A világ legnagyobb mesterséges szigete megnyitott Szöulban
Úszó épületegyüttes Szöulban
2 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.06.01

Megnyitották a világ legnagyobb mesterséges úszó szigetét Dél-Korea fővárosában, Szöulban. Itt található meg a világ első vízi előadóterme, ahol koncerteket, kiállításokat tarthatnak - éttermek és vízi sportok társaságában.


A sziget 3 emberalkotta részből - islet - áll. A legnagyobb, az Islet1, három emelet magas és 10,845 négyzetméteres; itt található egy 700 férőhelyes kiállítóterem. Az Islet2 szintén háromemeletes, viszont kisebb, 5373 négyzetméter, ezt főleg a kulturális előadásokra alakították ki. Végül az Islet3, ami két emeleten terül el és "csak" 4164 négyzetméteres, a vízi sportokat helyezi előtérbe. A három épületben összesen 1400 ülőhely található meg, ám összesen 6200-an férnek el rajta. A létesitmény minden bizonnyal még csalogatóbbá fogja tenni a turisták számára a Han folyót; tavaly 59 millióan látogattak el oda. Az úszó sziget 80 millió dollárból épült meg a Han folyón. Ezen kívül a folyón és mellette is kialakítanak programokat, hogy a látogatók számára ne legyen hamar unalmas a környék. A folyópartokon parkokat, tereket alakítanak ki.


A tervrajzoktól a megnyitásig megannyi kimerítő hónap telt el - a legnehezebb feladat a három óriási szerkezet lebegésének megoldása volt, ezeket óriás bójákkal és láncokkal érték el, ráadásul úgy, hogy mindeközben környezetbarát maradt az építmény. Várhatóan szeptemberben fejeződik be teljesen az építés.


Choi Heung-Soon, egy szöuli kormányzó elmondása szerint: "A folyó partjain nagymértékű ingatlanbefektetések történtek, míg a folyót magát csak nézegetni lehetett. Mostantól teljesen kihasználható, és új oldalát ismerhetjük meg."

Kapcsolódó cikkek
Hamarosan egy újabb bevásárlóközpont nyílik Az Andrássy úton, amely valószínűleg 2012 közepétől várja vendégeit és vásárlóit.
Május 16-án nyílt meg Skandinávia legnagyobb hotelje Koppenhágában – egy új jelölt Dánia rohamosan növekvő hotelpiacán.
A Bounty reklámokból jól ismert türkiz óceánon és az utazási katalógusokban látott luxus bungalókon kívül a Maldív szigetcsoport most más érdekességgel is felhívja magára a figyelmet.
avatar
falsebit
-
2011.06.03. 15:30
2
Ilyen nem lenne rossz a Dunán sem :D
avatar
Balumsn
-
2011.06.03. 14:19
1
like :)
'Nézd-a-hátam' HUMÖR kardigán
Valami ultra-különleges pulcsira vágysz? Szeretnéd, ha mindenki megbámulna, még akkor is, ha háttal állsz nekik? Nos, akkor számodra talán beválhat a HUMÖR egyik igen érdekes kardigánja, melyhez a YOOX segítségével hozzájuthatsz.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.