Mrfldk a mechanikus kronogrfok trtnetben
Tag Heuer Mikrogirder 2000
6 hozzszls
Oroszvri Pter    2012.03.01

A technológia fejldésének köszönheten az órapiacon is napról napra mutatnak be egyre fejlettebb, már-már mvészinek nevezhet alkotásokat. Így tett most a Tag Heuer is, világrekorder kronográfjával.


A Tag Heuer az autósportok támogatójaként 2003-ban tervezte meg els, az átlagosnál sokszor precízebb stopperét, mely egy ezred másodperc pontossággal mért. A 2004-es frissítés még ennél is tovább ment: egy tízezredre ntt a pontosság, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezek digitális modellek.


2005-tl kezdve nekiláttak a mechanikus stopperek fejlesztésének is, ami óriási kihívást jelentett, megoldandó az apró alkatrészek elképeszt sebességgel történ stabil mozgatását. Akkoriban a századmásodpercet sikerült elérniük, tavaly az ezredet, most pedig a kétezredet. A Mikrogirder 2000-rl sugárzik az elegancia, és az alsó felén kibúvó oszcillátorból és fogaskerekekbl a hozzá nem értk is láthatják, hogy valami különlegessel állnak szemben.


A stoppert az óra tetején elhelyezett gombokkal lehet kezelni, ám ajánlatos egy-egy mérés eltt felhúzni a koronával, mivel az oszcillátor másodpercenként 2000 rezgésre képes, és könnyen kimerülhet az energiából. Az óra leolvasását érdemes begyakorolni: a pontos értéket a két számlap és a nagy aranymutató összeadásával lehet leolvasni.


A 12 óránál található kör egy beosztása 3 másodpercet jelent, 3 óránál pedig egy kör maga 3 másodperc (egy beosztása pedig egytized másodperc). A vékony nagymutatót szinte már nem is látni mködése közben, hiszen egy másodperc alatt 20-szor járja körbe a számlapot.


Ugyan az emberi reakció sokkal lassabb az óránál, tehát érdemi hasznát nem nagyon kell keresni, a Tag Heuernek mindenképp egy csodát sikerült megalkotnia. Egyelre még limitált széria sem készül, de biztosra vehetjük, hogy néhány exkluzív kézre fel fog kerülni az elkövetkezendkben.

Kapcsold cikkek
Regulátornak azt az órát nevezik, amely a pontos idt jelzi a mhelyben az órásmester számára – ez alapján állítja be az elkészült újabb órák mutatóit. Manapság szintén így nevezik azokat a modelleket is, amelyeken az óra-, perc-, és másodpercmutatók két, vagy több tengelyen helyezkednek el. 
Új, saját fejlesztés szerkezetet mutatott be az Hublot januárban. A több idzónát is átfogó egyedi megoldásra természetesen egy modellt is felépítettek, a King Power Unico GMT-t. 
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
Kristen Stewart megjelenését igen ers kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
avatar
tywin
-
2012.03.05. 22:41
6
Legalbb egy koront tehettek volna a rendes helyre, gy jobban nzne ki a tok.
avatar
mandark
-
2012.03.03. 13:34
5
Jumbo: nincs mg neki. A tavalyi Mikrotimer 1000 viszont kb 20 milli forint volt, szerintem nyugodtan megduplzhatod :)
avatar
Badboy
-
2012.03.03. 13:20
4
Az eddigi legszebb Tag!
avatar
jumbo
-
2012.03.02. 15:52
3
ra?
avatar
Marci20
-
2012.03.02. 14:43
2
A szmlapja nagyon egyedi!
avatar
gery
-
2012.03.02. 13:27
1
uha ez kne!!
Hugo Boss 'Waldon' mandzsettagomb
A kifinomult eleganciával rendelkez férfiak fontos kiegészítje a mandzsettás ing. A Hugo Boss új kollekciójában találunk egy 'Waldon' elnevezés, fényezett palládiumból készült, csavart barázdákkal díszített mandzsettagombot, ami "semleges" színe miatt bármilyen típusú inghez és öltönyhöz passzolhat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb fels ruhát, de szk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.