Trendmagazin

Szobabicikli a pezsgőfürdőben

Két órányi kerékpározás a levegőn egyenlő fél óra biciklizéssel a víz alatt

2012.11.02 | Munkatársunktól

Mindannyian egyetértünk abban, hogy nem lehet egyszerre tornázni és pihenni is. Egymás után a kettőt, azt lehet, és általában az edzést követi is a jól megérdemelt pihenés. Itt az ideje megváltoztatnunk az életszemléletünket, mert a FitWet JetBike-ja leszámol ezzel az elmélettel. Ez ugyanis egy pezsgőfürdőben lévő szobabicikli.


Az egyik nem túl régi felfedezés az volt, hogy mindenféle mozgás a vízben sokkal hatékonyabb, mint a levegőn, mert a víznek nagyobb az ellenállása, és mivel sokkal nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk a vízben, sokkal több kalóriát is elégetünk. Azt is tudjuk, hogy biciklizéssel lehet nagyon könnyen nagyon sok kalóriát elégetni.


Sajnos a víz nem a legjobb környezet a biciklizéshez, mert nem erre tervezték. A FitWet JetBike szakít ezzel az elmélettel, ezt pontosan erre tervezték, vízben kerékpározásra. Két órányi kerékpározás a levegőn egyenlő fél óra biciklizéssel a víz alatt. Különösen hatékony a fenékizmokra, combokra, vádlikra és hasizmokra, mivel a kimutatások szerint 800 kalóriát lehet vele elégetni óránként. A víz kellemesen hűsít, míg 12 fúvókából áramló víz masszírozza az alsóbb testrészeinket, és pihenteti az izmainkat, az eredmény fantasztikus. És lányok, jó hír, hogy ez nagyon hatékony eszköz a cellulitisz eltüntetésére.


Egy érintőképernyős kijelzőn követhetjük nyomon az elégetett kalóriákat, pulzusunkat és egyéb mozgás közben fontos értékeket. Akik a higiéniáért aggódnak, azoknak sincs mitől félniük, mert minden edzés után leengedhető és újratölthető a víz. Kiskereskedelmi árról és pontos megjelenésről egyelőre még nincsenek információk, de reméljük, nem kell már sokat várnunk rá, hogy élőben is kipróbálhassuk a FitWet Jetbike-ot.