Karrier, csald, szerepek, mvszet
Sznmvsz anyk s lnyaik
0 hozzszls
Kocsis Katica    2013.05.04

A New York Kávéház csillogó terében négy színészn emelkedik ki a tömegbl: az elbvöl díva, Tordai Teri, mellette lánya, a varázslatos Horváth Lili, majd Hámori Ildikó, a kortalan szépség és lánya, Szinetár Dóra, akibl mindig sugárzik a keresetlen báj és kedvesség. Juhász Anna, a New York Mvész Páholy háziasszonya ket kérdezi most a családról, az anyaságról és a színészi hivatásukról.

Fotk: Merny Ferenc
Fotk: Merny Ferenc

Bábel Klára hárfajátéka után Anna elsként arra kíváncsi, hogyan is indultak el a mvésznk a színészi pályán, illetve, hogy lányaik esetében egyértelm volt-e, hogy k is ezt a szakmát választják hivatásuknak. Hámori Ildikó elmeséli, hogy 13 évesen már játszott a televízióban és az els szerep után egyre több ajánlattal keresték meg, így végül is t az élet sodorta a színészet felé. Tordai Teritl megtudjuk, hogy kiskorában Egerben egy öreg tölgyfa alatt mindig arról álmodozott, hogy kitágítsa a világ kereteit. Kezdetben balett-táncos szeretne lenni, csak késbb lesz belle színészn. De sosem bánta, hogy ez így alakult, hiszen ahogy mondja “a színház az, ami megszínezi az életet”. Lányát már korán elvitte a miskolci színház eladásaira, így végül is Horváth Lili esetében is adott volt a színészi pálya. azt mondja, hogy nem készült tudatosan színésznek, de amikor 17 évesen Földesi Margit színitanodájába került, akkor már biztos volt abban, hogy merre akar indulni. Szinetár Dóráról köztudott, hogy már igen kicsiként ott volt mindig édesanyja mellett a próbákon és az eladásokon, tehát szinte beleszületett ebbe a világba. Habár elmondása szerint azért mindig bizonytalan szakmáját illeten, hiszen folyamatosan valamilyen “rendes szakma” után kutat.


Juhász Anna most az anyákhoz fordul és az iránt érdekldik, hogy a szülk hogyan érezték magukat, amikor a lányoknál is eldlt, hogy színészek lesznek. Hámori úgy látja, hogy ez akkor teljesen magától értetd volt, lányát nem kellett terelgetnie, tanácsot adni neki, hiszen mindig tudta, hogy jó irányba tart. Dóri elmondja, hogy nem is szakmai tanácsokra vágyott édesanyjától, hanem sokkal inkább lelkileg, érzelmileg segítette a civil életben. Tordai úgy emlékszik vissza, hogy lányával rendkívül elfogult volt: “Még ha nem is tetszett, ahogy játszik, akkor is inkább a rendezre fogtam az egészet, minthogy Lilit megbántsam.” A lányoknak tehát könny dolguk volt, hiszen anyáik hagyták, hogy szabadon kövessék az útjukat. Késbb, amikor már a lányok is befutottak, sokszor elfordult, hogy megtalálta ket egy olyan szerep, amit már korábban édesanyjuk is eljátszott. Hámori Ildikó ezt a világ legtermészetesebb dolgának érezte: “Így kerek a világ!”. Tordai Teri is rendkívül büszkén fogadta lánya sikereit, st sokszor még egy kicsit irigy is volt rá, amikor olyan fiatalon felkérték, hogy játssza el Élektrát vagy Lady Macbethet. “Szívesen lettem volna akkor a lányom helyébe, ez az igazság.”


A beszélgetés az anyaság problémájára tereldik: mind a négy színészn anya is egyben, st nagyszer anyák: nekik sikerült összeegyeztetni e különös szakmát a magánélettel. Tordai Teri azt mondta, hogy amikor terhes lett a lányával, akkor nem is foglalkozott azzal, hogy mi lesz a karrierjével, hiszen ezután gyermeke lett a legfontosabb. St állítása szerint anyaként sokkal nagyobb szerepeket kapott, mint korábban. Hámori Ildikó is úgy emlékszik vissza, hogy szülés után indult be igazán a pályája. De onnantól kezdve Dóri volt számára “az igazi fszerep”. Hasonlóan vélekedik Dóri is, st azt mondja, hogy bizonyos szerepeket könnyebben is tud eljátszani, jobban át tud élni azáltal, hogy megtapasztalta az anyaság érzését. Horváth Lili pedig arról beszél, hogy nála a család egy biztos pontként, a nyugalom szigeteként mködik, ami megvédi és ahová mindig visszahúzódhat. “A család egy ers bázis, mert így van, aki hazavár, akivel megoszthatod az élményeid.”


A beszélgetés további részében egy kicsit visszatereldik a szó a karrierre, a sikerekre, kudarcokra, kedvenc szerepekre, majd Mészáros Márta, rendez méltatja a mvésznket, illetve szól egy pár szót a magyar film jövjéért is. Bábel Klára játéka keretezi az estet.

Cimkk: Interj, sznszet,
4,356,900 Huf / 14,100 Eur
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Dior Homme ltny
A YOOX egyik legdrágább és legjobb öltönyét ezúttal a Dior Homme hozta el nekünk.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.