Gyakorlati tippek a nyári meleg idejére
Így vigyázz a cicádra a nyári hőségben!
1 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.07.17

A nyári kánikula idejĂ©n nem csak nekĂĽnk embereknek fontos, hogy megfelelően vĂ©dekezzĂĽnk a tartĂłs meleg veszĂ©lyei ellen. A hősĂ©g a házi kedvenceink szervezetĂ©t is megterheli.


Ha elviselhetetlen a hősĂ©g Azzal segĂ­thetĂĽnk cicánknak átvĂ©szelni a legmelegebb időszakokat, ha nem a legnagyobb melegben engedjĂĽk ki a szabadba a macskánkat, másrĂ©szt a szoba hűsĂ©ben is biztosĂ­tjuk számára a megfelelő feltĂ©teleket. Ha láthatĂłan Ă­gy is nagyon melege van, letakarhatjuk az állatot nedves törĂĽlközővel, vagy hűsĂ­tő borogatás gyanánt a nyaka körĂ© tekerhetĂĽnk egy rongyot. Eleinte lehet, hogy ellenkezni fog, de ha hozzászokott valĂłszĂ­nűleg hálás lesz a hűsĂ­tőĂ©rt.  

Csökkent étvágy

A cicák, ahogy az ember is, rendszerint kevesebb táplálékot fogyasztanak a nyári melegben, ami testsúlycsökkenéssel járhat. Az testsúly kis arányú ingadozása tehát még nem utal betegségre.  

VĂ­z, vĂ­z Ă©s vĂ­z

Ne hagyjuk, hogy a cicánk kiszáradjon a nyári hősĂ©gben, mert a dehidratálĂłdott macskák az Ă©tvágyukat is gyorsan elveszĂ­tik. Mindig gondoskodjunk a friss hideg vĂ­z rendszeres pĂłtlásárĂłl! Biztosak lehetĂĽnk benne, hogy kedvencĂĽnk meghálálja ezt az odafigyelĂ©st. Nyugodtan tehetĂĽnk egy-kĂ©t jĂ©gkockát is a vĂ­zbe, ami nem csak hűt, de felkeltheti kedvencĂĽnk Ă©rdeklődĂ©sĂ©t is.


Használjunk alutasakos eledeleket

Az egyadagos cicaeledeleknek Ăłriási előnye, hogy kinyitás után a tasak teljes tartalmát a tálba tehetjĂĽk (hiszen egy Ă©tkezĂ©sre elegendő mennyisĂ©get tartalmaz), nem kell a hűtőben tárolnunk, Ă­gy nem fordulhat elő, hogy ki kell dobnunk a melegben gyorsan romlásnak indulĂł maradĂ©kot. Ezek az eledelek a termĂ©szetes Ă­zeket is jobban megőrzik, Ă­gy cicánk számára mĂ©g Ă©lvezetesebbek.  A Whiskas kĂĽlönleges Ă­zesĂ­tĂ©sű, finoman szaftos alutasakos eledelei többek közt hĂşst, növĂ©nyi alapanyagokat, vitaminokat Ă©s ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a kiegyensĂşlyozott tápláláshoz, Ă­gy kedvencĂĽnk sokáig Ă©leterős, aktĂ­v Ă©s egĂ©szsĂ©ges cica maradhat.  

A nyár Ă©s a szőrlabdák

A szőrlabda akkor alakul ki, amikor a macska a nyelvĂ©vel nyalogatja, tisztogatja a bundáját Ă©s lenyeli a szőrszálakat. A szőr a macska emĂ©sztőrendszerĂ©ben összeáll, csomĂłvá alakul. A leggyakoribb tĂĽnetek között van az öklendezĂ©s Ă©s a hányás. A macskának legtöbb esetben sikerĂĽl ily mĂłdon megszabadulnia a szőrlabdátĂłl. Mivel a nyári időszakban a macskák több szőrt vedlenek, a problĂ©ma gyakrabban jelentkezhet.  Megoldást jelenthet olyan cicaeledel vásárlása, ami segĂ­ti megelőzni a szőrlabdák kialakulását a cica gyomrában.


Hőguta

Nyári melegben semmi esetre se hagyjuk cicánkat lezárt autĂłban mĂ©g rövid időre sem. Amennyiben feltĂ©telezhető, hogy a cica a hőgutára utalĂł jeleket mutat, a lehető leggyorsabban le kell hűteni. Ilyenkor mártsuk hideg vĂ­zbe, Ă©s csavarjuk hűsĂ­tő borogatásba. Azonnal forduljunk vele állatorvoshoz.

Kapcsolódó cikkek
A cicák nagyon érzékeny lények, ragaszkodnak a megszokott, kialakult életükhöz, dolgaikhoz. Különösen megviseli őket az életterüket ért bármilyen változás. Jelenlegi cikkükben a költözés okozta problémákat vesszük górcső alá.
3,157,980 Huf / 10,220 Eur
Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
Az utĂłbbi időben számtalan kĂ©rdĂ©s merĂĽlt fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megĂ©rkeztek a válaszok!
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
avatar
miumiu
-
2012.07.30. 09:48
1
今月オバマ氏のキャンペーンの広告によって行われたスポットの繰り返し主張は、オブザーバーが深く誤っていると言う\"トラブル\"、アサーションと題する。[url=http://www.bagfactorymall.com/]ミュウミュウ; miumiu[/url]\"女性にアピールするための取り組みでは、オバマ氏のキャンペーンではとんでもない程度にロムニーの位置をひねった\"と、その真実は、-o-Meterの上に\"火のパンツ\"新しい広告を定格は、述べています。 [url=http://www.bagfactorymall.com/]セリーヌ; コレクション[/url]アネンバーグ公共政策センターが運営する独立したキャンペーンのウォッチドッグは、以前の広告でも同じ主張額は言った。 \"ロムニーの中絶の姿勢をねじる。[url=http://www.bagfactorymall.com/]ミュウミュウ;財布リボン[/url]
Tom Ford zakó a YOOX kínálatában
Tom Ford megérkezett a YOOX-ra! Ha már régóta vágysz ruhadarabra a világ jelenleg egyik leginnovatívabb tervezőjétől, akkor most itt a lehetőség...

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.