Trendmagazin

Tofi, a luxus vízi otthon

Kim Hyun-Seok tervezte a futurisztikus úszó otthont

2011.04.08 | Major Imola

Újabb különlegességet mutattak be a nagyközönségnek az idei Millennium Yacht Design Award-on. A fődíját egy nem mindennapi yacht nyerte el. A Dél-Koreai tervező, Kim Hyun-Seok egy vízen úszó futurisztikus otthonnal hódította meg a dobogó legfelső fokát. Ez az eredmény csöppet sem meglepő, a látványtervek magukért beszélnek. A Tofi névre keresztelt előkelő otthon, újjá értelmezte a luxus yachtok fogalmát.


Nem csak a kényelem területén kapott jeles eredményeket, hanem külső megjelenésében is rendkívül izgalmas. Vegyük szemügyre egy kicsit jobban, mit is nyújt új tulajdonosainak Tofi...


A hajótest üvegszálas műanyagból készült, a fedélzet pedig faburkolatot kapott. A falak teljesen átlátszóak, nagy üvegfelületekkel hozta a tervező közel a természetet. Lehetőségünk nyílik teljes komfortból, akár bentről is élvezni a romantikus naplementét, a csillagos eget.


A tér kihasználása tökéletes lett. A mindössze 12 méter hosszú hajón két hálószoba, zuhany, fürdőszoba, konyha és két terasz is helyet kapott. A tető ugyancsak használható terület, kiválóan alkalmas a hölgyeknek napozásra vagy egyszerűen csak a női locsi-fecsi helyszíneként, a férfiaktól legalább egy emelettel feljebb.


Az alsó teraszon helyet kapott még néhány extra, ezzel is arra adva lehetőségek, hogy kellemes pillanatokban legyen része az utasoknak. Ilyen például a grillező, amely jó hangulatot biztosít akár egy nagyobb baráti társaság meghívásakor. A rejtett trambulin, mely a hajó végén helyezkedik el. A belső tér extrája pedig a lék, melyen keresztül lehetőség nyílik a horgászatra.


A belső kialakításra is nagy hangsúly került. Minden elem futurisztikus, mintha csak a jól ismert sci-fi filmek űrhajóiban lennénk. Főként a fehér és a bordó szín dominál, a mai trendeket követi. A tervező minden erejével arra törekedett, hogy le se akarjunk szállni luxus járművünkről és igényeinket teljes mértékben kielégítse. Az apró kiegészítőkkel felszerelve tette teljesen tökéletessé remekművét. Hogy kié lesz az első széria? Kíváncsian várjuk…