Gyakorlati tippek a nyári meleg idejére
Így vigyázz a cicádra a nyári hőségben!
1 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.07.17

A nyári kánikula idején nem csak nekünk embereknek fontos, hogy megfelelően védekezzünk a tartós meleg veszélyei ellen. A hőség a házi kedvenceink szervezetét is megterheli.


Ha elviselhetetlen a hőség Azzal segíthetünk cicánknak átvészelni a legmelegebb időszakokat, ha nem a legnagyobb melegben engedjük ki a szabadba a macskánkat, másrészt a szoba hűsében is biztosítjuk számára a megfelelő feltételeket. Ha láthatóan így is nagyon melege van, letakarhatjuk az állatot nedves törülközővel, vagy hűsítő borogatás gyanánt a nyaka köré tekerhetünk egy rongyot. Eleinte lehet, hogy ellenkezni fog, de ha hozzászokott valószínűleg hálás lesz a hűsítőért.  

Csökkent étvágy

A cicák, ahogy az ember is, rendszerint kevesebb táplálékot fogyasztanak a nyári melegben, ami testsúlycsökkenéssel járhat. Az testsúly kis arányú ingadozása tehát még nem utal betegségre.  

Víz, víz és víz

Ne hagyjuk, hogy a cicánk kiszáradjon a nyári hőségben, mert a dehidratálódott macskák az étvágyukat is gyorsan elveszítik. Mindig gondoskodjunk a friss hideg víz rendszeres pótlásáról! Biztosak lehetünk benne, hogy kedvencünk meghálálja ezt az odafigyelést. Nyugodtan tehetünk egy-két jégkockát is a vízbe, ami nem csak hűt, de felkeltheti kedvencünk érdeklődését is.


Használjunk alutasakos eledeleket

Az egyadagos cicaeledeleknek óriási előnye, hogy kinyitás után a tasak teljes tartalmát a tálba tehetjük (hiszen egy étkezésre elegendő mennyiséget tartalmaz), nem kell a hűtőben tárolnunk, így nem fordulhat elő, hogy ki kell dobnunk a melegben gyorsan romlásnak induló maradékot. Ezek az eledelek a természetes ízeket is jobban megőrzik, így cicánk számára még élvezetesebbek.  A Whiskas különleges ízesítésű, finoman szaftos alutasakos eledelei többek közt húst, növényi alapanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a kiegyensúlyozott tápláláshoz, így kedvencünk sokáig életerős, aktív és egészséges cica maradhat.  

A nyár és a szőrlabdák

A szőrlabda akkor alakul ki, amikor a macska a nyelvével nyalogatja, tisztogatja a bundáját és lenyeli a szőrszálakat. A szőr a macska emésztőrendszerében összeáll, csomóvá alakul. A leggyakoribb tünetek között van az öklendezés és a hányás. A macskának legtöbb esetben sikerül ily módon megszabadulnia a szőrlabdától. Mivel a nyári időszakban a macskák több szőrt vedlenek, a probléma gyakrabban jelentkezhet.  Megoldást jelenthet olyan cicaeledel vásárlása, ami segíti megelőzni a szőrlabdák kialakulását a cica gyomrában.


Hőguta

Nyári melegben semmi esetre se hagyjuk cicánkat lezárt autóban még rövid időre sem. Amennyiben feltételezhető, hogy a cica a hőgutára utaló jeleket mutat, a lehető leggyorsabban le kell hűteni. Ilyenkor mártsuk hideg vízbe, és csavarjuk hűsítő borogatásba. Azonnal forduljunk vele állatorvoshoz.

Kapcsolódó cikkek
A cicák nagyon érzékeny lények, ragaszkodnak a megszokott, kialakult életükhöz, dolgaikhoz. Különösen megviseli őket az életterüket ért bármilyen változás. Jelenlegi cikkükben a költözés okozta problémákat vesszük górcső alá.
4,326,000 Huf / 14,000 Eur
3,862,500 Huf / 12,500 Eur
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
avatar
miumiu
-
2012.07.30. 09:48
1
今月オバマ氏のキャンペーンの広告によって行われたスポットの繰り返し主張は、オブザーバーが深く誤っていると言う\"トラブル\"、アサーションと題する。[url=http://www.bagfactorymall.com/]ミュウミュウ; miumiu[/url]\"女性にアピールするための取り組みでは、オバマ氏のキャンペーンではとんでもない程度にロムニーの位置をひねった\"と、その真実は、-o-Meterの上に\"火のパンツ\"新しい広告を定格は、述べています。 [url=http://www.bagfactorymall.com/]セリーヌ; コレクション[/url]アネンバーグ公共政策センターが運営する独立したキャンペーンのウォッチドッグは、以前の広告でも同じ主張額は言った。 \"ロムニーの中絶の姿勢をねじる。[url=http://www.bagfactorymall.com/]ミュウミュウ;財布リボン[/url]
Dior Homme öltöny
A YOOX egyik legdrágább és legjobb öltönyét ezúttal a Dior Homme hozta el nekünk.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.