A világ legnagyobb mesterséges szigete megnyitott Szöulban
Úszó épületegyüttes Szöulban
2 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.06.01

Megnyitották a világ legnagyobb mestersĂ©ges ĂşszĂł szigetĂ©t DĂ©l-Korea fővárosában, Szöulban. Itt találhatĂł meg a világ első vĂ­zi előadĂłterme, ahol koncerteket, kiállĂ­tásokat tarthatnak - Ă©ttermek Ă©s vĂ­zi sportok társaságában.


A sziget 3 emberalkotta rĂ©szből - islet - áll. A legnagyobb, az Islet1, három emelet magas Ă©s 10,845 nĂ©gyzetmĂ©teres; itt találhatĂł egy 700 fĂ©rőhelyes kiállĂ­tĂłterem. Az Islet2 szintĂ©n háromemeletes, viszont kisebb, 5373 nĂ©gyzetmĂ©ter, ezt főleg a kulturális előadásokra alakĂ­tották ki. VĂ©gĂĽl az Islet3, ami kĂ©t emeleten terĂĽl el Ă©s "csak" 4164 nĂ©gyzetmĂ©teres, a vĂ­zi sportokat helyezi előtĂ©rbe. A három Ă©pĂĽletben összesen 1400 ĂĽlőhely találhatĂł meg, ám összesen 6200-an fĂ©rnek el rajta. A lĂ©tesitmĂ©ny minden bizonnyal mĂ©g csalogatĂłbbá fogja tenni a turisták számára a Han folyĂłt; tavaly 59 milliĂłan látogattak el oda. Az ĂşszĂł sziget 80 milliĂł dollárbĂłl Ă©pĂĽlt meg a Han folyĂłn. Ezen kĂ­vĂĽl a folyĂłn Ă©s mellette is kialakĂ­tanak programokat, hogy a látogatĂłk számára ne legyen hamar unalmas a környĂ©k. A folyĂłpartokon parkokat, tereket alakĂ­tanak ki.


A tervrajzoktĂłl a megnyitásig megannyi kimerĂ­tő hĂłnap telt el - a legnehezebb feladat a három Ăłriási szerkezet lebegĂ©sĂ©nek megoldása volt, ezeket Ăłriás bĂłjákkal Ă©s láncokkal Ă©rtĂ©k el, ráadásul Ăşgy, hogy mindeközben környezetbarát maradt az Ă©pĂ­tmĂ©ny. VárhatĂłan szeptemberben fejeződik be teljesen az Ă©pĂ­tĂ©s.


Choi Heung-Soon, egy szöuli kormányzĂł elmondása szerint: "A folyĂł partjain nagymĂ©rtĂ©kű ingatlanbefektetĂ©sek törtĂ©ntek, mĂ­g a folyĂłt magát csak nĂ©zegetni lehetett. MostantĂłl teljesen kihasználhatĂł, Ă©s Ăşj oldalát ismerhetjĂĽk meg."

Kapcsolódó cikkek
Hamarosan egy Ăşjabb bevásárlĂłközpont nyĂ­lik Az Andrássy Ăşton, amely valĂłszĂ­nűleg 2012 közepĂ©től várja vendĂ©geit Ă©s vásárlĂłit.
Május 16-án nyĂ­lt meg Skandinávia legnagyobb hotelje Koppenhágában – egy Ăşj jelölt Dánia rohamosan növekvő hotelpiacán.
A Bounty reklámokból jól ismert türkiz óceánon és az utazási katalógusokban látott luxus bungalókon kívül a Maldív szigetcsoport most más érdekességgel is felhívja magára a figyelmet.
2,156,820 Huf / 6,980 Eur
avatar
falsebit
-
2011.06.03. 15:30
2
Ilyen nem lenne rossz a Dunán sem :D
avatar
Balumsn
-
2011.06.03. 14:19
1
like :)
Pöttyös D&G nyakkendő
Nagyon divatba jött manapság a vékony, fekete színű nyakkendő. Érthető, hiszen fiatalos, laza és mégis elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A folyamatosan kiĂşjulĂł izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy Ăşjabb fordulĂłponthoz Ă©rkezett, közben Michael Jackson Thriller cĂ­mű albuma világsikert Ă©rt el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.