Innováció a montreali tervezőtől
Vennél egy ilyen széket?
Munkatársunktól    2015.03.29    3 hozzászólás

Habár a széket, mint lakberendezési és használati tárgyat, már több ezer éve jól bevált módon használják az emberek, ettől függetlenül még bőven van hely az innovációra. Az egyik remek példa erre az újításra az Exocet nevet viselő új koncepció, melyet a montreali székhelyű tervező, Stéphane Leathead alkotott meg.

A bútordarab leginkább egy hajcsatra emlékeztethet bennünket, hiszen tulajdonképpen két óriási falécből áll, melyek egy központi forgó henger körül mozognak. Ez teszi tehát rendkívül sokoldalúvá, és többféleképpen használhatóvá az Exocet­et, melyen alapvetően bármilyen módon kényelembe helyezhetjük magunkat. A lágy ívek és a gördülékeny alakja nemcsak a szemünket kápráztatja el, hanem ideális helyszínt nyújt nagyobb pihenésekhez is. Stéphane Leathead idén januárban mutatta be az Exocet koncepcióját először a torontói belsőépítészeti kiállításon, ahol egyértelműen pozitív fogadtatást kapott.

avatar
Bernie
-
2015.04.06. 19:53
3
Egy nagyobb meretu nappaliba v ceges irodaba klafa lehet, de attol fugg mennyibe kerul?
avatar
pongo
-
2015.04.06. 10:06
2
Nekem így formára tetszik, de otthonra nem vennék, nem tűnik praktikusnak :D
avatar
rottenbull
-
2015.04.03. 17:41
1
\" két óriási falécből áll \"

Ez igy honnan jott ? Nem vagyok asztalos, de ez a kepeket megnezve ugy tunik, hogy messze nem fedi a valosagot. Mintha egy harom eves kisgyerek fogalmazta volna.
Fekete D&G sneaker
A Dolce&Gabbanával ellentétben a D&G 2012-es új kollekciójában túl sok használható utcai/hétköznapi cipőt nem találunk, kivétel ezt itt.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A folyamatosan kiĂşjulĂł izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy Ăşjabb fordulĂłponthoz Ă©rkezett, közben Michael Jackson Thriller cĂ­mű albuma világsikert Ă©rt el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.