Beindul-e újra a tartalék áramkör?
Schwarzenegger ismét a csúcsra tör?
18 hozzászólás
Molnár Gergely    2011.02.07

KĂŠtsĂŠgtelenĂźl egyedi figura, testĂŠpĂ­tő bajnok, filmsztĂĄr, Ăźzletember, kormĂĄnyzĂł. KevĂŠs ember van a vilĂĄgon, aki ne ismernĂŠ a nevĂŠt. Minden valamire valĂł edzőteremben van rĂłla legalĂĄbb egy poszter. TĂśbb terĂźleten is a csĂşcsra tĂśrt, rengeteg rajongĂłja van vilĂĄgszerte, ugyanakkor sokakat irritĂĄl. A főszerepben: Arnold Schwarzenegger...


A kezdet

A pszicholĂłgusok sokszor a gyermekkorra vezetnek vissza mindent, ez esetben kezdjĂźk mi is innen a vizsgĂĄlĂłdĂĄst. 1947. jĂşlius 30-ĂĄn szĂźletett AusztriĂĄban egy Grazhoz kĂśzeli kis faluban. RendőrfőnĂśk ĂŠdesapja szigorĂşan nevelte ĂŠs gyakran Arnold bĂĄtyjĂĄt Meinhardot - aki 1971-ben autĂłbalesetben meghalt – helyezte előtĂŠrbe. TalĂĄn ezĂŠrt alakult ki benne a – nem mindennapi – ĂŠletpĂĄlyĂĄhoz szĂźksĂŠges akarat, fegyelem ĂŠs győzni akarĂĄs. 14-15 ĂŠves korĂĄban csĂĄbĂ­tottĂĄk le barĂĄtai az edzőterembe. Azonnal beleszeretett a testĂŠpĂ­tők vilĂĄgĂĄba ĂŠs nagy kitartĂĄssal emelgette a sĂşlyokat. Komoly sikereket kezdett elĂŠrni kitartĂĄsĂĄnak kĂśszĂśnhetően, első komolyabb – nemzetkĂśzi szintű – versenyĂŠt a sorkatonai szolgĂĄlatbĂłl megszĂśkve nyerte. Majd egyre tĂśbbszĂśr lett első helyezett a kĂźlĂśnbĂśző bajnoksĂĄgokon. Arnold a csĂşcson.


Hollywood

Felfigyeltek a filmesek is a kĂźlĂśnleges testfelĂŠpĂ­tĂŠsű Mr. Univers-re. Kezdetben csak kĂśzĂŠpkategĂłriĂĄs filmekben csillogtathatta meg „szĂ­nĂŠszi” kĂŠpessĂŠgeit, azonban jĂśtt kĂŠt főszerep a nyolcvanas ĂŠvekben, ami alapvető vĂĄltozĂĄsokat hozott Arnold ĂŠletĂŠben. A kĂŠt szĂłban forgĂł film az 1982-es Conan, a barbĂĄr ĂŠs az 1984-es Terminator- A halĂĄlosztĂł. MindkĂŠt film, illetve a folytatĂĄsok – kĂźlĂśnĂśsen a TerminĂĄtor 2. Az Ă­tĂŠlet napja – rengeteg bevĂŠtelt hozott ĂŠs hősĂźnket is az akciĂłfilmek koronĂĄzatlan kirĂĄlyĂĄvĂĄ tette. Majd jĂśttek az Ăşjabb ĂŠs Ăşjabb akciĂłfilmek, mint pĂŠldĂĄul a KommandĂł, a RagadozĂł vagy Az emlĂŠkmĂĄs. De nemcsak a brutĂĄlis jellemek megformĂĄlĂĄsĂĄban remekelt, vĂ­gjĂĄtĂŠki szerepben is volt alkalma kiprĂłbĂĄlni magĂĄt az Ikrek cĂ­mű filmben Danny DeVito-val, mĂŠghozzĂĄ nem is rossz vĂŠgeredmĂŠnnyel. BebizonyĂ­totta, hogy nem pusztĂĄn kĂŠt nyakkitĂśrĂŠs kĂśzĂśtt tud humorizĂĄlni. SzĂ­nĂŠszi alakĂ­tĂĄsaival nem nyerte el a kritikusok osztatlan elismerĂŠsĂŠt, de el kellett ismernie mindenkinek, hogy nem egy ostoba emberről van szĂł. LegutĂłbb a The Expendables - A felĂĄldozhatĂłkban lĂĄthatta a kĂśzĂśnsĂŠg egy mellĂŠkszerepben. ÜzletemberkĂŠnt is sikeres, a legjobban fizetett filmsztĂĄrok kĂśzĂŠ tartozott fĂŠnykorĂĄban, volt miből befektetnie. 1986-ban felesĂŠgĂźl vette Kennedy elnĂśk unokahĂşgĂĄt Maria Shrivert. Arnold nĂŠpszerűsĂŠgĂŠnek hullĂĄmait tudatosan meglovagolva, egyre inkĂĄbb a kĂśzĂŠleti szerepvĂĄllalĂĄs ĂŠs a politika felĂŠ fordult. Arnold ismĂŠt a csĂşcson.


Politika

Új terepre tĂŠvedt a „halĂĄlosztó”. Azonban a politikĂĄban is sikeresen győzte le ellenfeleit. 2003-ban Kalifornia ĂĄllam kormĂĄnyzĂłjĂĄvĂĄ vĂĄlasztottĂĄk. RepublikĂĄnus szĂ­nekben indult, ĂŠrdekes, felesĂŠge rokonsĂĄga hagyomĂĄnyosan demokrata, ez valĂłszĂ­nűleg sok konfliktus forrĂĄsa lehet, de ha valamit Arnold a fejĂŠbe vesz, azt vĂŠgig is csinĂĄlja. KormĂĄnyzĂłsĂĄga első ĂŠveiben minden jĂłl alakult, sikeresen tette rendbe ĂĄllama kĂśltsĂŠgvetĂŠsĂŠt, de sajnos mindezt hitelekből tette. A mĂŠdiĂĄban lehengerlően tud szerepelni, gondoljunk csak emlĂŠkezetes - a mĂŠdiĂĄban remekĂźl tĂĄlalt - talĂĄlkozĂĄsaira Dmitrij Medvegyev orosz elnĂśkkel vagy Nicolas Sarkozy francia ĂĄllamfővel. De sajnos, kissĂŠ megcsĂşszott a tĂśrlesztővel a Terminator. SajĂĄt bevallĂĄsa szerint is elhibĂĄzottnak ĂŠrtĂŠkelte kormĂĄnyzĂłi tĂŠnykedĂŠsĂŠt, legalĂĄbb is pĂŠnzĂźgy szempontbĂłl. Úgy hĂ­rlik, megtriplĂĄzta Kalifornia adĂłssĂĄgĂĄt, mikĂśzben vĂĄlasztĂĄsi Ă­gĂŠreteit igyekezett teljesĂ­teni. MagĂĄnvagyona is megsĂ­nylette mindezt. JanuĂĄr 3-ĂĄval lemondott ĂŠs politikai karrierjĂŠt bejezettnek tekinti. De nem vonul vissza, az utĂłbbi ĂŠvekben a klĂ­mavĂĄltozĂĄs egyik ĂŠlharcosĂĄvĂĄ vĂĄlt ĂŠs egyre biztosabbnak lĂĄtszik, hogy ismĂŠt a filmkĂŠszĂ­tĂŠs felĂŠ fordul. FeltĂŠtelezem, hogy ez sok filmrajongĂłnak jĂł hĂ­r. És abban is biztos vagyok, hogy lesz mĂŠg Arnold a csĂşcson.

Kapcsolódó cikkek
Ellentmondásos, de kiemelkedő, improvizatív és mégis, megfontolt brandépítő üzletember. Tanult művészettörténetet, szerepelt reklámfilmekben, s mielőtt befejezte volna a belsőépítész iskolát, rájött, hogy a divat az élete. A Guccinál töltött évek hoztak neki szakmai sikert. 
1,900,350 Huf / 6,150 Eur
Hennel Ádåm is rÊszt vett azon a rendezvÊnyen, ahol az orszåg legtehetsÊgesebb fodråszai mutattåk be munkåikat.
Megszerveztßk. Azaz elintÊztßk, hogy a hazai rajongói kÜzÜssÊgek a Trendmagazin segítsÊgÊvel ßzenhessenek kedvencßknek. 
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvĂĄrmĂŠdiĂĄrĂłl, ezĂŠrt Ăşgy dĂśntĂśttĂźnk, hogy egy asztalhoz ĂźltetjĂźk a Starity ĂŠs a Trendmagazin vezetőjĂŠt.
avatar
gery
-
2011.02.13. 13:29
18
csakis akciófilmben :)
avatar
xetron
-
2011.02.12. 23:36
17
Akkor leheT h jövőre már viszontláthatjuk a filmvásznon!
avatar
volverin
-
2011.02.12. 19:40
16
HOT NEWS \"Arnold Schwarzenegger visszatér a filmszakmába: a kaliforniai kormányzói posztról nemrég távozott egykori Terminátor-sztár Twitterén jelentette be, hogy újabb szerepekre vágyik. \"Barátaim a Creative Artists Agency színészügynökségtől hét éve kérdezik, mikor vehetik végre komolyan az ajánlatokat. Ma zöld utat adtam nekik\" - fogalmazott üzenetében.\"
avatar
Szeki
-
2011.02.11. 18:55
15
Valami thrillert, amiben egy milliomost alakít akit üldöznek, vagy ilyesmi ;)
avatar
Toma
-
2011.02.11. 18:35
14
én is! bár...már nem olyan acélos a teste sajnos, de mondjuk egy kiöregedettebb vagy talán karrierje végén lévő parancsnok, ügynök stb.. szerintem simán aminek szeritnem si drámai hatásúnak kell lennie! :)
avatar
annacska
-
2011.02.11. 15:03
13
Akciófilmben, de olyanban ami kicsit drámai, van rendes története.
avatar
vicany
-
2011.02.11. 14:45
12
to alawa: igazad van, ez is szerep volt, de jól csinálta :) :)

Ti milyen filmszerepben tudnátok ezután elképzelni ?
avatar
Szeki
-
2011.02.09. 20:04
11
Pontosan Toma :)
avatar
Toma
-
2011.02.09. 15:15
10
hát...amúgy azért mert valaki jó színész nem feltétlen ért mindenhez...:D nem tudom hogy van-e neki iylen végzettsége vagy ilyesmi, de tényleg jobban tenné ha filemzne :D
avatar
Tompi
-
2011.02.09. 14:44
9
Hú akkor ez a politikai dolog nem jött be neki :S
avatar
Andras74
-
2011.02.08. 19:07
8
...hasta la vista baby....!!!
avatar
horvath_tamas
-
2011.02.08. 17:59
7
\"Az igazság nevében az egy jó film tőle szerintem.\"

Az tényleg a jó filmljei egyike.
avatar
volverin
-
2011.02.08. 15:11
6
Terminátor! :D
avatar
Shadow88
-
2011.02.08. 12:55
5
Vissza a mozivászonra! ;)
avatar
Fire
-
2011.02.08. 12:00
4
Rendkívüli ember. Dehát nem jöhet össze minden egy embernek.
Az igazság nevében az egy jó film tőle szerintem.
avatar
gabesz21
-
2011.02.08. 01:26
3
Jobb ha visszatér a filmezéshez, abban a legjobb!
avatar
alawa
-
2011.02.07. 23:35
2
sztem jól állt neki a politikus szerep :)))
avatar
pongo
-
2011.02.07. 22:28
1
\"Úgy hírlik, megtriplázta Kalifornia adósságát, miközben választási ígéreteit igyekezett teljesíteni. \"

NICE :)
Barna D&G nyakkendő
Ugyan a Dress for Less nem éppen a legmegfelelőbb hely, ha Dolce&Gabbana cuccokat keresünk, de azért néha még ott is felbukkan néhány érdekes darab.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
A nyolcvanas ĂŠvek derekĂĄn a vilĂĄg orszĂĄgai fokozatosan demokratizĂĄlĂłdtak: Brunei elnyerte fĂźggetlensĂŠgĂŠt, ĂŠs Uruguay-ban is demokrĂĄciĂĄt kiĂĄltottak ki a diktatĂşra helyett.