Mvszi alkotcsapat dolgozik Budapest utcin
Sznezd ki a krnyezeted!
14 hozzszls
Major Imola    2011.06.12

Hazánkban egy colourful kezdeményezés ütötte fel a fejét, a Világ-Kép Kulturális Egyesület jóvoltából. A Színes Város projekt célja, hogy a fakó köztereket vidám, hangulatos malkotásokkal varázsolják kedveltebbé az ott lakók részére.

Ilyen lett a Flrin tri
aluljr
Ilyen lett a Flrin tri aluljr

Az utcai mvészet hazánkban még nem annyira közkedvelt mfaj, de ez a "mozgalom" akár úttörjévé is válhat. A téves elképzelések és rosszalló vélemények megváltoztatására törekszik ez a projekt. Egy új szemlélet kialakítása a cél, mely környezetet tisztel és szeret. Az alkotások is újrahasznosított, természetbarát, speciális technikákkal elállított anyagok felhasználásával készültek és a fenntarthatóság elvét követik. A kapcsolatot, a mvészet és a városlakók között, interaktív elemek elhelyezésével kívánják még inkább ersíteni. Így az az ember is magénak érezheti, egyedibbé teheti a malkotást, aki amúgy semmilyen mvészeti hajlammal nem rendelkezik. Vasarely ars poeticáját követve, a mvészetet kivonultatják a közterekre!

A kezdeményezés Megyeri András (projektvezet), TJ Yulka (projekt látványtervez) és Vasarely, Színes város cím könyvének inspirációjából vált belvárosunk részévé. Egy latin- amerikai önkéntes munka során döbbentek rá arra, hogy a street art nem ocsmány, igénytelen tagok sokasága, hanem egy pénzfüggetlen közösségi, mvészeti ágazat. Ahogy látták, hogy a guatemalai város lepusztult falait önkéntes városlakók teszik színpompássá, ihletet kapva hazánkban is nagy lelkesedéssel kívánták ezt megvalósítani.A tervekkel elindultak egy Norvég Civil Támogatási Alap pályázatán és bekerültek a 20 közé, ezzel 5 millió forintot nyerve a projekt megvalósítására.

Vidm sznek a Szll Klmn
tren
Vidm sznek a Szll Klmn tren

Az engedélyek beszerzése során számos támogatóra lelt a Színes Város Projekt. F szponzorává a Dulux, a világ egyik vezet festékgyártója vált, ezen kívül a Magyar Urbanisztikai Társasága, a Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottság vezeti és a Fvárosi Városarculati tanácsnok is örömmel fogadta a kezdeményezést. Hosszas elkészületek, szervezkedések, civil szervezetek támogatásának megszervezése után, megkezddött a valóságos színezés. Jelenleg három f csomóponton találkozhatunk az op-art ihlette feelinggel. Az egykor Moszkva térként ismert, Széll Kálmán téren, a Városháza Parkban és a Flórián téren. És, hogy mit kell keresnünk? Mibl fogjuk tudni, hogy a Színes Város Projekt egy elemét szemléljük épp?! A válasz egészen egyszer. Ha színes,vidám,különleges,egyedi és még sose láttad ott, akkor pont azt nézed.

Az ötlet sikeresnek bizonyul, ugyanis a visszajelzések jók, számos cég csatlakozott és munkájával színesítette az egyesületet. A lakosság nyitottsága is egyfajta pozitív visszajelzés, st további ötletekkel, javaslatokkal tettek hozzá a jöv terveihez. Nem mellékes megemlíteni, hogy a kihelyezett szobrok, festmények és egyéb tárgyak érintetlenek, kisebb rongáláson kívül (tagak, firkák) nem történt komolyabb bajuk, ez is arra engedhet minket következtetni, hogy megnyerte a fiatalabb lakosok is.

Munklatok a Vroshza
Parkban
Munklatok a Vroshza Parkban

A jövben a street art további malkotásokkal fogja még felhívni magára a figyelmet. Az aktuálisok között található a Pöttyös utcai metrómegálló helyreállítása. Ez egy különleges projekt ugyanis egy oktatási program is kapcsolódik hozzá, melyben a Zöld Kakas Líceum diákjai is közremködnek. Minden munkafázisban részt vesznek a vizuális megjelenítéstl egészen az ünnepi megnyitó megszervezéséig. Több oktatási intézmény is kedvet érez a csatlakozáshoz, számos iskola és óvoda tárgyal jelenleg is az egyesülettel. Általuk ez a nagyszabású projekt országos szintre bvül, ugyanis több vidéki város intézménye is jelezte, hogy szívesen kivenné a részét a munkából.

Magyarországon így elindult egy olyan civil mozgalom, mely az ország arculatát nagy mértékben befolyásolni képes. Élhet, energikus környezetet teremt körénk és az évek múltán világszerte ismertté teheti hazánkat. Ha esetleg további információkat szeretnél olvasni a programról, akkor bátorítalak, hogy látogass el a szinesvaros.hu oldalra!

Cimkk: Budapest, Sznes Vros,
Az utóbbi idben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
avatar
Fire
-
2011.06.20. 15:52
14
Persze van ahol jl nz ki, meg olyan is ahova nem val, de alapveten nem rossz kezdemnyezs.
avatar
Burton
-
2011.06.17. 16:22
13
ez szerintem rombolja a vroskpet, ha ilyen sszevissza mintkkal meg sznekkel festik le az pleteket
avatar
donvito
-
2011.06.13. 21:38
12
Funny :D
avatar
Fire
-
2011.06.13. 19:40
11
J kis projekt, legalbb nem mindenhol csak szrke beton tmbket kell majd ltni.
avatar
Szeki
-
2011.06.13. 14:36
10
Profi munkt vgeznek, feldobjk a vrost!
avatar
Natalie
-
2011.06.12. 22:23
9
Szerintem j tlet, mert gy is sznesedik a vros :)
avatar
szili
-
2011.06.12. 21:00
8
Nekem is tetszik.Van egy-kt j hely amin kifejezetten nagyon jl mutat.
Egyre tb lesz belle.
avatar
Shadow88
-
2011.06.12. 19:01
7
Erre honnan van pnzk? Az nkormnyzat fizeti?
avatar
Jonny
-
2011.06.12. 17:28
6
az els kpen mik azok a labdk? azokra r lehet lni vagy csak dsz? :D
avatar
Bebe
-
2011.06.12. 17:11
5
nekem nem igazn tetszik, ok hogy sznes de elg hlyn nz ki pldul a moszkva tri :S
avatar
katca
-
2011.06.12. 15:35
4
ht ez szuper kezdemnyezs!!!
avatar
Molly
-
2011.06.12. 15:34
3
rlk hogy tetszik, màtòl nyitott szemmel kell jàrni mert egyre tbb lesz bellk ;)
avatar
Adrihanna
-
2011.06.12. 14:47
2
ez mekkora??? nagyon nagy lett a cikk Mollym :) szupika =)))
avatar
Csili
-
2011.06.12. 05:53
1
hihh ezeket mg nem is lttam, nagyon viccesek:)
Dolce&Gabbana 'Metal Aviator' napszemveg
A Dolce&Gabbana képes újdonságot vinni még az oly sokszor látott "aviator" stílusba is. Ez az alapveten sportos napszemüveg két változatban is elérhet: fekete-szürke és ezüst-szürke színben is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.