Trendmagazin

Támadnak a lesifotósok

Mint a kullancsok

2011.05.05 | Molnár Gergely

A népszerűségnek ára van. Ha valaki ismerté válik, például egy sikeres film vagy TV műsor szereplőjeként, nemcsak a sztárvilág csillogó oldalával találkozhat, hanem a hátrányait is megismerheti. Hiszen sokakat érdekel egy híresség magánélete, privát szférája. Ezért egy celebnek fel kell készülnie a lesifotósok támadásaira is. Először Federico Fellini Az édes élet című filmjében ismerte meg őket a világ, és azóta követik a hírességeket.

Öreg Gekko nem vén Gekko. Nemrég megismerhettünk egy videót, amin - a Tőzsdecápák Mr. Gordon Gekkója – Michael Duglas és felesége, Catherine Zeta-Jones keveredett csetepatéba egy fotóssal, miközben autójuktól a szállodájukig próbáltak meg eljutni, átvágva a rengeteg odasereglett, fotót és videót készítő emberek között. A nagy kavarodásban nem nagyon látott senki semmit egészen addig, amíg Zeta-Jones fel nem kiáltott: Az a fickó ököllel megütött, rendőrt akarok.



Sokak kedvenc sztárjának sem kellett több, személyesen vett elégtételt felesége állítólagos támadóján. Douglas bebizonyította, hogy a rák legyőzése után ismét ereje teljében van, jól megrángatta az illetőt. Mintha valamelyik filmjének jelenetét néznénk, olyan hatásosra sikeredett a revans. A történtek ellenére a házaspár nem fordult a rendőrséghez.

A Twilight Saga-nak köszönhetően manapság igencsak népszerű, így a lesifotósok zaklatásainak is rendszeresen ki van téve. Egy idő után tényleg idegesítő lehet, ahogy pofátlan módon zaklatják, egészen közelről villantják a vakut a szemébe. Néha valóságos tortúrának érezheti a zaklatásokat.



Több videó is fellelhető ezekről az esetekről, de az egyiken különösen jól látszik, hogy mennyire megviseli a folyamatos zaklatás. Tényleg szinte minden pillanatában a nyomában van valaki fényképezőgéppel vagy kamerával, hogy megörökítse akár csak azt, ahogy kiszáll a kocsijából és be akar menni egy épületbe.

És egy kis hazai. Néhány éve emlékezetes dolog történt Hujber Ferenccel egy budapesti bevásárlóközpontban. Ugyanis egy riporter kezéből kikapta a kamerát és ledobta a negyedik emeletről, a népszerű színész később azt nyilatkozta, hogy így akart visszavágni annak az internetes lapnak, amelyik pocskondiázta a feleségét. Az eset után az említett lap munkatársai és Hujber között hosszas üzengetés és adok-kapok zajlott.


Sokan azzal vádolták Ferit, hogy legrosszabb esetben akár meg is ölhetett volna valakit a félkilós kamerával, amely négyemeletnyi szabadesés után bizony valóban veszélyes lehet, illetve a lap szerint semmi köze sem volt a dolognak semmilyen korábbi sérelmekhez. Az ittas és agresszíven viselkedő színész a pillanat hevében balhézott.

A közelmúltban megtartott királyi esküvő kapcsán eszünkbe juthat Diana hercegnő halála is, ahol szintén a - kullancs módjára tapadó - lesifotósok, pontosabban az előlük való menekülés került a középpontba. A hercegnő, akit a szívek királynőjeként is emlegetnek, Párizsban szenvedett halálos autóbalesetet, miközben az őt követő sok fotós elől menekültek.


A nyomozás során felmerült annak lehetősége is, hogy valamelyik újságíró autójával ütközött a Dianát szállító jármű és ennek következtében történt a baleset, de senkit nem ítéltek el az ügyben. A hivatalos szakvélemény szerint a sofőr meglehetősen ittas volt és ez okozta elsősorban a balesetet.