2010 őszi fashion lesson
Őszi-téli kollekció összegző
51 hozzászólás
Szabó Adrienn    2010.09.07

Az idei fall-winter kollekciók legjellemzőbb anyagai a szőrme, az irha, a selymek, a bársony, a csipke és még sorolhatnánk hány féle textília. Ezeknek a különböző mintázatú és színű keverékeivel játszottak a tervezők. A különleges formákkal pedig még fűszeresebbé tették az idei őszi-téli kollekciókat. Ne is húzzuk tovább az időt; jöjjön, aminek jönnie kell, vegyük át szépen sorban a legütősebb luxusmárkákat.

Gucci

Gucci
Gucci

Kezdeném a Guccival, amely válogatásunk legértékelhetőbb brandje. A természet színvilágát ragadta meg, sok zöld és barna árnyalatot használtak. Gyakorta használ bársony, szőrme és tollas elemeket. Az urban west stílust egy új formában valósították meg, mely a többi cég darabjaitól eltérően az eleganciát képviseli.

Gucci
Gucci

Az örök divat feketét természetesen a Gucci is használta, mely főként az elegáns darabok színpalettáján tűnik fel. A legdominánsabb kiegészítő az extra magas szárú combközépig érő csizma család, mely több árnyalatban megjelent.

Louis Vuitton

Louis Vuitton
Louis Vuitton

A Louis Vuitton ready-to-wear kollekciója idén a kifinomult, elegáns és kissé visszafogottabb hölgyeknek kedvez. A szövet, a különböző féle nehéz bársonyok és a selymek dominálnak.

Louis Vuitton
Louis Vuitton

De ne feledkezzünk el az egyedülálló enyhén barokk és rokokó stílusra emlékeztető pompás ruhakölteményekről sem. Az elegáns kollekció darabjai vörös szőnyegre illenek.

Nina Ricci

Nina Ricci
Nina Ricci

Virágok, fodrok, letisztult formák és a legvadabb álmok egy menüsorban, ezt kínálja idén a Nina Ricci. A kollekció legütősebb darabja a csupa-csupa selyemvirágból álló váll nélküli minije.

Nina Ricci
Nina Ricci

Sok erős árnyalatát használja a pirosnak és a bordónak. A lágy esésű selyemruha sem maradhatott el a szövet és a prém darabok között. Kedvelt kiegészítő a bőrkesztyű.

Burberry

Burberry
Burberry

A Burberry valóságosan hadba lépett a többi céggel, ugyanis a kollekció fő témája: a military. Színvilágát tekintve a kollekció azonban sokszor eltér a hagyományos katonai ruházattól. A legmeglepőbb választás a püspöklila és a bíboros árnyalatok voltak. A cipők és a ruhák érdekes csatokkal vannak díszítve.

Burberry
Burberry

Némely férfi darabon megjelenik a válldísz és a kitüntetések garmadája is, David James Elliott a JAG-ből csak jelenthet. Egy biztos, nem érdemes fémdetektor közelében mászkálni Burberryben.

Just Cavalli

Just Cavalli
Just Cavalli

Merész, fiatalos, színes, állatmintás, vad.. miről is van szó? Felesleges is barkóbázni, hiszen ezen szavak együttes használata csakis a Just Cavallira utalhat.

Just Cavalli
Just Cavalli

A kifutós összeállításokat a hétköznapokra nem ajánlanám nyugodt szívvel, csak a legbátrabbaknak, ugyanis annyit fűznék a kollekcióhoz, hogy Mr. Cavalli ismét hozta a formáját. A képek önmagukért beszélnek.

Giorgio Armani

Giorgio Armani
Giorgio Armani

Giorgio Armani teljes színskálával készült, hogy a hölgyeknek legyen bőven miből válogatni. A téli koktél ízét a narancs, a lichi és a vadító cseresznye alkotja, amit a menta koronáz meg. Persze ezt nem inni kell, hanem hordani.

Giorgio Armani
Giorgio Armani

Különös gondot fordított Armani Úr a vállrész kihangsúlyozására, továbbá majdnem minden darabhoz megvan a megfelelő táska is. Hihetetlen, hogy ennyi év tündöklés után még mindig képes más és más fényben ragyogni.

Chanel

Chanel
Chanel

Akkor most kalandozzunk az Északi-sarkon. Elsőre nem tudtam eldönteni, hogy a Coco Chanelnél milyen baleset következhetett be a tervezés során, egy azonban biztos ezek a darabok igencsak érdekesre sikeredtek.

Chanel
Chanel

Az továbbra is nagy kérdés számomra, hogy az ötleteket a híres-neves Jetitől, avagy egy háborodott elméjű eszkimótól lopta Karl Lagerfeld. Egy azonban biztos a nagyszabású divatbemutató a hatalmas jégheggyel, óriási sikert aratott az - enyhén szólva - extrém darabok ellenére.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier

A Chanel azonban kispályás ahhoz képest, ami most következik. Utoljára a Mercedes-Benz Fashion Weeken láttam ilyen veszélyes ruhakölteményeket. Hát, Jean Paul Gaultier a magazin mókafelelőse. A legviccesebb a dologban az, hogy olyan kavalkádot alkot, amiben mégis talál az ember valami harmóniát. Hát itt az élő példa, hogy az őrültet és a zsenit csak egy hajszál választja el.

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier

A topmodell Sasha Pivovarova elég bevállalós nő, de azért nem gondoltam volna, hogy ezt a futurisztikus krampusz ruhát képes felvenni. Valószínűleg keményen fizetett Monsieur Gaultier.

Nincs más hátra, mint felkészülni a hidegre és kitalálni, melyik ruhacsodát rejtsék a vastag télikabátok!

Hamarosan kifejezetten az idei elegáns férfidivatot összegző cikkünkkel jelentkezünk!

Az utĂłbbi időben számtalan kĂ©rdĂ©s merĂĽlt fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megĂ©rkeztek a válaszok!
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvármĂ©diárĂłl, ezĂ©rt Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy egy asztalhoz ĂĽltetjĂĽk a Starity Ă©s a Trendmagazin vezetőjĂ©t.
avatar
intel
-
2010.09.12. 19:32
51
toma az nem sima fekete nadrág van rajta vmi minta csak nem látszik olyan jól a képen!
avatar
Toma
-
2010.09.12. 10:29
50
nekem még a Just Cavalli férfi fekete nacija is bejön :D
avatar
kristoftoth
-
2010.09.11. 21:21
49
Férfi szemmel egyértelműen a Gucci és az Armani viszi a pálmát, nagyon dögös kis ruhák. Várom a férfi cikket. De az biztos hogy a jégkorszakos kifutó nagyon kreatív ötlet, és látványos is lehetett élőben.
avatar
intel
-
2010.09.11. 19:13
48
hahahaha lool :D
avatar
Adrihanna
-
2010.09.11. 19:08
47
rendi Toma =)
2 éves húgom véleménye az utolsó képről: \"Néni csúnya.. (kis szünet, látszik, hogy godolkozik).. néni vicces, vicces a feje\" és közben röhög =)
avatar
Toma
-
2010.09.11. 14:24
46
jólvan Adri akkor nem ezt veszem meg Neked , haneeem Guccit?:P
avatar
jazmina
-
2010.09.11. 14:10
45
Nem akadtam fenn, csak pontosítottam :)
avatar
Blackjack
-
2010.09.11. 12:54
44
Szerintem is valószínűbb hogy a ruha volt meg előbb aztán a jeges design, de ezen ne akadjunk fenn :) Tök durva egyébként hogy már a show helyszínt is hogy felturbózzák... Jéghegy stb :8
avatar
jazmina
-
2010.09.11. 12:33
43
Adrihanna: értem, hogy mire próbáltál utalni, viszont én nagyon sokat foglalkoztam Lagerfelddel (filmek, cikkek stb.), és ezért írtam, hogy előbb a kollekció volt meg. Tehát amit mondasz nem teljesen helyes. Tényleg ajánlom a lentebb említett dokumentumfilmet, abból sok minden kiderül és tisztázza az itt említett problémákat is :)
Igaz a filmben franciául beszélnek, de angol feliratot le tudsz tölteni hozzá, elég könnyen érthető annak, aki közép szinten van azért angolból.
avatar
Zelda
-
2010.09.11. 00:10
42
Adrihanna: Nagyon jó! :)
avatar
Adrihanna
-
2010.09.11. 00:03
41
na sorban..

Jázmina: arra gondoltam, hogy egy koncepcióra épített miszerint a téli kollekciónak egy jegyes színpadot szeretne jégheggyel stb.. és arra dolgozta ki a ruhákat, hogy egy teljes egész témát alkosson.

Alawa: már a boltlátogatás megvolt. épp azon igyekszem hogy a 24 óráimba beleférjen minden =) szerintem jövőhét magasságában lesz cikk (inkább a vége felé)

Toma: csak aki komplett idiótát akar magából csinálni. a darabok csak külön-külön értékelhetőek =)

mindenki: nem kell sokat várni, jön a Roberto Cavalli és a D&G cikk, plusz még lesz 2 meglepetésünk is (ugyan lehet hogy nem szeptemberben de lesz) =)
avatar
Zelda
-
2010.09.10. 23:06
40
Jázmina: ami ott a szőrme alatt van az a fekete kis kabát az nekem is tetszik, csak így együtt nem.
avatar
Bernie
-
2010.09.10. 19:06
39
A D&G cikket én is várom hejjjj! :)
avatar
jazmina
-
2010.09.10. 18:16
38
Toma, ha megveszed nekem, a felső kettőt simán hordom a Gaultier-k közül :)
avatar
Huszti
-
2010.09.10. 18:06
37
Toma: nem hinném :D
avatar
Toma
-
2010.09.10. 17:43
36
jean paul darabjait magyarországon valaki hordja majd amik a képen vannak?:D
avatar
jazmina
-
2010.09.10. 14:24
35
Én az új kollekcióban nem igazán láttam urban west stílusú dolgokat, inkább romantikusnak mondanám, vannak nagyon szép darabok! Bár nem tudom, hogy végignéztem-e a bemutatót, vagy csak bele kukkantottam.
Meg persze nem fognak mindenből hozni ide az üzletükbe, úgyhogy igen, várjuk az új cikket ezzel kapcsolatban! :)
avatar
alawa
-
2010.09.10. 13:36
34
Adri! D&G-ről ugye lesz majd megint boltlátogatásos beszámoló? tök kíváncsi vagyok a reakciókra meg h mik lesznek. vajon urban west folytatódik?? lécci a kiegészítőkről is írj majd bővebben (elégha a nőiről írsz:D)
avatar
cukorka
-
2010.09.09. 23:57
33
Az elég érdekes lett volna ha a bemutatóhoz alakítja a ruhákat =) nekem tetszenek azok is, nem így együtt venném fel de a szőrmés csizma állati jó :)
avatar
jazmina
-
2010.09.09. 22:59
32
Nyilván előbb a kollekció volt meg (lásd: Lagerfeld Confidential . film).
avatar
Adrihanna
-
2010.09.09. 22:18
31
nekem nincs róla infom..
utánanézek, hogy a bemutató jeges témájához alakította a ruhákat, vagy a szőrmés, bundás, prémes kollekcióhoz a jeges bemutatót. Az biztos, hogy én ezt nem szoktam meg =S
ha tudok valamit a kollekció tervezésének körülményeiről, megírom =)
avatar
alawa
-
2010.09.09. 21:57
30
jázmina: akkor ok.. de nem lehet tudni vajon miért kellett most ezt a chanelnél? :S
avatar
Zsofi
-
2010.09.09. 17:58
29
Just Cavalli elképesztő :O Chanel no comment
Gucci szokás szerint lenyűgöző, én a Guccin döbbenek le mindig mennyire jól játszanak a bézs meg arany színekkel :)
Armani is tetszik, főleg mert behozta ismét a narancs színt :)
avatar
Adrihanna
-
2010.09.09. 00:02
28
nem-nem Chloé =) az elmebetegektől kiakadtam és nem írtam róluk.. majd lesz tavasszal bőven kettyent figura =) alig várom a MBFW-et :)
avatar
chloe
-
2010.09.08. 22:29
27
Gucci mint mindig szupi, illetve Armani se kutya... LV-nél viszont az a kockás szoknya brrrrrr nem tetszik :S

mint az előző így ez a felhozatal is vegyes, de az elmebetegek most lehiggadtak :D
avatar
jazmina
-
2010.09.08. 22:08
26
A gondolataitok előtt valóban nehéz lenne járni :)

Egyébként most megnéztem a teljes új Chanel kollekciót, és megnyugodtam, nem csak ezek a mamut ruhák vannak...Már azt hittem valami történt Lagerfeld-del, vagy sok volt a rémálma. Ugyanis ő állítólag megálmodja a kollekció darabjait.
avatar
alawa
-
2010.09.08. 19:29
25
hello Jenny!
azok a kabátok nekem se jönnek be, mert úgyvagyok vele ha már jó az alakom miért rejteném el?? ilyen szempontból a Burberrynél a lila szett is nagyon bejön :)))
avatar
kristoftoth
-
2010.09.08. 17:13
24
Szerintem is a Gucci a legszebb a női ruháknál, a Chanel pedig... nem tudom hova készíti ezeket, a Déli-Sarkra? :D

Már én is várom a férfidivatos cikket! ;)
avatar
Adrihanna
-
2010.09.08. 14:21
23
Jáztmina ez mókás =S nos, ha az összes lapot elolvasod, se fogsz a gondolataink és cikk ötleteink előtt járni =) azokra gondoltam =) de ez aranyos volt..
remélem okkult praktikákkal nem foglalkozol és lesel bele hogyan ötletelünk.. =P

így hát, sorry, de ebben eléd vágtunk =S =)

Zelda, most pont van egy kis időm, mindjárt meglesem.

Jázmina: nos én választottam, szabad kezet kaptam. választhattam volna olyanokat akiket nem ismertünk mint pl a MBFWről egy csomó tervező. de inkább a közismert luxusmárkák mellett döntöttem. na meg megnéztem mi megy a legjobban, meg persze még pár írói szempont figyelembe vételével válogattam be őket, amiket nem kívánok megosztani veletek. bocsánat =) nem mert hadi titok, hanem csak mert nem és kész =)
avatar
Marci20
-
2010.09.08. 12:59
22
Ajaj Jázmina, akkor most már értem miért tudsz te ennyit a divatról... Amíg mindenki más szépen alszik az ágyában te ezzel foglalatoskodsz. :)
Alkalmi Roberto Cavalli nadrág
Ezt az elegáns nadrágot a különleges alkalmak megkoronázására találták ki.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1988-ban vĂ©get Ă©rtek az iraki-iráni harcok az Ă–böl-háborĂşban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játĂ©kok, a Die Hard pedig Ăłriási sikert Ă©rt el a mozikban.