Luxus és kifinomultság két szinten
Roberto Cavalli Kristálypalotája
54 hozzászólás
Szabó Adrienn    2010.07.06

A Roberto Cavalli csillogó, sziporkázó ragyogása várja a vásárlókat két szinten, 260 négyzetméteren. Az alsó szinten található a női kollekció, melyet csodás Swarovski kristályokból készült függöny oszt két részre, mindezt egy hatalmas, ragyogó Roberto Cavalli logó koronázza meg. A padló aranypor és műgyanta keverékéből készült, a Cavalli elrepít az aranyutcákra. Ha nem volna még elég a ragyogásból, a falak bronz és fehérarany csíkozású díszvonalakkal vannak ellátva.


Az emeletre vezető lépcsőt egy pompás kristály és tükörzuhatag övezi. A galérián az egyéni vásárlói igények kielégítésére létrehozták a VIP szobát. Ennek egyik fő eleme az arany levélmotívummal díszített hatalmas, tükrös gardróbszekrény. A belső designt maga Mr. Cavalli tervezte meg.


De most jöjjön a lényeg, mit kínál a Roberto Cavalli idén nyáron?

ROBERTO CAVALLI NŐI KOLLEKCIÓ 2010

A Roberto Cavalli idén nyáron is hozza szokásos formáját. A színskála minden színe megjelenik palettájukon. Frissesség, vidámság, üdeség, izgalmas szín kavalkád, minták áradata és mindezeknek kifinomult, ízléses kombinációja; ezt nyújtja az idei kollekció. A tervezők a ruhák formavilágába is az extrémitás mellett szavaztak. A nyak, az ujj, a derék és a ruhák hosszának megoldásai is a legvadabb formavilág felé hajlanak el. Egy szó, mint száz, a Roberto Cavalli darabjaival idén megszínesíthetjük a szürke hétköznapokat. Beengedhetjük a csíkok, kockák, vadvirágok, nonfiguratív minták, színek, levelek, szirmok, állatminták nyüzsgő világát a szekrényünkbe.

Fotók: Marcio Madeira
Fotók: Marcio Madeira

Elsőként vegyük a színkavalkádot, a forró nyári trópusi színektől, a hidegebb lágy színekig mindent megtalálunk a Cavalli palettáján. A kollekciót főleg a tropicos, életteli színvilág jellemzi, megjelenik a lime zöld, a narancs, a sárga, a tűzpiros. Rendkívül szenvedélyes, perzselő nyári hatást ad a ruháknak a milliónyi virág- és levélminta a csodás fehér és fekete kontúrokkal. Néhol a printek kiegészülnek a tengerkékkel, lilával is. Azonban a hűvös színekről sem feledkeztek el, az orgonalila, a zöld és más pasztellesebb, lágyabb színek is megjelennek a modelleken. A ruhákat fodrok, húzások, zsabózások, szűkítések díszítik. Továbbá jellemző a formavilágra a vékony gumírozás, mely enyhén buggyosítja az anyagot. A maxiruhák lágy esésű, hátrafelé uszályszerűen hosszan elnyúló szabásúak. A midi és mini ruhák pedig alul enyhén fodrozódnak, ha nem volna elég a pezsdítő mintázat, még belehullámozhatunk egy kicsit a nyár forgatagába.


A luxusmárka idén is betölti diktátori szerepét a divat világában, ugyanis egy olyan extravagáns és mégis roppant elegáns dologgal állt elő, amely rendkívül feldobja ruhánkat. Tökéletesen tudom ajánlani azoknak, akik a reggeli vacillálásban nem tudnak dönteni a nadrág és a szoknya közt, a Roberto Cavalli megoldotta a nagy dilemmát. Az új maxiruha elől mini, hátrafelé hosszan elnyúlik egész a földig, alá pedig a tervező egy csíkos vagy kockás mintázatú extramini shortot ajánl. Az apró virágprintek mellett a csíkos és a kockás minta sokakban furcsa érzéseket támaszt az összeállítás iránt. Meg kell állapítsuk azonban, hogy igenis passzol a két darab, olyan különleges szín és mintaválasztás a tervező részéről, mely szenzációsan harmonizál.

Rendben, rendben. Kicsit foglalkozzunk a nem olyan extrém vásárlókkal is, hiszen a Cavalli sem feledte őket. Mint mindenütt, itt is hódítanak a szaggatott, koptatott farmerok, a finom textúrájú pamut felsőruházat, a mély ülepű keleties stílusú nadrág, a leggingek és természetesen a csokoládébarna bőrnadrág. A vadnyugat innen sem maradhatott el. A több színben is megtalálható bőrnadrág lyuggatott, kicsipkézett hatású mintázata madeira technikával van kialakítva. Az egyik nagyon domináns darab a szürke színű, szaggatott farmer, melyet csupa-csupa nonfiguratív minta tarkít és tesz egyedivé.


Mint az köztudott a Roberto Cavalli védjegye, a kígyó. Az elegáns kollekció több darabján megtaláljuk az elegánsan körbetekeredő, Swarovskival díszített fémhüllőket. A leggyönyörködtetőbb darabon mellrésznél csavarodik körbe a kígyó a csodás evening dressen. Jellemző továbbá a vörösborszínű, erős, enyhén lilás árnyalat és a gyémánt kristálymintázatával díszített darabok. És ha már az állatvilágnál tartunk, ne felejtsük el megemlíteni a többi állatmintát sem. A zsiráf mintázatát követi a tervező több színben, a lilának egy kicsit erőteljesebb és egy finomabb, hűvösebb árnyalatával, továbbá a zölddel. Épp úgy, mint a szavanna óriásait, minket is díszíthet és tehet kecsessé a zsiráf ihlette mintavilág. Kicsit vaduljunk el, még jobban, látogassunk el az enyhén gótikus, kissé vérfagyasztó világba. Nem tudom, hogy ki mit reagálna, ha letekintene a lábára és egy kedves kis pók mosolyogna rá, hatalmas lábaival integetve. Hát én speciel elájulnék, de a Cavalli úgy látszik kezelni készül a phoebiásokat. Fokozzam még?, hordhatunk a lábunkon akár pókhálót is, csak, hogy szokjuk a kis hasznos légyfogók világát. Persze ezeket a sokak által rémesnek vélt lényeket is igen vonzóvá varázsolták. A pókok hátát gyönyörűen csillogó apró kövek díszítik, melytől elegánssá és előkelővé válnak nyolclábú kis barátaink. Egyszerűen, aki látja ezeket a kis csodarovarokat, kényszerét érzi annak, hogy mindenhova magával vigye a kis ékszerpókokat, méghozzá a lábon, táskán, kiegészítőkön és a ruhákon is.

ROBERTO CAVALLI FÉRFI KOLLEKCIÓ 2010

A férfiak sem maradnak árván ruha ügyben a Roberto Cavallinak hála. Természetesen a férfi kollekciót is a modernitás, luxus, egyediség, extrémitás és színesség jellemzi. Az elegáns cambridge-i úri fiúk és a vérbeli vad rockerek is megtalálják a nekik való modelleket a Roberto Cavalli kínálatában.


Az idén a felső ruházat tekintetében az enyhén, vagy teljesen áttetsző trikók, rövid ujjú polok a legdominánsabb darabok. A mellények sem maradhatnak el, a nyomott virágmotívumos barna bőr mellények és a hozzájuk tartozó nadrágok feldobják a hagyományos férfi ruhatárakat. Az enyhén western hatású darabok a városi stílus ötvözetében a legvagányabb nagyvárosi cowboy érzetét keltik az emberben.

A minták tekintetében a nonfiguratív-, a levél- és virágminták egyedi tervezésű formavilágát fedezhetjük fel az ízlésesen megtervezett printek közt. A színeket nem hanyagolta Mr. Cavalli a férfi ruhák megálmodásakor sem. A kék, a rikító zöld, a sárga, a rózsaszín és a színek A-Z-ig, megvannak a RC színkészletében.


A bőrdzsekik és mellények széles választéka mind fazonban, mind színben ellenállhatatlan darabokat kínál, így a választás nem egyszerű, uraim! A legelegánsabb daraboktól a legvadabbakig mindent megtalálunk, idén a Roberto Cavalli kiszolgál minden stílusirányzatot követő fiatalembert, ugyanis a kollekció darabjai olyan jól kombinálhatóak, hogy a férfiak kedvükre variálhatják a modelleket.

Kiegészítők tekintetében a kígyó természetesen megjelenik, de ez esetben nem alakjában, csak mintájában. Az órák többnyire a kerek számlapos formavilágot követik. Ugyan a nyár többnyire az arany színt támogatja, de Mr. Cavalli a férfi vásárlóknak ezüst cipővel szolgál, a fényes, tükörhatású anyag feldobja a farmert, a suhogós anyagokat, a szatént, a bőrt és bármely anyagot. A napszemüvegek pedig többnyire a pilóta jellegű és a modern formavilágot követik Az övek és táskák is a kígyó- és krokodilbőr mintázatot követik, ezzel elhozva a wildlife hatását a magyar férfiaknak. Persze minden darabot elláttak a Roberto Cavalli logóval.


Aki nem hisz a mesékben, nem gondolja, hogy egy kristálypalotáról szóló álom valóra válhat, az látogasson el az Andrássy út 23. szám alá és váltsa valóra álmát.

5,129,400 Huf / 16,600 Eur
Megszerveztßk. Azaz elintÊztßk, hogy a hazai rajongói kÜzÜssÊgek a Trendmagazin segítsÊgÊvel ßzenhessenek kedvencßknek. 
Rajongsz KristenĂŠrt? SzeretnĂŠl Ăźzenni neki? Rajtunk keresztĂźl Ă­rhatsz kedvencednek!
A Twilight Saga Ăłta vilĂĄgszerte ismerik a nevĂŠt, ĂĄm az Ă­gy kialakult mĂŠdiafigyelmet nem mindig viseli jĂłl. Kristen Stewart idĂŠn ĂĄprilis 9-ĂŠn tĂśltĂśtte be a 21. ĂŠletĂŠvĂŠt.
avatar
Barbie
-
2011.06.09. 22:35
54
mennyibe kerülnek átlagosan ezek az ékszerek?
avatar
AquaSkipper
-
2011.06.09. 21:15
53
Szia SWAROVSKI !

Kötelességemnek éreztem, hogy itt megosszam mindenkivel, hogy el vagyok bűvölve a az egyedileg készített SWAROVSKI ékszereidtől és hogy meg tudtunk állapodni 2 gyönyörű ékszerre. Mindenkinek javaslom, hogy, ha ilyesmi ékszert szeretne vásárolni, akkor mindenképp vegyék fel Veled előbb a kapcsolatot.

Üdv.:

Aqua Skipper
avatar
AquaSkipper
-
2011.06.09. 07:23
52
Sza SWAROVSKI !

Hát teljesen le vagyok nyűgözve az egyyedileg készített SWAROVSKI ékszereidet látva.

Kéne is időpontot egyeztetnünk, hogy személyesen is megtekinthessem őket, mert mindenképp szeretnék vásárolni Nálad.
Remélem, hogy meg fogunk tudni állapodni.

Üdv.:

Aqua Skipper
avatar
AquaSkipper
-
2011.06.08. 12:12
51
Kedves SWAROVSKI !

Mindjárt meg is nézem az elküldött képeket az egyedileg elkészített Swarovski ékszerekről, s majd visszajelzek.

Addig is üdv.:

Aqua Skipper
avatar
Swarovski
-
2011.06.08. 11:48
50
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy tetszenek az ékszerek, amiket készítettem. Valóban nagy türelem és sok idő szükséges az elkészítésükhöz. AquaSkipper! Elküldtem a kért képeket, remélem megnyerik a tetszésedet.
Üdv, SWAROVSKI
avatar
AquaSkipper
-
2011.06.08. 11:15
49
Kedves SWAROVSKI !

Engem is érdekelne az egyedileg elkészített SWAROVSKI ékszereid.
Tudnál róla vaamit írni ide, ill. képeket küldeni az aquaskipper.hu@gmail.com e-mail címre ?

Előre is köszönöm,

Üdv.:

Aqua Skipper
avatar
FelnottRoller
-
2011.06.07. 21:45
48
Nem tudom, hogy hol tanulhatta meg ezt a speciális gyöngy és kristályfűzést kedves SWAROVSKI, de hogy látványosnak nagyon látványos az biztos. Gondolom nagy türelmet és időt igényel.
Mondjuk, én nem biztos, hogy azt reklámoznám, hogy hol is lehet megtanulni ezt a szakmát, de ezt majd SWAROVSKI eldönti, hogy megosztja-e a kedves érdeklődőkkel. Sőt, még az is lehet, hogy Ő oktat türelmes delikvenseket.

Azonban, ahogy engem informált néhány alkotásának árairól, az igen meggyőző vvolt, mert tényleg jóval kedvezőbb, mint ha egy csiribiri üzletben vásárolnám meg, úgyhogy személy szerint minden kedves érdeklődőnek javaslom, hogy keressék fel SWAROVSKI egyedileg készített ékszereit.

Üdv.:

Felnőtt Roller
avatar
andy
-
2011.06.07. 13:44
47
Swarovski hol tanultad meg ezt a szakmát? nagyon tetszenek :)
avatar
FelnottRoller
-
2011.06.07. 09:30
46
Kedves Swarovski !

Huhhhh, nagyon tetszenek az általad elkészített egyedi SWAROVSKI ékszerek.
Jó lenne személyesen is találkozni, hogy megnézhessem a valóságban és tudjak belőlük választani.

Üdv.:

Felnőtt Roller
avatar
agica
-
2011.06.06. 23:00
45
japán gyöngyök? juj de jóó :)
avatar
FelnottRoller
-
2011.06.06. 15:41
44
Kedves Swarovski !

Köszönöm, hogy segítségemre voltál, s adtál elérhetőséget (mint pl. Facebook-on:
SWAROVSKI GYÖNGYÉKSZEREK).
Nagyon tetszettek a megtekintett képek a Facebook-on, de tudnál nekem még küldeni további képeket a következő (felnottroller@gmail.com) e-mail címre ?

Előre is köszönöm,

Üdv.:

Felnőtt Roller
avatar
Swarovski
-
2011.06.06. 14:18
43
Kedves LosSantos!
Igen én ezzel foglalkozom, bár nem főállásban. Szabadidőmben szoktam a megrendeléseket elkészíteni. A facebook oldalon a \"Swarovski Gyöngyékszerek\"-nél fent van egy pár kép azokról amiket készítettem, ha van kedved és időd nézd meg.
üdv,
avatar
LosSantos
-
2011.06.06. 01:03
42
Ezek nagyon jól hangzanak Swarovski! :) Te ezzel foglalkozol?
avatar
Swarovski
-
2011.06.05. 20:08
41
Szia AquaSkipper!

Én ékszereket készítek Swarovski kristályokból és japán gyöngyökből. Ezek persze nem ugyanazok mint amiket a márkaboltokban lehet kapni, de az én ékszereim semmivel sem tudnak és nyújtanak kevesebbet mint a gyári. A Swarovski kristályokat és gyöngyöket felhasználva gyűrűket, medálokat, karkötőket esetleg fülbevalókat készítek. Természetesen, ha szeretnéd képeket tudok küldeni, illetve van galériám az interneten. Amennyiben a párodnak szeretnél ajándékot, akkor ajánlani tudom a Swarovski kristály szivecskékből fűzött gyűrűt, melynek nagy sikere van a hölgyek körében, de bármilyen egyedi elképzelést igyekszek megvalósítani. Amit még tudni érdemes, hogy nem ezüstbe foglalom a köveket, hanem az egész ékszer Swarovski kövekből áll.
avatar
AquaSkipper
-
2011.06.05. 19:52
40
Ha van rá mód, akkor előzetesen fotókat is szívesen fogadok.

Üdv.:

Aqua Skipper
avatar
AquaSkipper
-
2011.06.05. 19:51
39
Tudna nekem valaki információt adni, hogy közvetlen a készítőtől hol tudnék SWAROVSKI ékszereket vásárolni a páromnak ? Mert névnapja lesz, s szeretném meglepni ilyen ékszerrel, amire régóta vágyik. Sajnos csak a boltokban láttam eddig, de azok túl drágák.

Várom a tippeket.

Üdv.:

Aqua skipper

ui.: azért ha már ezen a honlapon jársz, véleményezd az Aqua Skipper-t -t a LUXUSCIKKEK kategóriájában
avatar
greenclub
-
2010.07.16. 12:18
38
Balumsn: arra tökéltesek lennének :D
avatar
Adrihanna
-
2010.07.15. 22:48
37
ez esetben ajánlom a párodnak a GOLD szalont az Andrássyn. =)))) reményeink szerint őszi kollekció bemutató comming soon :)
avatar
Mihaly
-
2010.07.15. 22:39
36
Több is van, Cavallit szereti, meg a Dolce&Gabbana-t, illetve van még egy márka de annak sosem tudom a nevét..
avatar
szelina
-
2010.07.12. 17:28
35
Mihály: ha peched van és kifogtál egy Carrie Bradshaw-féle cipőgyűjtőt akkor jobb lesz ha készülsz a bankászámla lecsapolásokra :))) Melyik a kedvenc cipőmárkája a párodnak?
avatar
Adrihanna
-
2010.07.09. 18:55
34
uh Mihály.. hát megértem őt, hogy rákattan a bankkártyádra.. mindenki szerencséjére én a sajátomra kattanok (még :P)
avatar
jazmina
-
2010.07.09. 17:05
33
Dede Mihály, jobb ha készülsz :):) Akkor a párodnak kiváló ízlése van, gratulálok :)
avatar
Balumsn
-
2010.07.09. 13:35
32
Mihaly szvsz keszulj fel mert annak a bankkartyanak lottek. Letorpedozta a Cavalli collection. :P
avatar
Mihaly
-
2010.07.09. 13:28
31
Jázmina ne mondd már! Párom egyik kedvence, főleg a cipőit szereti, a cipői pedig a bankkártyám tartalmát szeretik. Hehehe..! Jobban járnék ha ez az új kollekció nem brillírozna annyira. :-)
avatar
Adrihanna
-
2010.07.08. 16:21
30
jó lesz de nem ám hogy valaki lelövi itt nekem =) ;)
avatar
jazmina
-
2010.07.08. 16:07
29
Ez még nem a téli, de az szerintem bombajó, biztos tetszeni fog mindenkinek, főleg, ha a nyári is tetszett :)
avatar
Walther
-
2010.07.08. 15:54
28
annacska: Igen, de ettől olyan zavarossá is válik. Tényleg nem látni hogy mi most itt fő stílus? Ettől függetlenül nagyon jók a ruhák, bár inkább téliesek. :/ Vagy ez már a téli is?
avatar
annacska
-
2010.07.08. 13:00
27
Az a jó a Cavalliban hogy nem korlátozza a kollekcióit egy irányzat felé (vagy ha igen akkor is tágabban értelmezve, sok színnel). Nagyon tetszik :)
avatar
Szeki
-
2010.07.07. 17:15
26
Ha Jázmina látta már az őszit akkor valszeg hamarosan.
avatar
Adrihanna
-
2010.07.07. 16:43
25
megérdeklődöm, hogy mikor lesz a nagy nagy sale!!!!!
Csíkos Tommy Hilfiger ing
Ha beszereztünk egy kényelmes mokaszint és fehér nadrágunk is van, akkor már csak a megfelelő ingekről kell gondoskodnunk.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MĂĄrcius 21-ĂŠn kerĂźlt megrendezĂŠsre a TrafĂłban az ÁthallĂĄsok cĂ­met viselő konferencia ĂŠs beszĂŠlgetĂŠs, melynek legfőbb cĂŠlja az volt, hogy bemutassa a KĂĄdĂĄr-rendszer utolsĂł ĂŠvtizedĂŠnek kultĂşrĂĄjĂĄt vagy ellenkultĂşrĂĄjĂĄt.