz pedig szorosan kapcsolódik a békatalp. Nem biztos, hogy a legdivatosabb viselet és nem minden hölgy slattyog benne szívesen végig a parton ultradögös fürdőruhájában. Az úszócipő sem olyan csini, de senki se szeretne egy tengerisüni áldozatává válni a mezítlábas mutatvány után. Megoldás? – magas sarkú békatalp. Azért megnézném, ahogy a tűsarok belefúródik a homokba a parton.


Az exclusive partykat adó háziasszonyok kedvence lehet a következő darab. A neves pezsgőgyártó cég, a Piper Heidsieck számára Christian Louboutin tervezett egyedülálló kollekciót. A Le Rituel különleges kiadás egy üvegcipellőt és egy üveg pezsgőt tartalmaz. Plusz érdekességként megjegyezném, hogy a név: Le Rituel egy, a XIX. századi francia szokásra utal. A férfiaknak, a párjuk cipőjéből kellett pezsgőt inni.


A semmi fogalma ihlethette a következő darabot! A The Mojito nevéhez köthető a következő, cipő, ha ez az. A szalagformájú cipőt, nem is egy designer, hanem egy építész, Julian Hakes tervezte. Nem szeretném bírálni a munkáját, de lehet, hogy jobban tenné, ha inkább maradna az építészetnél. A szénszálból készült valamik, ránézésre nem mondhatóak sem kényelmesnek, sem tartósnak és még csak tévedésből sem ficcennék be benne egy ortopéd orvos rendelőjébe.

Elég nehéz konklúziót csapni a fentiek mellé. Egy biztos, a legtöbb hol ezért, hol azért, de lélegzetelállító. Megvolt a hidegrázás, vérbe fagyás, tündöklés, ragyogás, csillogás, villogás. Az őrült platformok nagy része persze hordhatatlan, csak designer darabok. Amúgy, arra meg rémálmomba se lennék kíváncsi, mi játszódhat le a tervezők fejében, mielőtt leülnek megalkotni ilyen hajmeresztő lábbeliket.

Kapcsolódó cikkek
A Borgezie ház megalkotta az „örökkévaló gyémánt tűsarkú“- ként aposztrofált cipőt. Minden cipő pár a Borgezie ház aranyműveseinek lelkiismeretes kézimunkájával készül arany vagy platinum felhasználásával, pazar módon beborítják 2200 csillogó gyémánttal, melyek együttes súlya 30 karátot tesz ki. 
Megszerveztßk. Azaz elintÊztßk, hogy a hazai rajongói kÜzÜssÊgek a Trendmagazin segítsÊgÊvel ßzenhessenek kedvencßknek. 
Rajongsz KristenĂŠrt? SzeretnĂŠl Ăźzenni neki? Rajtunk keresztĂźl Ă­rhatsz kedvencednek!
A Trendmagazin tavaly mĂĄr bemutatta az AndrĂĄssy Ăşton talĂĄlhatĂł Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot vĂĄltott ki, ĂŠppen ezĂŠrt Ăşgy lĂĄttuk, van ĂŠrtelme egy Ăşjabb interjĂşnak is ebben a tĂŠmakĂśrben. KolozsvĂĄri ZsuzsĂĄval, az Ermenegildo Zegna ĂźzletvezetőjĂŠvel Hennel ÁdĂĄm beszĂŠlgetett.
avatar
Adrihanna
-
2011.01.16. 18:55
22
a pénzes csak 40 $.. azért tervezte a tervezője mert ez egy ilyen cinkelés a méregdrága extrém cipőket kreálóknak, hogy na nesztek itt van egy ilyen cipő és még pénz is van az orrán =) a pénz is arra utal, hogy megfizethetetlen az extrémitás =)
avatar
Monika90
-
2011.01.16. 17:26
21
erre már szavakat se találok.. és ha megnéznénk tuti mind szinte megfizethetetlen árú lehet
avatar
Adrihanna
-
2011.01.16. 17:18
20
Adri, hogy? egy egész napot ezzel töltöttem.. =) jól elvoltam és ez nem is mind, de a többi vagy gáz volt vagy gagyi.. =)
avatar
Szandi
-
2011.01.16. 16:55
19
Huha Adri hol találtál ennyi ütődött cipőt? Ez kész.. békatalp magassarkú... meg pisztolyos cipő :/ Viszont a pezgsős sztem gyönyörű darab :)
avatar
gery
-
2011.01.16. 16:21
18
Ez már beteges :DD
avatar
Zoldalma
-
2011.01.16. 08:05
17
Micsoda elvetemült alkotások! :-)
avatar
katca
-
2011.01.14. 21:14
16
Madonna gun shoeja vitte a prímet :)
avatar
andy
-
2011.01.14. 16:48
15
A lamborghinis hogy füstöl a képen :)
avatar
Natalie
-
2011.01.13. 21:01
14
Az első kettőn látszik hogy ergonómiailag jól van kialakítva, biztos kényelmes lehet. Szívesen felpróbálnám őket! ;)
avatar
Daws0n
-
2011.01.13. 18:37
13
A legtöbb beteges, de a Lambo-s tök jó sztem..
avatar
Ricsiboy
-
2011.01.13. 13:58
12
A békatalpas a legjobb :D tengerpartra magassarkú békatalpat felvenni? ŐŐŐRÜLT: LOL
avatar
greenclub
-
2011.01.11. 21:09
11
A pisztolyos cipő állati :D
avatar
Kenguru
-
2011.01.11. 18:35
10
ilyet még nem láttam... Mekkora munka lehetett ezeket megtervezni? WOW
avatar
alawa
-
2011.01.11. 16:41
9
jó az a pénzes cipő.. minden lépésnél hullanak a lábadról a százdollárosok :)))
avatar
annacska
-
2011.01.11. 15:09
8
Ez nem semmi! Nem is tudom eldönteni melyik a súlyosabb merénylet a lábbelik ellen? :-)
avatar
Tompi
-
2011.01.11. 12:11
7
Az első kettő nagyon ütős! Férfiba nincs? :D
avatar
andy
-
2011.01.11. 10:33
6
Jeeeeeee :) végre valami őrültség a trenden :P a rózsás nekem tetszik, meg a pezsgős se rossz ;)
avatar
Adrihanna
-
2011.01.11. 09:31
5
Ja, nem tudom észrevettétek-e de még füstöl is a képen!!!!!
avatar
Adrihanna
-
2011.01.11. 09:30
4
=) haha. meredekek a szó legszorosabb értelmében!
az látod biztos Dávid.. főleg mivel szénszálas a sarka.. ezen leakadtam =)
avatar
KirschnerDavid
-
2011.01.11. 09:15
3
Mit ne mondjak, sikerült elég őrült cipőket bemutatni...
A Lambo cipellőben meg bizonyára gyorsabban elérhetik a hölgyemények az úticéljukat :-)
avatar
donvito
-
2011.01.11. 00:06
2
O my God! :/
avatar
Adrihanna
-
2011.01.11. 00:00
1
A cikkbe nem írtam, de a Lamborghini cipőt még fel is venném =$ persze csak egy fotó erejéig, nem mászkálnék benne amúgy az utcán.. bár.. ki tudja, lehet, sikeres lenne..
Lila Versace pulóver
Egy elegáns úriember gardróbjából sem hiányozhat a lila szín, ami ugyan legtöbbször kiegészítőkön jelenik meg (leggyakrabban nyakkendőkön), ám a bátrabbak akár ruhadarabokat is vásárolhatnak ilyen színben.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
A nyolcvanas ĂŠvek derekĂĄn a vilĂĄg orszĂĄgai fokozatosan demokratizĂĄlĂłdtak: Brunei elnyerte fĂźggetlensĂŠgĂŠt, ĂŠs Uruguay-ban is demokrĂĄciĂĄt kiĂĄltottak ki a diktatĂşra helyett.