Öt modellel frissül az ikonikus Aquatimer széria
Új IWC kollekció nyitja az évet
Oroszvári Péter    2014.01.08    8 hozzászólás

Erős mezőnnyel indĂ­tja az Ă©vet az IWC: a felfrissĂ­tett Aquatimer modellek a ráncfelvarrás mellett megkapták az Ăşj IWC SafeDive rendszert, a tokon belĂĽl elhelyezett forgathatĂł lĂĽnettát is.

Az innovatĂ­v mechanizmus továbbra is az Ăłra kĂĽlső gyűrűjĂ©vel állĂ­thatĂł be egy vĂ­zzárĂł biztonsági áttĂ©telen keresztĂĽl. A lĂĽnetta csak az ĂłramutatĂłval ellentĂ©tes irányban forog, Ă­gy ha a merĂĽlĂ©s biztonságos vĂ©gidejĂ©t beállĂ­tottuk, de aztán kĂ©sőbb vĂ©letlenĂĽl eltekerjĂĽk, a jelölt időt tartva maximum előbb tĂ©rĂĽnk vissza a felszĂ­nre, de levegőből nem fogyunk ki semmikĂ©pp. A számlap minden fontos elemĂ©n Super-LumiNova bevonat találhatĂł a sötĂ©tben is tökĂ©letes olvashatĂłság Ă©rdekĂ©ben.

Az 1999-es GST Deep One Ă©s 2009-es Aquatimer Deep Two után megĂ©rkezett az Ăłriási, titániumtokos Aquatimer Deep Three is. Továbbra is megtalálhatĂł benne az IWC egyedi mechanikus mĂ©lysĂ©gmĂ©rője: a számlap bal felĂ©nek kerĂĽletĂ©n a piros nyilacska a rekordmĂ©lysĂ©get, a kĂ©k az Ă©ppen aktuális mĂ©lysĂ©get mutatja, maximum 60 mĂ©terig.

Aquatimer Deep Three (Fotó:
watch-insider.com)
Aquatimer Deep Three (Fotó: watch-insider.com)

EnnĂ©l jĂłval egyszerűbb kialakĂ­tásĂş az Aquatimer Automatic 2000, pedig a mĂ©lysĂ©gben ő az Ăşr: a nevĂ©ben is jelölt elkĂ©pesztő 2000 mĂ©terig, vagyis 200 báros nyomásig bĂ­rja ki a vĂ­zfelszĂ­n alatt egy darabban. KinĂ©zete az 1982-es Ocean 2000 előtt tiszteleg, amit mĂ©g Ferdinand A. Porsche tervezett.

Aquatimer Automatic 2000
Aquatimer Automatic 2000

Az Aquatimer Chronograph Edition-ből háromfĂ©le változatot kĂ©szĂ­tettek, de a bennĂĽk dolgozĂł szerkezet azonos. Az „50 Years Science for Galapagos” az idĂ©n 50 Ă©ves Charles Darwin Research Station munkája előtt hajt fejet 500 darabos limitált szĂ©riával, a „Galapagos Islands” pedig a veszĂ©lyeztetett szigetcsoportra hĂ­vja fel a figyelmet. Ezek kemĂ©ny, fekete gumiborĂ­tást kaptak, az „Expedition Charles Darwin” tokja viszont bronzbĂłl kĂ©szĂĽl, utalva a Darwin utazásai idejĂ©n általában használatos hajóépĂ­tĂ©si alapanyagra. Az IWC most először használja ezt a fĂ©met, fakĂł sárga szĂ­ne kiválĂł alternatĂ­vát nyĂşjt azoknak, akik az aranyĂłrákat már kicsit tĂşlzĂłnak találják.

Galapagos Islands
Galapagos Islands

Expedition Charles Darwin
Expedition Charles Darwin

50 Years Science for
Galapagos (Fotó: watch-insider.com)
50 Years Science for Galapagos (Fotó: watch-insider.com)

avatar
andor44
-
2014.01.17. 17:48
8
Sapphire2000: Gratula, jó választás!
Nekem ezek közül csak a fekete Aqvatimer tetszik. de az se annyira... Ha IWC akkor inkább az elegánsabb óráik jönnek be.
avatar
Balumsn
-
2014.01.14. 19:51
7
Nekem tetszenek!
avatar
Pala
-
2014.01.12. 23:04
6
Az Automatic 2000-t elfogadnám :)
avatar
Sapphire2000
-
2014.01.11. 16:53
5
Fél éve nézegettem az IWC búvárórákat, de annyira bénán néztek ki, hogy eszembe se jutott ilyet venni. Vettem viszont egy Omega Planet Ocean GMT és nem bántam meg....

avatar
Torpedo
-
2014.01.11. 03:00
4
Eléggé visszalépés hatású..... Az utolsó förtelem :D A régiebbiek sokkal jobbak voltak!

avatar
mandark
-
2014.01.11. 01:47
3
sráácok nyilván nem ilyennel kell megjelenni egy estélyen :)) nekem amúgy a bronz kifejezetten tetszik, és ha búvárkodnék, az első kettő is jobban bejön mint a hublot oceanographic pl.
avatar
Zs0lti
-
2014.01.10. 17:36
2
Egyedül a Galapagos Islands elfogadható, de a többi?? kiábrándító, már bocs. Főleg az első képen szereplő??? Mint egy elfuserált Nautica...
avatar
Gondola
-
2014.01.09. 17:48
1
Nem lett valami szép egyik se.
Tommy Hilfiger 'Ryder F09' farmer
A Tommy Hilfiger ezen farmere tökéletes választás a hétköznapokra. Sötétkék színe miatt szinte mindenhez viselhető, legyen az pulóver, póló vagy éppen ing.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A folyamatosan kiĂşjulĂł izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy Ăşjabb fordulĂłponthoz Ă©rkezett, közben Michael Jackson Thriller cĂ­mű albuma világsikert Ă©rt el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.