A sportosan elegáns hölgyek időmérője
Tissot Veloci-T Lady - Hölgyeknek
12 hozzászólás
Kirschner Dávid    2010.10.05

A sport órák ázsiója igen megugrott az elmúlt években. Népszerűségüket manapság már nem csupán a tartósságuk, hanem a fiatalos dizájn mellett az is növelte, hogy gyakori a nemesfémekből készült modell. Legtöbbször férfiak számára jelentkeznek az aranyat kaucsukkal párosító darabok, de idén a Tissot a hölgyeket igyekszik megörvendeztetni a Veloci-T Lady modellel.


Még az uraknak sem kell szégyenkezniük, bevallhatják, hogy az idén bemutatott Veloci-T Lady sokkal szemrevalóbb párjánál, a férfiaknak szánt Gent-nél. A svájci Jura vidék hegyei közt, LeLocle-ban alapított 157 éves márka a letisztult eleganciát testesíti meg, mégis ezen modellje a sport orientált életmódot követőknek készült. Ez a rendeltetés a magyarázata a női csuklón robusztusnak számító 43mm-es nemesacél tokátmérőnek, mely rózsa arany bevonatú funkciógombokat, és lünettát kapott. A tok néhol szálcsiszolt, ami a sportos jelleget erősíti, miközben a PVD bevonatú rozé arany elemek, és a szintén aranyozott indexek az óra eleganciáját sugallják. A nőiesség, és tisztaság jegyében a zafír üvegen keresztül számlap hófehér, csakúgy, mint az áthajtó zárral szerelt kaucsuk szíj, mely belül redőzött a sok egymáshoz kapcsolódó T-betű miatt. Az óra egy kifinomult sebesség mérőt idéz a 6 és 12 óránál található fém keretes segédszámlapjaival. A tachográf skálával ellátott rámánál is visszaköszön a gyártó sebesség iránti elkötelezettsége, melyet egyébiránt bizonyított a NASCAR vagy a MotoGP támogatásával is. Most már a nagyobb gyártók automata szerkezettel készítik el sport-óráikat, s így tett a Tissot is, ezért a modellt a 15 köves, ETA C01.211 jelű automata kronográf szerkezet hajtja. Ez a szerkezet nem mellesleg 184 külön alkatrészből áll, és 46 órányi járástartalékkal bír. Külön kuriózuma, hogy a gátszerkezetet szintetikus anyagból alkották a nagyfokú ellenállóság jegyében. A rozsdamentes acél hátlapon keresztül, egy fém kerettel körül ölelt üvegen át megcsodálhatjuk a 100 méterig vízálló szerkezet működését is.


A Lady-nek a már említett Gent a párja, mely ugyanezen specifikációkkal, fekete-acél verzióban jelenik majd meg. A nemrég bemutatott modell áráról még nincs pontos információ, de feltételezhetjük, a Tissot felső középkategóriájában foglal majd helyet, így megközelítőleg 236 ezer forint körül juthatnak majd hozzá a szebbik nem képviselői.

Cimkék: divat, dizájn, karóra, Tissot,
Kapcsolódó cikkek
Marc Jenni két változatban is megalkotta a Prologue nevű kreációját, melynek egyik érdekessége, hogy az időmérőnek nincsen koronája...
Mikor 2008-ban berobbant, a szaksajtó ettől az órától volt hangos, ennek ellenére, más fórumon csekély visszhangot kapott, pedig nem akármilyen innováció a világ első memóriával ellátott mechanikus karórája, a Maurice Lacroix Memoire1.
A Hublot a minőségi, időtálló elegancia és luxus egyik letéteményese lett a piacon. Cikkünkben összefoglaljuk a neves óragyártó történetét.
A Trendmagazin tavaly mĂĄr bemutatta az AndrĂĄssy Ăşton talĂĄlhatĂł Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot vĂĄltott ki, ĂŠppen ezĂŠrt Ăşgy lĂĄttuk, van ĂŠrtelme egy Ăşjabb interjĂşnak is ebben a tĂŠmakĂśrben. KolozsvĂĄri ZsuzsĂĄval, az Ermenegildo Zegna ĂźzletvezetőjĂŠvel Hennel ÁdĂĄm beszĂŠlgetett.
Rajongsz KristenĂŠrt? SzeretnĂŠl Ăźzenni neki? Rajtunk keresztĂźl Ă­rhatsz kedvencednek!
Hennel Ádåm is rÊszt vett azon a rendezvÊnyen, ahol az orszåg legtehetsÊgesebb fodråszai mutattåk be munkåikat.
avatar
biropeti
-
2010.10.07. 22:17
12
Az óra ára pontosítva lett, ez a 236e elvileg a hivatalos ár.
avatar
andy
-
2010.10.06. 17:53
11
sztem se nehéz ezt leolvasni!
avatar
Adrihanna
-
2010.10.06. 17:35
10
ezt?? na jó inkább nem mondok semmit :S :$
avatar
Szeki
-
2010.10.06. 13:18
9
Pedig ezt az órát nem nehéz leolvasni :P
avatar
Adrihanna
-
2010.10.05. 22:37
8
hát, Drága Toma, a kerek számlapos óra az egyik dolog.. a D&G-m is szögletes és mind.. amúgy nekem alapból nem való az óra, mert nem tudom sose leolvasni..
avatar
petra19
-
2010.10.05. 21:41
7
LIKE! :)
avatar
gabesz21
-
2010.10.05. 19:55
6
szép női óra nagyon :)
avatar
Toma
-
2010.10.05. 19:10
5
akkor msotmár tudom mit nem kell vennem neked Adri:P
avatar
Ricsiboy
-
2010.10.05. 17:36
4
Lehet megvan a barátnőm karácsonyi ajándéka :) Mikortól lesz kapható?
avatar
Tompi
-
2010.10.05. 16:11
3
Nagyon szép óra szerintem minden nőnek jól áll :)
avatar
Adrihanna
-
2010.10.05. 16:02
2
ahj =( én nem szeretem a kerek számlaposat.. =/
avatar
flashy2
-
2010.10.05. 13:26
1
gyönyörű ez az óra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Thomas Pink csíkos ing
A Thomas Pink ugyan hazánkban nem ismert, de bátran állíthatom hogy az egyik legminőségibb márka az ingek gyártásában.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
A folyamatosan kiĂşjulĂł izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy Ăşjabb fordulĂłponthoz ĂŠrkezett, kĂśzben Michael Jackson Thriller cĂ­mű albuma vilĂĄgsikert ĂŠrt el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.