Republikánusok és demokraták egyaránt
Szenátorok sürgetik Obamát Izrael miatt
MTI/TM    2016.04.26    0 hozzászólás

Az amerikai szenátus tagjainak több mint nĂ©gyötöde arra sĂĽrgeti Barack Obama elnököt, hogy minĂ©l előbb állapodjon meg az Izraelnek szánt vĂ©delmi segĂ©lyek Ăşj csomagjárĂłl, s az eddig tervezettnĂ©l nagyobb pĂ©nzĂĽgyi támogatást nyĂşjtson a zsidĂł államnak.

Az Obamához intézett levelet a száz szenátor közül 83 írta alá. A kezdeményezés Lindsey Graham republikánus és Chris Coons demokrata párti szenátortól ered, s az aláírók között van például Ted Cruz, texasi politikus, a republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa is. Bernie Sanders vermonti szenátor, Hillary Clinton vetélytársa a demokraták elnökjelöltségéért folyó küzdelemben viszont nem szerepel a 32 demokrata párti aláíró között.

Netanyahu és Obama korábban
már egyeztettek egy új védelmi megállapodásról
Netanyahu és Obama korábban már egyeztettek egy új védelmi megállapodásról

A levĂ©lben a szenátorok sĂĽrgetik, hogy Obama elnök minĂ©l előbb kössön Ăşj vĂ©delmi megállapodást Izraellel, s a segĂ©lycsomag az eredetileg tervezett hárommilliárd dollárnál nagyobb összeget biztosĂ­tson a zsidĂł államnak. A politikusok Izrael nemzetbiztonsági kihĂ­vásaival indokolják a kĂ©rĂ©st, s Ăşgy fogalmaznak: kĂ©szen állnak "egy alapjaiban megerősĂ­tett, hosszĂş távĂş megegyezĂ©s támogatására, amely segĂ­t előteremteni Izraelnek az erőforrásokat önmaga megvĂ©dĂ©sĂ©hez Ă©s minősĂ©gi katonai előnye fenntartásához".

A szenátorok levelĂĽkben nem emlĂ­tenek összeget, de tudnivalĂł, hogy Izrael 4-4,5 milliárd dollárt szeretne a jelenlegi, hárommilliárd dolláros segĂ©lycsomag helyett, Ă©s mĂ©g Obama elnök mandátumának lejárta előtt szeretnĂ© megkötni az Ăşj, tĂ­z Ă©vre szĂłlĂł egyezmĂ©nyt. A szenátorok levelĂ©ben szerepel mĂ©g a közös rakĂ©tavĂ©delmi programok amerikai finanszĂ­rozásának növelĂ©se is.

A.P.C. kockás zakó
Az A.P.C. új kollekciójának egyik legmodernebb és legfiatalosabb zakója most megvásárolható a Saks Fifth Avenue segítségével.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Miután a hatvanas-hetvenes Ă©vekben ugrásszerűen nőtt a TV-kĂ©szĂĽlĂ©kek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek Ă©letĂ©re a kĂĽlönböző Tv-sorozatok.