Trendmagazin

Személyre szabott divat Budapesten

Gardrob Testreszabva

2015.02.13 | Munkatársunktól

Felmérések sokasága mutatja, hogy hazánkban évről-évre növekszik a divat iránti érdeklődés. Az öltözködési kultúra alakulásával a vásárlók egyre jelentősebb hányada kezd odafigyelni megjelenésére, hiszen a "a stílus az ember maga".

Nyugati országokban általános, hogy az emberek jó megjelenésűek, függetlenül a társadalmi helyzetüktől, ugyanis a kellemes fellépésben nem csupán önmagunk megbecsülése, hanem az is megjelenik, hogy meg akarjuk tisztelni ezzel környezetünket. Amikor valaki emberek közé megy - vegyük például a manapság hazánkban még ilyen szempontból sarkalatos állásinterjúkat - a tiszta, korának és alkatának megfelelő ruha, a jól összeválogatott színek, az egymással harmonizáló színű kiegészítők (cipő, táska, öv, óra színe) nyomban segítenek, hogy kellemesebb benyomást tegyünk, hogy úgymond "komolyan vegyenek". A fejlett európai országokban már több évtizedes tradíciója van a méretre készített alkalmi és hétköznapi ruháknak, de Magyarországon is egyre többen választják ezt a megoldást. Angelusz Katalin egy varrodát üzemeltet Budapesten, vele beszélgettünk a témában.


Mi a Gardrob Testreszabva fő profilja?

Pár éve nyitottam meg a Gardrob Testreszabva üzletét a XIII. kerültben, a Radnóti Miklós u. 15/A alatt, ahol kellemes környezetben tudjuk fogadni vendégeinket. A lakossági kiszolgálásra szakosodtunk, fő profilunk a szabás-varrás, ruhák javítása és méretre alakítása, valamint alkalmi ruhákat is készítünk, de akár gyerekek részére is létrehozunk jelmezeket farsangra, vagy egyéb különleges alkalmakra.

Az évek során úgy látom, egyre többen döntenek úgy, hogy egyedi ruhát varratnak maguknak, mivel nem találják meg az üzletek kínálatában azt a darabot, amit éppen szeretnének. Sokan pedig az üzletben megvásárolt ruhadarabjukat hozzák be ide, mert nincsenek megelégedve a konfekciómérettel, hiszen rengeteg ember alkata nem felel meg a hagyományos S-M-L méreteknek, így ezeket utólag kell itt-ott igazítani.

Gardrob Testreszabva

Melyik korosztály fordul meg nálatok a leggyakrabban?

Ez változó. Leginkább a középkorú hölgyek keresnek fel minket, ők általában kosztümöt, nadrágot, vagy kabátot szeretnének. A ruhák méretre alakítása viszont nem korfüggő, így a fiatalabbaktól az idősebbekig mindenki megfordul nálunk.


Mi az, amiben a vendégeid tanácsra szorulnak?

Sokan nincsenek tisztában az adottságaikkal, ilyenkor a legfontosabb megmutatni, hogy milyen stílus és fazon állna jól nekik.

Tapasztalataid szerint fejlődik a divatkultúra hazánkban?

Igen. A média, a szórakoztatóipar nagy hatással van a divatra, sokszor maguk a látogatók hoznak képeket, amik alapján kérik a vágyott új ruhadarab megtervezését. Sokkal kreatívabbak manapság a vendégeink, több újdonságot hajlandóak kipróbálni, legyen szó új anyagokról, vagy színekről. Aki pedig bizonytalan, vagy nincs még kialakult elképzelése, annak mi mutatunk ötleteket a varrodában lévő divatmagazinokból.
[MINICIKK-12]