A Hajas Cut&Color fodrszversenyen jrtunk
Versenyben a legkreatvabb frizurk
Kocsis Katica    2013.09.11    28 hozzszls

Hajas László idén is megrendezte a már hagyományosnak számító Cut&Color Competitiont, hogy szalonjaiban dolgozó fodrászai és tanulói megmutathassák az általuk létrehozott kreatív frizurákat. A Symbolban kiállított munkákat a legnevesebb fodrászok mellett népszer sztárok és a hazai médiavilág vezeti is értékelték.

Hajas Cut&Color Competition
2013 (fotinkat Oroszvri Pter ksztette)
Hajas Cut&Color Competition 2013 (fotinkat Oroszvri Pter ksztette)

Az elz évekhez képest még izgalmasabb és bátrabb megoldásokkal találkoztunk: voltak nagyon ers színekben pompázó darabok, fejtetre applikált hatalmas hajgömbök, bámulatos vágások és hatalmas átalakulások is. Miközben ide-oda kapkodtuk a fejünket egy-egy újabb gyöngyszem láttán, kikérdeztük a hírességeket is, hogy milyen benyomásokat szereztek a képek láttán. A Nyári lányoknak szinte már védjegyévé vált természetes, hosszú és dús hajkoronájuk, így meg sem lepdtünk, amikor elárulták, hogy most is inkább a hagyományos megoldásokat kedvelték jobban.

Nyri Alz s Nyri Edit
Nyri Alz s Nyri Edit

“Már harmadik éve vagyunk itt és mindig kiváncsian várjuk, hogy mik lesznek az új trendek és színek, amiket ezeken a fotókon is felhasználnak. Most is vannak merészebb darabok, de mi jobban ragaszkodunk a természetes színekhez, természetesebb vonalakhoz, és inkább a hosszabb, göndör hajak azok, amik tetszenek. Nyáry Edit elárulta azt is, hogy k sem szívesen válnának meg hosszú hajkoronájuktól: “Ahhoz egy igen ers elhatározás kellene, de én szeretem a hosszú hajat, szerintem a hosszú haj nies és ezt is lehet változatosan hordani.

Harsnyi Levente
Harsnyi Levente

Harsányi Levente is inkább a hosszú haj híve, ha a nkrl van szó: “Én azt gondolom, hogy a rövid haj egy nnél átmeneti korszak, késbb úgyis visszatér majd a hosszú hajhoz. Egy hölgynek inkább legyen hosszú haja, egy n hosszú hajjal n igazán, de persze ki kell próbálni a rövidet is, majd úgyis visszatérnek a hosszú hajhoz. De annyi rövid hajú n van, te is, meg itt a képeken is, hogy aztán lehet, hogy ma már más a trendi és a csajok már megunták a hosszú hajat."

Vastag Csaba s Vastag Tams
Vastag Csaba s Vastag Tams

Vastag Csabának és Tamásnak például az összhatás fontosabb. Csaba határozottan ki is jelentette, hogy nála nem a hajon múlik, hogy megfordul-e az adott n után az utcán: “Itt is volt néhány hölgy, aki akár sapkát is vehetett volna fel, akkor is sok ponttal értékeltem volna. A küllem tehát nemcsak a hajon múlik, a haj nagyon jó fórum arra, hogy felkeltse a figyelmet, de többre ez nem elég. Én igazából a hölgyeket mindenféle módon, mindenféle formában nagyon szeretem, hajtól függetlenül, régen ugyan volt egy hosszú hajas korszakom, de most a rövidebb hajú hölgyeket is kimondottan kedvelem.” “A haj az azonnali figyelemfelkeltésre szolgál, ahogy a madaraknál a színes, felborzolt tollak, mindenesetre én azt gondolom, hogy sokszor nem jó, ha a haj belelóg az ember arcába - a nk csodálatosak, a nk gyönyörek, nem kell semmilyen módon sem elrejteni az arcukat ” - fzte hozzá Vastag Tamás.


Kiváncsiak voltunk arra is, hogy a hírességek mi alapján pontozták a versenyzket. Vastag Csaba például egy nagyon intuitív irányból közelített a frizurák felé és maximálisan az azonnali benyomásra hagyatkozott, míg testvére inkább azon a vonalon próbált elindulni, hogy melyek azok a frizurák, amiket szívesen viselne is vagy látna viszont kedvesén: “Ez volt az els irányelv, amire hagyatkoztam, de a munkákat esztétikailag is értékeltem, tehát ha nem utcára való volt az adott haj, akkor inkább a megoldásra figyeltem és arra, hogy technikailag mennyire nehezen megvalósítható az adott munka." sem igazán kedvelte a túl extrém megoldásokat, reméli is, hogy “száz év múlva nem úgy fog kinézni a világ, hogy mindenkinek élére lesz vágva a haja és a szivárvány minden színében pompázik majd”. Csabánál is inkább a kevesebb néha több elve lépett mködésbe az értékelés során. Nyáry Alíz inkább azt nézte, hogy az adott megoldással mennyit változott a modell arcának karaktere, de Harsányi Leventénél is az átváltozás értékelése volt az elsdleges szempont: “Döbbenet. Kész vagyok, megrökönyödtem és csodálkozom. Egy filmbe láttam utoljára ilyet, hogy így átalakítottak embereket, csak az sokkal több pénzbe került, itt elég volt egy nagyon komoly szakmai háttér, amit Hajas László képvisel.”

Herczeg Zoltn
Herczeg Zoltn

A sztároknál nyilván nagyon fontos a jó megjelenés, így rákérdeztünk arra is, hogy általában mennyit fordítanak hajápolásra az itt megjelent hírességek. Úgy tnt, hogy inkább a lányok veszik komolyabban a hajápolást, akik igyekeznek vigyázni még arra is, hogy a sokszori besütés és kiegyenesítés se rongálja meg a hajszálaikat. Vastag Csaba nem igazán szeret a hajával bíbeldni, sokszor inkább sapkát húz, de persze egy fellépés eltt azért is eljár fodrászhoz. Így van ez testvérével is, aki még azt is elmondta, hogy igyekszenek figyelni arra, hogy egész évben kiegyensúlyozottnak tnjenek és ez a hajunkon is meglátszódjon. Harsányi Levente inkább a társaság miatt és a fejmasszírozásokért látogatja Zsidró Tamás szalonját: Heti egy alkalommal jól megcsinálja, igazít rajta, ha kell, ha meg nem, akkor dumálunk, tehát maga a hely közege, jellege megadja azt, hogy biztos jó helyen voltam.” Azért elárulta, hogy szerinte a hajjal nem kell túl sokat foglalkozni, hiszen nem kell mindig tökéletesen kinézni: “Van, amikor úgy kelek fel, mint egy rült tudós, össze-vissza áll a hajam, de néha ez így természetes."

Zsidr Tams
Zsidr Tams

Miközben a sztárok pontoztak, volt idnk kikérni a szakma véleményét is. Zsidró Tamás kiemelte, hogy e munkák legfontosabb üzenete a szakma szeretete: “Aki itt pályamunkát ad le, az imádja a szakmáját, annak kreativitását, hiszen nincs két ugyanolyan frizura, nincs ugyanolyan vágás és ezt a sokféleséget itt most nagy terjedelemben lehet megtekinteni. Azt gondolom, hogy az nagyon jó dolog, hogy a versenyznek itt agyban össze kell tennie ezt a frizurát, a stylingot, a sminket, kialakítani egy olyan kohéziót, amibl aztán késbb, ha komolyan gondolja a szakmáját, akkor nagyon sokat tud építkezni. Egy verseny azért is jó, mert itt mindenki egy picit többet szeretne kihozni magából.”


Hajas László szerint ez a verseny nem csak a megmérettetésrl szól, hanem a fodrász saját fejldését is elsegíti: "Van egy kett fodrász, aki mindig hoz egy nagyon jó minséget, aztán vannak, akik még több munkát fektetnek bele, k egészen kiváló munkákat mutatnak be és aztán vannak akik nem annyira foglalkoznak ezzel, ami látszik is a munkáikon. Ez persze egyéniségfügg, de vannak olyanok, akik minél többet meg szeretnének mutatni önmagukból, mivel megértették, valamikor jól jönnek majd ezek a fotók, hogy archiválják az életüket, a munkásságukat. A hétköznapi munkákat nem fotózzák, ott nincs alkalom a megörökítésre, viszont ezeket a fotókat el lehet rakni."

Hajas Lszl s a djak
Hajas Lszl s a djak

A mesterfodrászokat a haj és az egyéniség kapcsolatáról is faggattuk. Hajas szerint a hajvágásban “soha nem egy divat van, ami a legfontosabb, hogy az egyéniségnek jól álljon és az a divat, amiben te jól érzed magad.” Szerinte háromféle egyéniségtípus van: naturális, elegáns és extrém. Valaki egész életében egy kategóriába tartozik, de persze vannak átfedések is. Zsidró is kiemelte, hogy a ebben a szakmában nagyon fontos, hogy a fodrász ne egyet szeressen, hanem mindet. "Nagyon sok fodrász jutott abba a csávába, hogy csak egy frizurát szeretett, azt marha jól vágta, de egy id után elfásult. Általában azok a jó fodrászok, akik nem egy trendet követnek, hanem mindenféle hajat vágnak az egyéniségnek megfelelen.”

Varga Viktor
Varga Viktor

Hennel dm
Hennel dm

Csonka Andrs
Csonka Andrs

avatar
aniko
-
2013.11.08. 19:50
28
nagyon j kpek :))) Viktor forma az bizti:))
avatar
Natalie
-
2013.10.18. 16:10
27
Seri: nincs dmnak nyilvnos cme, de ha a szerkesztknek rsz lehet tovbbtjk neki. :)
avatar
seraff
-
2013.10.17. 21:53
26
Hellsztok!
Tudja vki Hennel dm email elrhetsgt??:)
Seri
avatar
alawa
-
2013.09.27. 15:16
25
dm! lcci folytasd a blogot :)))
avatar
Ricsiboy
-
2013.09.23. 23:08
24
De akkor neki nem maradna a shopban :D A Varga Viktor hajpntjt lehetne beletenni, megvennm az sszeset :DD (just kiddin)
avatar
Fbo8i
-
2013.09.22. 02:32
23
....<< nemazrt, nha ilyen ing is bekerlhetne a tancsadba mint ami H-n van :]
avatar
panna
-
2013.09.21. 14:57
22
sztem nem igaz hogy a rvid haj tmeneti.. inkbb attl fgg ki milyen tpus, van olyan bartnm akinek mindig az volt s az is marad.. a lnyeg hogy rezd jl magad vele :)
avatar
littlelady
-
2013.09.21. 00:20
21
megnznk pr pontozlapot :))
avatar
Emma
-
2013.09.19. 14:17
20
J rendezvny lehetett :) Igen nekem is feltnt hogy most mindenki kicsit sportosabb, de ez lehet a vletlen mve :) Viktor ruhja a legnagyobb kedvenc, nem tudom mirt fikzztok :) de Laci meg dm inge is szuper az alkalomhoz, meg persze Csabi rks hajltott villja :)
avatar
mio
-
2013.09.17. 20:27
19
Egsz jk a nyeremnyek, fleg az rk :D
avatar
ilcsi
-
2013.09.17. 11:02
18
Hol talàlom az esterol keszult kepeket??
avatar
bigyo92
-
2013.09.16. 18:51
17
nekem semmi bajom Varga Viktorral de ez a kinzet... furi.. de mr csak ilyen
avatar
petra19
-
2013.09.15. 17:18
16

anima_trix: a Tomi rgi haja jobb volt de ez is jl ll neki..
tSas: httt igenn nem lenne rossz :)) de legalbb itt a bizonytk hogy nem raboltk el dmot az ufo-k :))
avatar
crosswind
-
2013.09.15. 00:00
15
Gfulop: ja nekem is feltnt :D
avatar
Shadow88
-
2013.09.14. 11:53
14
Ez a Hajas mondhatni hagyomny lett nem? :D
avatar
tSas
-
2013.09.13. 17:16
13
Valaki mondja meg dmnak hogy a zsrizs utn a csiripet is j lenne frissteni :D
avatar
bubus
-
2013.09.12. 22:45
12
Hogy lehet ide bekerlni modellnek?
avatar
csumpi
-
2013.09.12. 20:36
11
de j Katica blzere :) de a Vastag Tomi hajval sincs semmi bajom :O
avatar
Bernie
-
2013.09.12. 20:18
10
HA ingje telleg komoly, meg a Herceg napszemuvege is :D
avatar
anima_trix
-
2013.09.12. 13:31
9
Vastag Tomi frizurja nagyon gz...
avatar
GFulop
-
2013.09.12. 12:53
8
Amikor a Hajas az asztalnl ll j a httrben a nyjtzkod bcsi :DD
avatar
mobiusindex
-
2013.09.12. 12:15
7
Nora16: nem hiszem hogy volt dress code, vagy senki nem tartotta be :D Varga Viktor most komolyan minek ltztt? Jzusnak?
Nyri lnyok nagyon csinosak mint mindig :) Vastagk mindketten feketben vannak de tk ms stylusban, Hennel dm ingje nagyon el lett tallva, de a nemzeti divattervezs pl is elgg odavg :D
avatar
Nora16
-
2013.09.12. 11:26
6
most minta mindenki egy szinttel casualabban ltztt volna, szrevetttek? :) pl. Csaba, dm, Laci meg mg tbben ltny helyett ingben/plban mentek :) vagy ez fel volt tntetve a meghvkon? :)
ha n egyszer ilyen helyen pontoznk, tuti az extravagns hajakra adnm a nagy pontszmot, mert itt nem az szmt sztem hogy bevllalnk e htkznapra valami utpisztikus hajkoront, hanem hogy a fodrsz mennyire kreatv :)
avatar
Balumsn
-
2013.09.11. 19:51
5
Kirly fotk :D Hny plyz volt?
avatar
flashy2
-
2013.09.11. 18:20
4
erre emlkszem tavsly is volt :)) szvesen elmennk egy ilyenre, ha pp nem tudnm hogy hordjam a hajam, biztos tallnk valami j formt :)
avatar
Natalie
-
2013.09.11. 17:04
3
Viktortl mr megszokhattuk, de ez nekem is kicsit sok :) nem hiszem hogy az utcn is gy mutatkozna. dm viszont jl nz ki :) meg a nyeremnyek is jk, majd azrt tegytek ki a nyertesek kpeit is, kvncsi lennk r...
avatar
greenclub
-
2013.09.11. 16:44
2
Varga Viktor nem fogta vissza ruhzatt most sem :DD
avatar
btrance
-
2013.09.11. 16:10
1
Vagny :D
Kk Mishumo kardign
A Mishumo egy feltörekv márka, mely elssorban a sportosan elegáns fiatalokat kívánja megcélozni. Kiváló anyagválasztás és a színek megfelel variálása a márka f ismertetjele - na és persze a több helyen is elhelyezett logó.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszeren ntt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböz Tv-sorozatok.