Gyakorlati tippek a nyári meleg idejére
Így vigyázz a cicádra a nyári hőségben!
1 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.07.17

A nyĂĄri kĂĄnikula idejĂŠn nem csak nekĂźnk embereknek fontos, hogy megfelelően vĂŠdekezzĂźnk a tartĂłs meleg veszĂŠlyei ellen. A hősĂŠg a hĂĄzi kedvenceink szervezetĂŠt is megterheli.


Ha elviselhetetlen a hősĂŠg Azzal segĂ­thetĂźnk cicĂĄnknak ĂĄtvĂŠszelni a legmelegebb időszakokat, ha nem a legnagyobb melegben engedjĂźk ki a szabadba a macskĂĄnkat, mĂĄsrĂŠszt a szoba hűsĂŠben is biztosĂ­tjuk szĂĄmĂĄra a megfelelő feltĂŠteleket. Ha lĂĄthatĂłan Ă­gy is nagyon melege van, letakarhatjuk az ĂĄllatot nedves tĂśrĂźlkĂśzővel, vagy hűsĂ­tő borogatĂĄs gyanĂĄnt a nyaka kĂśrĂŠ tekerhetĂźnk egy rongyot. Eleinte lehet, hogy ellenkezni fog, de ha hozzĂĄszokott valĂłszĂ­nűleg hĂĄlĂĄs lesz a hűsĂ­tőĂŠrt.  

CsĂśkkent ĂŠtvĂĄgy

A cicåk, ahogy az ember is, rendszerint kevesebb tåplålÊkot fogyasztanak a nyåri melegben, ami testsúlycsÜkkenÊssel jårhat. Az testsúly kis arånyú ingadozåsa tehåt mÊg nem utal betegsÊgre.  

VĂ­z, vĂ­z ĂŠs vĂ­z

Ne hagyjuk, hogy a cicĂĄnk kiszĂĄradjon a nyĂĄri hősĂŠgben, mert a dehidratĂĄlĂłdott macskĂĄk az ĂŠtvĂĄgyukat is gyorsan elveszĂ­tik. Mindig gondoskodjunk a friss hideg vĂ­z rendszeres pĂłtlĂĄsĂĄrĂłl! Biztosak lehetĂźnk benne, hogy kedvencĂźnk meghĂĄlĂĄlja ezt az odafigyelĂŠst. Nyugodtan tehetĂźnk egy-kĂŠt jĂŠgkockĂĄt is a vĂ­zbe, ami nem csak hűt, de felkeltheti kedvencĂźnk ĂŠrdeklődĂŠsĂŠt is.


HasznĂĄljunk alutasakos eledeleket

Az egyadagos cicaeledeleknek ĂłriĂĄsi előnye, hogy kinyitĂĄs utĂĄn a tasak teljes tartalmĂĄt a tĂĄlba tehetjĂźk (hiszen egy ĂŠtkezĂŠsre elegendő mennyisĂŠget tartalmaz), nem kell a hűtőben tĂĄrolnunk, Ă­gy nem fordulhat elő, hogy ki kell dobnunk a melegben gyorsan romlĂĄsnak indulĂł maradĂŠkot. Ezek az eledelek a termĂŠszetes Ă­zeket is jobban megőrzik, Ă­gy cicĂĄnk szĂĄmĂĄra mĂŠg ĂŠlvezetesebbek.  A Whiskas kĂźlĂśnleges Ă­zesĂ­tĂŠsű, finoman szaftos alutasakos eledelei tĂśbbek kĂśzt hĂşst, nĂśvĂŠnyi alapanyagokat, vitaminokat ĂŠs ĂĄsvĂĄnyi anyagokat tartalmaznak, amelyek hozzĂĄjĂĄrulnak a kiegyensĂşlyozott tĂĄplĂĄlĂĄshoz, Ă­gy kedvencĂźnk sokĂĄig ĂŠleterős, aktĂ­v ĂŠs egĂŠszsĂŠges cica maradhat.  

A nyĂĄr ĂŠs a szőrlabdĂĄk

A szőrlabda akkor alakul ki, amikor a macska a nyelvĂŠvel nyalogatja, tisztogatja a bundĂĄjĂĄt ĂŠs lenyeli a szőrszĂĄlakat. A szőr a macska emĂŠsztőrendszerĂŠben ĂśsszeĂĄll, csomĂłvĂĄ alakul. A leggyakoribb tĂźnetek kĂśzĂśtt van az ĂśklendezĂŠs ĂŠs a hĂĄnyĂĄs. A macskĂĄnak legtĂśbb esetben sikerĂźl ily mĂłdon megszabadulnia a szőrlabdĂĄtĂłl. Mivel a nyĂĄri időszakban a macskĂĄk tĂśbb szőrt vedlenek, a problĂŠma gyakrabban jelentkezhet.  MegoldĂĄst jelenthet olyan cicaeledel vĂĄsĂĄrlĂĄsa, ami segĂ­ti megelőzni a szőrlabdĂĄk kialakulĂĄsĂĄt a cica gyomrĂĄban.


Hőguta

NyĂĄri melegben semmi esetre se hagyjuk cicĂĄnkat lezĂĄrt autĂłban mĂŠg rĂśvid időre sem. Amennyiben feltĂŠtelezhető, hogy a cica a hőgutĂĄra utalĂł jeleket mutat, a lehető leggyorsabban le kell hűteni. Ilyenkor mĂĄrtsuk hideg vĂ­zbe, ĂŠs csavarjuk hűsĂ­tő borogatĂĄsba. Azonnal forduljunk vele ĂĄllatorvoshoz.

Kapcsolódó cikkek
A cicák nagyon érzékeny lények, ragaszkodnak a megszokott, kialakult életükhöz, dolgaikhoz. Különösen megviseli őket az életterüket ért bármilyen változás. Jelenlegi cikkükben a költözés okozta problémákat vesszük górcső alá.
12,823,500 Huf / 41,500 Eur
10,382,400 Huf / 33,600 Eur
Hennel Ádåm is rÊszt vett azon a rendezvÊnyen, ahol az orszåg legtehetsÊgesebb fodråszai mutattåk be munkåikat.
Rajongsz KristenĂŠrt? SzeretnĂŠl Ăźzenni neki? Rajtunk keresztĂźl Ă­rhatsz kedvencednek!
Megszerveztßk. Azaz elintÊztßk, hogy a hazai rajongói kÜzÜssÊgek a Trendmagazin segítsÊgÊvel ßzenhessenek kedvencßknek. 
avatar
miumiu
-
2012.07.30. 09:48
1
今月オバマ氏のキャンペーンの広告によって行われたスポットの繰り返し主張は、オブザーバーが深く誤っていると言う\"トラブル\"、アサーションと題する。[url=http://www.bagfactorymall.com/]ミュウミュウ; miumiu[/url]\"女性にアピールするための取り組みでは、オバマ氏のキャンペーンではとんでもない程度にロムニーの位置をひねった\"と、その真実は、-o-Meterの上に\"火のパンツ\"新しい広告を定格は、述べています。 [url=http://www.bagfactorymall.com/]セリーヌ; コレクション[/url]アネンバーグ公共政策センターが運営する独立したキャンペーンのウォッチドッグは、以前の広告でも同じ主張額は言った。 \"ロムニーの中絶の姿勢をねじる。[url=http://www.bagfactorymall.com/]ミュウミュウ;財布リボン[/url]
Bőrből készült Afrango mokaszin
Beköszöntött a jó idő! Mire lesz szüksége a nyár folyamán egy elegáns úriembernek? Mokaszinra!

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
Ebben az ĂŠvben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobtĂĄk piacra Madonna első ĂśnĂĄllĂł lemezĂŠt is.