Csilla már hatévesen tudta, hogy televízióban szeretne dolgozni!
Tatár Csilla lendületben van!
Bánhidi Dóra    2012.11.12    8 hozzászólás

Van egy olyan Ă©rzĂ©sem Csillával kapcsolatban, hogy most valahogy nagyon egyben van az Ă©lete. Egyszerűen azt látom a kĂ©pernyőn, amikor reggelente bekapcsolom a televĂ­ziĂłt, hogy ő már nem keresgĂ©li önmagát, nem csak halad a cĂ©lja felĂ©, hanem meg is Ă©rkezett! Imádja a szakmáját, a fĂ©rjĂ©t Ă©s az Ă©letĂ©t Ăşgy, ahogy van. Manapság számomra ritkaság ilyen kiegyensĂşlyozott emberrel találkozni, Ăşgyhogy izgatottan vártam a napot, amikor kiderĂĽl, mi a titok!

Fotóinkat Oroszvári Péter
készítette
Fotóinkat Oroszvári Péter készítette

Mikor kezdtĂ©l el Ă©rdeklődni a televĂ­ziĂłzás iránt?

Nincs olyan emlĂ©kkĂ©pem, amikor arrĂłl fantáziáltam volna, hogy mit szeretnĂ©k kezdeni magammal, mert világ Ă©letemben teljesen egyĂ©rtelmű volt, hogy Ă©n ezzel szeretnĂ©k foglalkozni. Már hatĂ©vesen is tudtam! Vagy pĂ©ldául, amikor az oviban valamilyen ĂĽnnepsĂ©g volt, mindig felhĂ­vtam magamra a figyelmet, hogy Ă©n szeretnĂ©k lenni a mesĂ©lő. Az első munkám, amiĂ©rt már fizetĂ©st is kaptam, az 13 Ă©ves koromban volt. A Duna tv-n verseket olvastam fel Ă©s elemeztem egy irodalmi műsorban, ahol tulajdonkĂ©ppen egy kerekasztal beszĂ©lgetĂ©snek voltam egyik rĂ©sztvevője. Ugyan 18 Ă©vesek vettek körĂĽl, de nem lĂłgtam ki a sorbĂłl a korkĂĽlönbsĂ©g miatt, mert korán Ă©rő tĂ­pus vagyok. Már akkor világosan tudtam, hogy mit csinál egy operatőr, szerkesztő vagy rendező.

Azt mikor döntötted el, hogy a TV2-nél szeretnél dolgozni?

Amikor Ă©n 2000-ben elkezdtem komolyabban dolgozni, akkor kĂ©t nagy csatorna lebegett a szemem előtt, az RTL Klub Ă©s a TV2. Akkoriban a TV2 volt a piacvezető csatorna, Ă­gy melette döntöttem. EgĂ©sz egyszerűen idejöttem a RĂłna utcába, Ă©s megkĂ©rdeztem, hogy van e valamilyen lehetősĂ©gĂĽk a számomra.

Jó, hogy ilyen bátor és eltökélt voltál, sikerült is elhelyezkedni?

Azon a nyáron a Lagzi Lajcsinak volt egy roadshowja, ahová felvettek gyakornoknak. Ez csak egy időszakos munka volt, de sok mindenkivel megismerkedtem. Utána pedig volt egy hivatalos gyakornoki felvĂ©tel az AktĂ­v cĂ­mű műsorba, oda jelentkeztem Ă©s kiválasztottak. A klasszikus alapokat ebben az időszakban tanultam meg, hiszen akkor már kijártam a forgatásokra, narráciĂłkat, szinopszisokat kellett Ă­rnom, Ă©s scripteltem. Innen pedig felfelĂ© vezetett az Ăşt, kĂ©sőbb kaptam riporteri, szerkesztő riporteri, Ă©s műsorvezetői feladatokat.

Milyen műsorokban dolgoztál mĂ©g az AktĂ­von kĂ­vĂĽl?

Ezen kĂ­vĂĽl 14 műsorban kerĂĽlt ki a stáblistára a nevem. Volt a Bennfentes cĂ­mű sztármagazin, de nem tartott tĂşl sokáig. Aztán utána 2007-ben jött a Favorit, majd Kölykök Ă©s a Bar2.0, amik ugyan a Viasaton futottak, de az InteraktĂ­v cĂ©g gyártotta, aminek Ă©n is az alkalmazásában álltam. Itt már felelős szerkesztő voltam. Ezután jöttek a műsorvezetői feladatok. Eleinte csak rövid Ă©lő bejelentkezĂ©seim voltak a Mokkában, vagy Claudiát kellett helyettesĂ­tenem, amik szintĂ©n nagyon jĂł alapokat adtak a kĂ©sőbbi Ă©lő műsorokhoz. A Facebook oldalamon egyĂ©bkĂ©nt szĂ©pen összeszedtem, ráadásul időrendben!


Közel 12 Ă©ven keresztĂĽl dolgoztál azon, hogy ott tarts, ahol most, tehát hogy egy nagy volumenű műsort vezess. Szerintem ritka dolog ez a mai világban, amikor azt látjuk, hogy egyik percről a másikra hirtelen valaki kĂ©pernyőre kerĂĽl Ă©s ismert lesz. Te soha sem szeretted volna egy kicsit felgyorsĂ­tani az esemĂ©nyeket?

EgĂ©szen az idei Glamour Woman of the Year dĂ­játadĂłig az volt bennem, hogy miĂ©rt ilyen lassan törtĂ©nnek velem a dolgok?! Láttam azt, ahogy te is mondtad, hogy bizonyos emberek egy csettintĂ©sre a kĂ©pernyőre kerĂĽlnek, Ă©s nem Ă©rtettem, hogy Ă©n miĂ©rt nem, amikor Ă©vek Ăłta ezen dolgozok. Most már egyĂ©bkĂ©nt nagyon örĂĽlök, hogy ilyen lassan törtĂ©nt minden, hiszen ezek az Ă©vek biztos alapokra helyeztek Ă©s nincs bennem bizonytalanság. Azok, akik villámcsapás szerűen bukkantak fel, sokszor el is tűntek nagyon hamar. Én egyĂ©bkĂ©nt sokáig nem mondtam el, hogy műsorvezető szeretnĂ©k lenni, mert nem akartam ekkora hátránnyal indulni. Volt egy olyan Ă©rzĂ©sem, hogyha Ă©n ezzel nyitottam volna itt a TV2-nĂ©l, akkor azonnal elkĂĽldtek volna, hiszen nem látták volna bennem a szakmai alázatot. ĂŤgy viszont volt lehetősĂ©gem megtanulni a műsorkĂ©szĂ­tĂ©s minden aprĂł folyamatát. A szakmai felkĂ©szĂĽltsĂ©g számomra nagyon fontos. JĂł, hogy nem kell magam csak biodĂ­szletnek Ă©rezni...

Mik voltak azok az esemĂ©nyek, visszaigazolások az Ă©letedben, amik megerősĂ­tettek tĂ©ged abban, hogy jĂł Ăşton haladsz, csak mĂ©g egy kicsit tarts ki?

Az első ilyen a Megamánia castingja volt. Ott azt mondta nekem a Megasztár producere, IllĂ©s Gabi, hogy pont te voltál a legjobb Ă©s rád van szĂĽksĂ©gĂĽnk! Olyan embert kerestek, aki forgat, szerkeszt Ă©s műsort is vezet egyben, Ă©n pedig ezeket tanultam meg ezalatt a sok Ă©v alatt. Ez elkĂ©pesztő nagy hitet adott, ami Ă©rezhetően nagy hatással volt az Ă©letemre. OnnantĂłl kezdve annyira jĂłl sikerĂĽltek a dolgaim, hogy csak jöttek a műsorok egymás után.


Egy Megamániához képest a Mokka mennyire volt nagy kihívás?

Én mindegyik munkámat annak tartom. Soha nem álltam Ăşgy egyetlen feladatom elĂ© sem, hogy majd rutinbĂłl megoldom! Pont ugyanĂşgy kĂ©szĂĽltem rá, mint öt Ă©vvel ezelőtt az első Ă©lő bejelentkezĂ©semre.

Hogyan áll össze egy adás a Mokkában?

Egy nagyon jĂł kis szerkesztői csapattal dolgozunk, akik már most a holnapi adásra kĂ©szĂĽlnek. Szervezik a vendĂ©geket, Ă©s a legjobb tĂ©mákkal prĂłbálják megtölteni a műsort. Én este kapom meg az adásmenetet, amit átolvasok, kigyűjtők mĂ©g pár kapcsoldĂł háttĂ©r informáciĂłt, Ă©s Ă©jfĂ©l körĂĽl lefekszem. Hajnali fĂ©l ötkor kelek, főzök magamnak egy kávĂ©t, a laptopomon elolvasom a hĂ­reket, fĂ©l hatkor pedig elindulok dolgozni.


FĂ©rjed, Gönczi Gábor az RTL Klubnál dolgozik, Ă©s ha jĂłl tudom, neked is volt egy kis kitĂ©rőd a FĂłkusznál!?

Igen, amikor megismertem Gábort, akkor Ă©n már nĂ©gy Ă©ve az AktĂ­vnál dolgoztam, Ă©s eleinte nem nagyon tudtuk hogy kezelni a helyzetet, hogy a konkurens csatornáknál vagyunk. Kitaláltuk, hogy biztos az lesz a legjobb, ha Ă©n átmegyek a FĂłkuszhoz szerkesztő-riporternek, ez meg is törtĂ©nt, de hamar rájöttĂĽnk, hogy nem szeretnĂ©nk egyĂĽtt dolgozni, Ăşgyhogy ahogy lehetett, jöttem is vissza!

AmĂşgy van elĂ©g időtök egymásra?

Igen! Annyira megszoktam már, hogy nem vagyunk sĂĽlve főve egyĂĽtt, sok szabadidőnk van, de valĂłszĂ­nűleg ezĂ©rt is működik a kapcsolatunk. Nekem is ez a jĂł, szeretek egyedĂĽl lenni, vagy a barátnőimmel, neki pedig ott van a zenekara, amit imád. Nyáron sokat voltunk a Balatonon, nyaraltunk Cipruson, ősszel pedig New Yorkba utazunk, hogy megĂĽnnepeljĂĽk az ötödik házassági Ă©vfordulĂłnkat!

Így 29 évesen mennyire érzed már magad kerek egésznek? Én úgy látom, hogy most nagyon jó neked és megtaláltad a saját lendületedet!

Ez Ă­gy van! Amikor idĂ©n tavasszal megkaptam a Glamour dĂ­jat, az nekem nagyon sokat jelentett. EgĂ©szen addig a pontig, az Ă©letemben valahogy mindig a második voltam a megmĂ©rettetĂ©seken, Ă©s csak egy hajszál választott el az első helytől. Valaki egy picit mindig beelőzött, Ă©s el is hittem, hogy akkor nekem ennyi jár. Aztán ahogy már emlĂ­tettem, amikor megkaptam a Megamánia műsort, akkor teljesen elfelejtettem ezt az egĂ©szet, Ă©s rájöttem, hogy ezt a kĂ©pzetet csak Ă©n teremtettem magamban, Ă©s kĂ©pes vagyok nyerni! Most minden nagyon egyben van!


A kĂ©pernyőn is csak Ăşgy sugárzol, mindig nagyon szĂ­nes ruhákban vagy, Ă©s azt látom, hogy sokszor magyar tervezőktől választod ki az aznapi outfitedet!

Igen, akkor kezdtem el felfigyelni a magyar tervezőkre, amikor forgott nálunk a Divatdiktátor cĂ­mű műsor, Ă©s Ă©n is dolgoztam velĂĽk, hiszen a megasztárosokat öltöztettĂ©k. Akkor vettem Ă©szre, hogy mennyire ĂĽgyesek Ă©s tehetsĂ©gesek, Ă©s hogy ennek ellenĂ©re mennyire nincsenek előtĂ©rben itthon. A mai napig imádom pĂ©ldául Sármán NĂłri, Benes Anita, a USE, vagy Nanushka ruháit, de más tervezőktől is kaptam már, aminek Ă©n is örĂĽlök, meg ők is, hogy viselem a munkáikat. ĂŤgy tudom őket a legjobban támogatni, hiszen ha egy kĂĽlönleges darab van rajtam a műsorban, vagy egy sajtĂłesemĂ©nyen, akkor megkĂ©rdezik, ki tervezte. Ezen kĂ­vĂĽl a facebook oldalamra is mindig kiteszem a kedvenceimet. Az is Ă©rdekes, hogy el kellett Ă©rnem a jelenlegi koromat ahhoz, hogy a nőt kezdjĂ©k el látni bennem. Egyre több olyan felkĂ©rĂ©st kapok, ami kifejezetten arra irányul, hogy divatanyagszerű fotĂłzásokon vegyek rĂ©sz. NĂ©ha mĂ©g Ă©n is meglepődöm, egy-egy elkĂ©szĂĽlt kĂ©p láttán.

Hol szoktál vásárolni?

Nem szoktam kirĂ­vĂłan drága ruhákat vásárolni! Bemegyek Ă©n is pĂ©ldául a ZARA-ba vagy a Mangoba, az alapdarabokat megvenni, de ha van egy kĂĽlönleges, egyedi kiegĂ©szĂ­tőm, ami megdobja a szettemet, akkor sokan azt gondolják, hogy biztos valamilyen design darab! Pár napja pĂ©ldául egy pöttyös ruhában vezettem a műsort, amit egy vintage boltban vettem 1500 ft-Ă©rt Ă©s felvettem hozzá egy Promod nyakláncot, amitől az egĂ©sz már teljesen Ăşj attitűdöt kapott.

Mit tanácsolnál a pályakezdőknek, hiszen rengetegen szeretnĂ©nek a mĂ©diában dolgozni!?

Az Ă©vek során már rengeteg gyakornok fordult meg a kezem alatt, akik műsorvezetők szerettek volna lenni. Én mindegyikĂĽknek azt mondtam, hogy ezt felejtsĂ©k el egy időre, amĂ­g nem tanulnak bele a szakmába. Hiszen ez nem csak arrĂłl szĂłl, hogy Ă©n a kĂ©pernyőn vagyok, Ă©s akkor de jĂł nekem, mert mindenki ismer, ez ennĂ©l egy sokkal összetettebb feladatkör! Rengeteg szorgalom, szakmai alázat Ă©s kitartás kell ahhoz, hogy valaki hosszĂş távon dolgozhasson ebben a szakmában. A másik pedig, hogy tĂ©nyleg bĂ­zni kell a kĂ©pessĂ©geinkben!

avatar
Kitti
-
2012.11.22. 23:30
8
Kövezzetek meg, de sztem elég mesterkélt csaj. Persze így utólag mondhatja hogy ő milyen türelmesen várt, de lefogadom hogy az évek alatt nem ilyen nyugiban élte meg a lassú víz partot mos hatását!
avatar
zsfh
-
2012.11.14. 18:00
7
én nem tudnék ilyen reggeli műsorban dolgozni, tökre felorulna az életmódom :O meg hiába van vége a műsornak délelőtt, mert már készülhetsz a következő napra, pláne ha van valami új esemény.. szval minden elismerésem a Csillláé :)
avatar
lizzy
-
2012.11.13. 18:14
6
Zara, Mango .. nekem is ezek a kedvenceim :)
avatar
Alex89
-
2012.11.13. 06:44
5
Láttátok a Mokka stúdiót adáson kívül/:)
avatar
Beyoncefs
-
2012.11.12. 23:30
4
Jó sok műsort vezetett már Csilla :) Nem mindig nézem a Mokkát, de ezt is jól csinálja.
avatar
vezetta
-
2012.11.12. 12:59
3
Nagyon jó lett az interjú! Nem csodálom hogy feltöltött Dóri. Olvasni is jó!
avatar
havranlaci
-
2012.11.12. 12:53
2
Kedvelem Csillát,szimpatikus,szépen beszélő,szép,csinos müsorvezető.Sok boldogságot ,kitartást kivánok munkájához.
avatar
andy
-
2012.11.12. 08:45
1
Nagyon kedvelem őt, most meg főleg hogy ennyi időn keresztül dolgozott azért, hogy idáig eljusson!
Tom Ford zakó a YOOX kínálatában
Tom Ford megérkezett a YOOX-ra! Ha már régóta vágysz ruhadarabra a világ jelenleg egyik leginnovatívabb tervezőjétől, akkor most itt a lehetőség...

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.