az Andrássy úti Gold szalonban jártunk
Őszi trend-túra Cipőországban
43 hozzászólás
Hack Sára    2010.11.03

Ha a cipők megszállottjai vagyunk és szeretnénk akár csak néhány perc erejéig az Oscar gálák főszereplőinek bőrébe bújni, feltétlenül látogassunk el az Andrássy úti Gold szalonba, ahol a leghíresebb designerek darabjai mellett megismerkedhetünk az őszi trendekkel is.


Az üzletbe belépve először a finom elegancia ragad meg bennünket. Halk zene szól, miközben a puha padlószőnyegen lépkedve csodálhatjuk a különösen letisztult, minden szegletében kidolgozott enteriőrt. Meghatározó a fehér, az arany és a homokszín, mindez különböző felületeken más-más hatással teremti meg a tökéletes összhatást. A falon egyedülálló megoldással találkozhatunk: az első látásra bőrnek vélt borítás tulajdonképpen nem más, mint egy jó minőségű, de egyszerű mintájú tapéta üveglappal borítva. Érdekes az üzlet közepén álló aranyszínű, csavart oszlop, ami bármilyen különleges, nem rontja el a szolid összhatást. A tervező tehát kitűnően bánt a színekkel, formákkal, anyagokkal, így az üzletbelsőben nincs semmi túlzó, vagy zavaróan kirívó elem, ami elterelhetné figyelmünket a főszereplőkről: a cipőkről.

A Gold szalon különlegessége, hogy kizárólag a legjobb tervezők darabjai kerülhetnek a polcokra. Ráadásul az itt vásárolt lábbelit viselve garantáltan nem kerülünk abba a kínos helyzetbe, hogy a szembejövő járókelőn viszontlátjuk kedvenc cipőnket, hiszen itt az “egyedi darab” valóban azt jelenti, hogy abból egyetlen darabot árulnak. Ez alól kivételt képeznek a táskák, amiből akár kettő (!) darab is eladó.


De nézzük csak a választékot. A Gold olyan mainstream tervezők remekeit forgalmazza, mint Sergio Rossi, Jimmy Choo, Pura López, vagy Paco Gil. A cipőművészek neve kizárólag kézzel készített, luxus-kategóriájú mesterműveket fémjelez, kivétel nélkül a legfinomabb bőrrel dolgoznak, legyen szó borjú-, szarvas-, velúr-, vagy kígyóbőrről. Szintén igaz ez a szőrmékre, amely főként a Paco Gil által készített őszi csizmákon fordul elő, hiszen a világhírű designer idén előszeretettel dolgozik nyúlszőrmével. Paco Gil egyik érdekessége, hogy ő használja legintenzívebben az idei trend fő elemeit: a szegecselést és a cipzárat, amiket a sarokról sem spórolt le. Itt is jellemzőek a különleges megoldások, a cipzárak például (a praktikus funkció mellett) bármilyen szerephez juthatnak, ha a művész elengedi a fantáziáját. Formálhat belőle rózsát, amivel a lábbeli orrát díszíti, végigvezetheti a cipő sarkán, vagy kiemelheti vele a platformot. A szokásos őszi bokacsizma mellett nála megjelenik az egészen hosszú, akár combig felhúzható csizma, és egyedülálló módon a kockaorr is kizárólag nála jelenik meg.

Talán az Oscar gálákról ismert Jimmy Choo darabjai a legmerészebbek. A Malajziában született, de Londonban tanult tervező cipőremekei olyan hírességek kedvence volt, mint Diana hercegnő, de Sandra Bullock, Halle Berry, Cate Blanchett, és Hilary Swank is szívesen hordták már a filmszakma legnevesebb díjkiosztóján. Choo cipőire a játékosság, nőiesség és az extremitás jellemző, akárcsak az általa tervezett táskákra. A párducminta nála is megjelenik, de azzal a különbséggel, hogy merész kreációiban élénk, mondhatni vad színekkel és különleges anyagokkal (pl. fém) párosítja. Az így létrejövő darabok viselésekor biztosak lehetünk abban, hogy nem maradunk észrevétlenek. Kérdés azonban, hogy miként mutatnak ezek a luxuskategóriás (és ennek megfelelő árú) remekek, ha lelépünk velük a vörös szőnyegről, hiszen Magyarországon kevesen ismerik fel a prémium kategóriás márkák darabjait...


Ebből a szempontból Sergio Rossi cipői testhezállóbbak, mert mind őszi színviláguk, mind kialakításuk jobban beilleszkedik hétköznapjainkba. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy munkái nélkülöznék az alkotói kreativitást, hiszen ötletes tűzésekkel, rojtokkal teszi izgalmasabbá az egyébként is markáns darabokat. Ahogyan a többi világklasszis tervező esetében, Sergio Rossi sem ad ki silány munkát a kezei közül, minden egyes cipő és táska 120 lépéses minőség-ellenőrzésen megy át, így biztosak lehetünk benne hogy pénzünkért maradandó, minőségi árut kapunk cserébe.

Bár a művészek darabjai mind magukon hordozzák készítőjük stílusát, az őszi trendre mégis könnyedén következtethetünk. A korábbi, néha már tériszonnyal fenyegető magas sarkak helyébe a visszafogott, kényelmesebb sarok lépett, sok hölgy nem kis örömére. A sarok vastagsága azonban változó, az egészen vékonytól a már-már ormótlannak ható vastagig mindenki kényelmének és stílusának megfelelően válogathat. A határozottan hegyes, vagy kerek orrot is fölváltja egy új megoldás, ami a két szélsőséget ötvözi, a hegyesnek induló, de végén enyhén lekerekített forma. Jellemző a megemelt, avagy platformos talp, ami kiválóan hidalja át a szakadékot a magas sarok nyújtotta előnyös megjelenés és a kisebb sarok kényelme között, hiszen magában hordozza a magas sarok esztétikai előnyét, és az alacsonyabb komfortérzetét. Idén újra divat a párducminta, de annak sincs oka az aggodalomra, aki állatminták helyett inkább a hétköznapibb színeket hordaná, hiszen a nyár rikító színeit maga mögött hagyva, az őszi trend a visszafogottabb, őszies színeket preferálja, mint a fekete, szilvakék, barna, bordó, és a lila pasztelles árnyalatai.


Ne feledkezzünk meg a díszítésről sem: idén cipzárak, szegecselések, rojtok, tűzések teszik egyedivé, izgalmassá lábbelinket. Táskaválasztásnál pedig ne lepődjünk meg, ha kizárólag szélsőséges méretekkel találkozunk, az őszi trend diktátorai szerint ugyanis vagy óriási, vagy egészen kicsi táskával kell járnunk. De ne ijedjünk meg, hiszen minden lány tudja, hogy nincs olyan nagy táska, amit ne lehetne dugig tömni, és nincs olyan kicsi, amiben első nyúlásra megtalálnánk a lakáskulcsot...

Kapcsolódó cikkek
A Borgezie ház megalkotta az „örökkévaló gyémánt tűsarkú“- ként aposztrofált cipőt. Minden cipő pár a Borgezie ház aranyműveseinek lelkiismeretes kézimunkájával készül arany vagy platinum felhasználásával, pazar módon beborítják 2200 csillogó gyémánttal, melyek együttes súlya 30 karátot tesz ki. 
Az AndrĂĄssy Ăşt nevĂŠnek hallatĂĄn mindenkiben feldereng valamilyen emlĂŠk. Egy nyĂĄr esti sĂŠta az OperĂĄnĂĄl, halk sĂłhajok a kirakatok előtt, karĂĄcsonyi dĂ­szbe ĂśltĂśztetett fĂĄk a fehĂŠr hĂłban, egy piros Vespa, a megĂĄllĂ­thatatlanul hĂśmpĂślygő tĂśmeg, arcok, ĂĄrnyak, szĂ­nek, illatok. Budapest ĂźtőerĂŠt tapintjuk ilyenkor.
5,963,700 Huf / 19,300 Eur
4,140,600 Huf / 13,400 Eur
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb ĂśsszefoglalĂł Ă­rĂĄs jelenik meg az idĂŠn ĂĄprilis 9-ĂŠn 21. ĂŠletĂŠvĂŠt betĂśltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsĂĄn a Trendmagazin a hazai rajongĂłi kĂśzĂśssĂŠgekkel egyĂźttműkĂśdve szĂźletĂŠsnapi ajĂĄndĂŠkcsomagot kĂźld Kristennek!
A Trendmagazin tavaly mĂĄr bemutatta az AndrĂĄssy Ăşton talĂĄlhatĂł Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot vĂĄltott ki, ĂŠppen ezĂŠrt Ăşgy lĂĄttuk, van ĂŠrtelme egy Ăşjabb interjĂşnak is ebben a tĂŠmakĂśrben. KolozsvĂĄri ZsuzsĂĄval, az Ermenegildo Zegna ĂźzletvezetőjĂŠvel Hennel ÁdĂĄm beszĂŠlgetett.
Rajongsz KristenĂŠrt? SzeretnĂŠl Ăźzenni neki? Rajtunk keresztĂźl Ă­rhatsz kedvencednek!
avatar
szelina
-
2010.11.13. 22:52
43
Jól kigondoltad :)
avatar
Adrihanna
-
2010.11.13. 22:49
42
a-a
ez úgy fog működni, hogy olyan szinten fogja kenni-vágni, hogy mi kell nekem, hogy simán elmegy és megveszi. =))) én meg meglepődhetek és nagyon örülhetek =) és mellesleg társkártyám lesz, ő max smst kap, hogy mit költöttem..
avatar
szelina
-
2010.11.13. 22:46
41
Csak el kell majd kérni a hitelkártyáját egy pillanatra :)
avatar
Adrihanna
-
2010.11.13. 22:44
40
én, tuti!! vagy majd a férjem =PPP haha..
avatar
szelina
-
2010.11.13. 22:31
39
Jól döntöttél Adri :) de a későbbiekben még beruházhatsz egy Choo-csodába. :)
avatar
Adrihanna
-
2010.11.12. 21:56
38
west end alberto zago =)))
avatar
Zoldalma
-
2010.11.12. 20:58
37
Ja értem.. Akkor jó hogy nem bántad meg :) a másik cipőre hol tették szert?
avatar
Adrihanna
-
2010.11.12. 09:41
36
hát nézd Zöldalma: az volt a gáz, hogy pont előtte vettem egy alberto zagot (az nem olyan nagy...) és így most az bírja évekig.. a nyaralás meg brutáljó volt, szóval megérte.. mert örök emlék marad minden pillanat de lehet, hogy ha elmegyek a Chooba egy rendezvényre 3-4 óra után csak az marad meg, hogy magaslati levegőt szívok és már kezdek fáradni a magassarkúban.. =)))
avatar
Blackjack
-
2010.11.11. 22:17
35
Férficipőkkel kapcsolatban van esetleg hasonló üzlet mint ez Budapesten?
avatar
Zoldalma
-
2010.11.11. 11:51
34
És nem bántad meg hogy végül nem vetted meg? Nyaralás gyorsan elmegy viszont a cipő évekig ott maradna a hatalmas ruhabirodalmadban :-)
avatar
Adrihanna
-
2010.11.10. 23:14
33
290.000 .- Ft =))) így..
Emma: sajnos így van, én is tapasztaltam, már ritkábban hordom a LVmet mert kinéztek mindenhonnan =SSS
avatar
Emma
-
2010.11.10. 17:26
32
Nekem az a véleményem hogy igenis felismerik az utcán a drágább holmikat, legyen cipő, táska vagy más. És emiatt sokszor furcsán néznek az emberre :(
avatar
suvitomi
-
2010.11.10. 16:49
31
290 mi? euró, forint, buznyák?:D
avatar
Adrihanna
-
2010.11.09. 18:44
30
ami nekem tetszett, az 290 volt =)))
avatar
donvito
-
2010.11.09. 13:28
29
Jó ég! Nyaralás vs cipő? Mégis mennyibe kerül egy Jimmy Choo? :DSD
avatar
Zsofi
-
2010.11.08. 16:21
28
Voltam már itt, vásároltam is, nagyon meg vagyok velük elégedve, igaz a kollekciók gyorsabban is frissülhetnének!
avatar
Adrihanna
-
2010.11.06. 22:09
27
hát, igen.. én mikor felpróbáltam egyet.. nem tudtam hirtelen, hogy nyaralás, vagy Choo =P végül a nyaralás nyert..
avatar
andy
-
2010.11.06. 22:08
26
Adrihanna: hát rezgett a léc jövőhéten több sms dobálj :D
avatar
jazmina
-
2010.11.06. 21:42
25
Hú, ha Jimmy Choo is van, akkor jobb, ha nem megyek be, mert ott hagynám a szívem... vagy csődbe mennék 5 perc alatt :))
avatar
Adrihanna
-
2010.11.06. 19:46
24
hagyján!! Anyukám, még előtte olvassa a cikkeimet =PP

de most backelek a tv elé, gép az ölbe és várjuk Shodeinde Dorka barátnőmet, majd folytatjuk a cikket =)))
avatar
petra19
-
2010.11.06. 17:15
23
gyönyörű az üzlet, még nem is láttam ilyen szépet... be kéne majd menni :D

Adrihanna: a DandG-t én is várom már hajrá :) már most akarnám olvasni :D micsoda dolog hogy Ádám mindent előbb olvas hahh :P
avatar
Adrihanna
-
2010.11.06. 17:04
22
ma este hozzálátok =) jövőhét közepére kb visszaküldik cenzúrázva a marketingesek és utána megy be Ádámhoz, pár nap és meg is jelenhet =))) lesz külön ffi és női részről is.
avatar
suvitomi
-
2010.11.06. 16:41
21
Nem lenne rossz ha lenne ilyen magas minőségű cipőüzlet férfiak számára is. És nem csak elegáns hanem mondjuk sportosabb termékekkel.

Adri: A D&G-ről lesz megint cikk?
avatar
Adrihanna
-
2010.11.06. 14:46
20
ami nekem nagyon tetszik, hogy olyan megnyugtató a zene.. és eddig akárhányszor voltam, volt virág az üzletben =))) úgy szerettem régen is, amikor a mexxbe volt virágunk =)
avatar
Zoldalma
-
2010.11.06. 12:39
19
Ez tényleg a Cipőország! Nagyon szép üzlet!
avatar
Toma
-
2010.11.06. 10:22
18
majd jöhet férfi cipő ország is :)
avatar
Jenny
-
2010.11.05. 18:47
17
Azt en is jo otletnek tartom hogy korlatozott darabszamban vannak dolgok, mondjuk nem hinnem hogy olyan nagy verekedes menne az ulzletben egy-egy cipoer, ott meg nem tartunk !:)
avatar
Monika90
-
2010.11.04. 23:29
16
Pura López, Sergio Rossi? Kedvencek :-) Örülök ennek az írásnak, mindenféleképpen benézek hozzájuk!

M.
avatar
sweetie
-
2010.11.04. 21:35
15
jéééééééé már múltkor meg akartam jegyezni hogy kéne írni cipőkről is és erre tessék :) a cikkben megemlített platformos talpú cipőket én is láttam már és azok nagyonis jók :)
avatar
Matthaus
-
2010.11.04. 13:01
14
Nagyon jó lett a cikk!
Bézs színű Mishumo pulcsi
Remek pulóvert kínál a hűvösebb hónapokra a Mishumo, mely a Dress for Less webáruháznak hála számunkra is elérhető.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
Amikor mindenki kĂŠt szĂĄmmal nagyobb felső ruhĂĄt, de szűk nadrĂĄgot hordott, amikor a fĂŠrfiak nagy rĂŠszĂŠnek is nőies frizurĂĄja volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik szĂĄzad legnagyobb kulturĂĄlis forradalma.