Beszámoló a sajtótájékoztatóról
Poligámia a Madáchban
2 hozzászólás
Kocsis Katica    2013.09.10

A Madáchban mindig nagy hangsúlyt fektettek a saját készítésű darabok megalkotására. Szirtes Tamás szerint egy zenés színház “nagykorúságát” épp az jelzi, ha képes a nagy klasszikusok mellett valami újat és egyedit is létrehozni. A Csoportterápia és az Én, József Attila után most itt a legújabb ízig-vérig madáchos darab, a Poligamy.

Fotók: Madách Színház
Fotók: Madách Színház

A beharangozó sajtótájékoztató a Vamba teraszon kellemes nyárvégi hangulatban telt: leginkább anekdotázással, viccmeséléssel szórakoztatták az alkotók és a szereplők a sajtó képviselőit. Szirtes Tamás “érdekesen titokzatoskodó” bevezetője után Müller Pétert hívta a színpadra, aki a poligámiáról tartott egy röpke, szellemes szónoklatot. Miután Mohamed, Dávid király és Salamon példáján keresztül illusztrálta, hogy a férfiak egy része élete során több nőt is szeret, egy modern tudományos kísérletet említett meg, amiben megállapították, hogy a monogámiát egy gén, a vazopresszin okozza.


Csattanós előadását követően Szirtes Tamás az alkotókat hívta a színpadra: a Poligamy zenéjét Bolba Tamás fogja megalkotni, aki elárulta, hogy nagyon élvezi, amikor egy közös munkafolyamatban végül megszületik a darab zenéje. Galambos Attila is kiemelte - aki egyébként a szövegkönyvért és a dalszövegekért is felel -, a közös alkotás nagyszerűségét, majd Szente Vajk megjegyezte, hogy ezekre a közös beszélgetésekre, megbeszélésekre is érdemes lenne jegyet árusítani, mert annyira szórakoztatóak és egy szíházi darab bemutatásával egyenértékűek. Szirtes Tamás csak annyit árult el, hogy a darab cselekménye sok váratlan fordulatot fog hozni, de ezen a sajóttájékoztatón még nem kívánta lelőni a darab poénjait.


Az alkotók bemutatása után Nagy Sándor, az egyik főszereplő lépett a színpadra, aki szintén viccet mesélt, majd a darab további szereplői is csatlakoztak hozzá és közösen előadtak a kész dalokból összeállított medley-t. A Poligamy bemutatójára október 26-án és 27-én kerül sor, a főbb szerepekben Nagy Sándor mellett többek között láthatjuk még Nagy Balázst, Balla Esztert, Oroszlán Szonját, Gallusz Nikolettet, Feke Pált és Kiss Ramónát is.

avatar
verza
-
2013.09.13. 12:18
2
Nagyon titkolózó sajtótájékoztató.
avatar
fifty
-
2013.09.11. 11:24
1
Azért több dolgot is elárulhattak volna a cselekményéről, hogy eldöntsem érdekel-e.
Alkalmi D&G öltöny
Remek vétel az IOS kifutó kollekciójában található D&G öltöny, ami most akciós áron vihető.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MĂĄrcius 21-ĂŠn kerĂźlt megrendezĂŠsre a TrafĂłban az ÁthallĂĄsok cĂ­met viselő konferencia ĂŠs beszĂŠlgetĂŠs, melynek legfőbb cĂŠlja az volt, hogy bemutassa a KĂĄdĂĄr-rendszer utolsĂł ĂŠvtizedĂŠnek kultĂşrĂĄjĂĄt vagy ellenkultĂşrĂĄjĂĄt.