A Yacht-Master II és a Daytona új változatai
Újdonságok a Rolextől
14 hozzászólás
Kirschner Dávid    2011.05.23

Az idei bázeli vásár sok meglepetĂ©st nyĂşjtott minden egyes ĂłragyártĂł rĂ©szĂ©ről, azonban a svájci gyárak talán legkonzervatĂ­vabb szereplője, a Rolex is sok modelljĂ©t ĂşjĂ­totta meg, vagy Ă©ppen szĂ©lesĂ­tette a modellek kĂĽlönfĂ©le változatait. A Yacht-Master II Ă©s a Daytona modellkĂ­nálata egy- egy Ăşj verziĂłval bővĂĽlt.


Az alapmodellek közĂĽl a Daytona Ă©s a Yacht-Master II a svájci gyártĂł kĂ©t legdrágább darabja. Az utĂłbbi nem csupán az egyedĂĽli Ă©s bravĂşros, hajĂłzáshoz kiválĂłan alkalmas szerkezete miatt kerĂĽl megközelĂ­tőleg 8 milliĂł forintba, hanem amiatt is, hogy csak fehĂ©r, valamint sárga arany verziĂłban kaphatĂł. Legalábbis eddig Ă­gy volt. A Rolex ugyanis az idei Baselworld-ön a Yacht-Master II egy Ăşj változatát, a fĂ©lig acĂ©l, fĂ©lig rĂłzsaszĂ­nű arany verziĂłját mutatta be. Ez azĂ©rt is Ă©rdekes, mert ez az arany fajta igen ritka, a Rolex is csak a Daytona-t gyártja ebből az – általuk csak "everose gold"-nak keresztelt – arany tĂ­pusbĂłl.


A szĂ­jon szálcsiszoltak az acĂ©l elemek, viszont oldalt polĂ­rozottak, ami csillogĂłvá, Ă­gy elegánsabbá teszi a modellt. A fĂ©rfiasságot Ă©s a nyers erőt szimbolizálĂł acĂ©l az Ă©rtĂ©kek, Ă©s minősĂ©g, valamint a luxus szinonimájakĂ©nt felfoghatĂł arannyal párosul, amiből ez a halvány rĂłzsaszĂ­n árnyalatĂş fajta mesteri finomságot is mutat. AranybĂłl van a kĂ©k kerámia lĂĽnetta nagy rĂ©sze, a szĂ­j közĂ©pső szemei, valamint a korona Ă©s a nyomĂłgombok, ráadásul a kis másodpercmutatĂł tárcsája rozĂ© aranybĂłl kĂ©szĂĽlt. A fehĂ©r számlap Ă©s a kĂ©k számlálĂł tárcsa – kĂĽlön Ă©rdekessĂ©g, hogy a Rolex ezt „parancs gyűrűnek” nevezte el – továbbra is a vitorlázás szerelmeseinek kĂ©szĂĽlt modell vĂ©djegyei, a számlap indexei Ă©s mutatĂłi a piros elemek miatt sportos benyomást keltenek.


A mestermű szĂ­vĂ©t a Rolex saját, háromszázhatvan darabbĂłl állĂł 4160-as jelű „yacht timer” szerkezete hajtja meg. Ennek kĂĽlönlegessĂ©ge, hogy egy speciális visszaszámlálĂł van benne. A visszaszámlálásokat a parancs gyűrű Ă©s a közĂ©pen elhelyezett, fĂ©lkör alakĂş tĂ­zes skálájĂş számlálĂł kĂĽlönfĂ©le beállĂ­tásaival lehet elvĂ©gezni. Az acĂ©l, arany elemekkel kiegĂ©szĂ­tett tok átmĂ©rője 44 millimĂ©ter, vĂ­zállĂłsága 100 mĂ©ter. Az Ăşj verziĂłjĂş Yacht-Master II árárĂłl mĂ©g nincs pontos adat, de tekintve, hogy rĂ©szint acĂ©lbĂłl kĂ©szĂĽl, talán olcsĂłbb lesz a másik kĂ©t változatnál. Vagy a kĂĽlönleges arany tĂ­pus, Ă©s a magas presztĂ­zs a legmagasabb árcĂ©dulát jelenti majd? Hamarosan kiderĂĽl.


A Rolex egyetlen kronográf modellje a Daytona az 1960-as Ă©vek eleji megjelenĂ©se Ăłta a száguldás rajongĂłinak időmĂ©rője. A modell a nevĂ©t is egy hĂ­res autĂłversenypályárĂłl kapta. A Submariner mellett ez a gyár legközkedveltebb (tehát legtöbbet Ă©rtĂ©kesĂ­tett) tĂ­pusa. A fĂ©m, illetve bőrszĂ­jjal kaphatĂł acĂ©l, acĂ©l Ă©s arany, valamint a teljes arany változatok szinte semmit sem változtak a hatvanas Ă©vek Ăłta. A pár hete megrendezett Basel-i vásáron azonban mĂ©g ez a jĂłl bevált Ăłracsoda is kĂ©pes volt Ăşj köntöst ölteni. Az Ăşjdonság egy Ăşj modell változatot jelent. A speciális kiadásĂş Daytona nem hivatalosan a "Chocolate" becenĂ©vre hallgat, ugyanis a számlapja csokoládĂ©barna szĂ­nű.


A sötĂ©t tĂłnusĂş számlapot, Ă©s a fekete aligátor bőrszĂ­jat a tizennyolc karátos „everose” arany tok Ă©s áthajtĂłzár teszi mĂ©g elegánsabbá. Az ĂşjĂ­tás valĂłjában "optikai tunning", Ă­gy a modell műszaki specifikáciĂłit nem Ă©rte mĂłdosulás, a 40 millimĂ©teres, száz mĂ©terig vĂ­zhatlan, arany tok továbbra is magán őrzi a nĂ©gyszáz mĂ©terig beszámozott tachográf skálát, Ă©s a csavaros nyomĂłgombokat. A meghajtást korábban a Zenith El Primero nevű szerkezete biztosĂ­totta a Daytonákban, pár Ă©ve ezt már a gyártĂł saját Ă©pĂ­tĂ©sű, 4130-as kaliberű szerkezete vĂ©gzi el. Ez kĂ©pes a másodperc 1/8-ad rĂ©szĂ©nek pontosságával mĂ©rni az időt. A mutatĂłk Ă©s a segĂ©dszámlapok rozĂ© aranybĂłl kĂ©szĂĽltek. A varrott, mĂ©retre gyártott fekete bőrszĂ­jat a tok anyagával megegyező, arany csattal lehet rögzĂ­teni. A fekete szĂ­j harmonizál a nagy fekete arab számokat formálĂł indexekkel Ă©s a fekete, kerámia lĂĽnettával. A modell tĂşl friss mĂ©g ahhoz, hogy legyen hivatalos ára, viszont a bőrszĂ­jjal szerelt, sárga arany Daytona ára alapján, minimum 25.000 dollárba kerĂĽl majd.

Cimkék: arany, karóra, luxus, Rolex,
Kapcsolódó cikkek
Vannak feltűnőbb, extravagánsabb, komplikáltabb, sőt drágább karórák is a világon, mégsem tagadhatjuk, hogy a Rolex a Föld bolygó leghíresebb óragyára, mely évtizedek óta fogalom. Még azok is tudják, mi van e név mögött, akik járatlanok az óra-iparban. Mindez a magas szintű minőségnek, és az időtálló luxusnak köszönhető.
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvármĂ©diárĂłl, ezĂ©rt Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy egy asztalhoz ĂĽltetjĂĽk a Starity Ă©s a Trendmagazin vezetőjĂ©t.
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
avatar
Ricsiboy
-
2011.05.29. 18:53
14
Eltalálták mindkettőt
avatar
horvath_tamas
-
2011.05.29. 16:14
13
A YachtMaster II a legkövérebb Rolex :-)
avatar
Benny
-
2011.05.29. 15:08
12
Yachtmaster 2 számlapja brutális :O
avatar
crosswind
-
2011.05.28. 14:41
11
nekem a YMII mindig is kakuktojas volt a Rolexen belül, de igy ebben a formaban tetszik. Az uj Daytona pedig vegre megkapta a keramik lunettat!
avatar
Barti33
-
2011.05.24. 22:38
10
A Yachtmaster II funkciója engem is érdekelne!
avatar
Bebe
-
2011.05.24. 18:03
9
Oké Attilaa ezt nem tudtam :D Elég drágák lesznek:)
avatar
Marci20
-
2011.05.24. 14:14
8
Mihály mindig friss infókat osztogat az oldalon órák kapcsán. :)
avatar
Natalie
-
2011.05.24. 13:30
7
Úúú, az első óra számlapja nekem nagyon összetettnek tűnik. Mi ott a funkció? :)
avatar
Attilaa
-
2011.05.24. 11:39
6
Bebe:Eddigi hozzá szólásaiból egyértelműen lejött ,hogy ez a munkája:P:D
avatar
Bebe
-
2011.05.24. 00:54
5
Mihály te ezeket honnan tudod? :D am nagyon jól néznek ki..
avatar
Attilaa
-
2011.05.24. 00:18
4
Uhh de jók lettek.
avatar
Mihaly
-
2011.05.23. 23:06
3
Megbízható forrásból:
- Yacht-Master II two/tone : 15.000 EUR
- Daytona rosegold cera-chrome : 21.000 EUR

sziasztok
Mihály
avatar
SzalaiGabor
-
2011.05.23. 22:35
2
Új Daytona nagyon szép!
avatar
Badboy
-
2011.05.23. 20:53
1
mind2 mega like
Fullextrás Dolce & Gabbana öltöny
A Raffaello Networknek hála befutott a szezon legmenőbb, legfeltűnőbb öltönye. Hogy melyik márkáról van szó? Természetesen a Dolce&Gabbana jelentette meg ezt a 100% gyapjúból készült, nagyon fényes kék öltönyt.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Ebben az Ă©vben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önállĂł lemezĂ©t is.