Mercedes-Benz Fashion Week 2010 – Berlin
Viharos divat előrejelzések
101 hozzászólás
Szabó Adrienn    2010.07.18

A Mercedes-Benz Fashion Week egy olyan rangos esemény a divat világában, ami lehetőséget nyújt a német és nemzetközi divattervezőknek, hogy bemutathassák a legújabb kollekcióikat. Ezen rangos eseményen idén a hajas babáktól kezdve az üzletasszonyokon át a zombikig mindenki megjelent - tiszta halloween volt.

A jövő év tavasz-nyári kollekcióinak bemutatására július 7. és 11. között került sor, Berlinben. A Bebelplatz volt a bemutatók fő színtere, de a város más pontjain is felállították a kifutókat. A divathét segít a vásárlóknak betekintést nyerni a következő szezon trendjébe. Ez a nagy szabású esemény felforgatja a divatvilágot; főleg, ha olyan extrém és hajmeresztő dolgokkal állnak elő a tervezők, mint azt idén tették. Vegyük szépen sorjában a legdominánsabb és a divat hetet leginkább meghatározó munkákat.

Allude

Allude
Allude

Az Allude idén talán az egyik legjobb kollekcióval állt elő. Nagyon élénk és mellette teljesen naturális színeket is használ; melyeket csíkokban, sávokban és grafikai elemekben variáltak. Hálós, lukacsos anyagú kissé palást jellegű ruháik teljesen egyediek a többi tervező darabjai között. Az anyagot is roppant igényesen választották ki munkáik mellé; a kasmírt és a bőrt akár együtt, vagy külön-külön használták. A csíkozásokkal és a zsebmegoldásokkal pedig teljesen felturbózták optikailag a darabokat.

JI+B

JI+B
JI+B

A mexikói Karib-tenger színvilága ihlette JI+B kollekciónál a domináns színek a tengerkék, a caprikék, a korallos színek és a piros. Hatalmas maxiruháik könnyedek és igazi sellő megjelenést kölcsönöznek viselőiknek.

Custo Barcelona

Custo Barcelona
Custo Barcelona

A Custo Barcelona egy bohókás, fiatalos, extravagáns és vidám kollekciót tárt a nagyközönség elé. A lenge, laza, kissé bő és lógós darabok enyhén elnyűtt hatást adtak. A tervezők nem féltek keverni a különböző színeket és formákat sem.

Boss Black

Boss Black
Boss Black

Jöjjön egy már sokat hallott, ismert és nagyobb név: a Boss Black. Egyszerű, letisztult vonalak, és kifinomult elegancia jellemzi a jövő nyári darabokat is. A férfiaknál a rövidnadrág és a hosszú ujjú ing érdekes párosítása színesíti a kollekciót; akinek pedig ez nem volna elég, megvadíthatja egy nagy kézitáskával.

Calvin Klein

Calvin Klein
Calvin Klein

Calvin Klein végtelenül egyszerű darabokat adott modelljeire, mégis nagy sikere volt Berlinben. A napokban fellapoztam 1988-ból a BAZAR című divatlapot, melyben hasonló színvilágú CK darabokra leltem. Mr. Klein olyan hatalmas talentummal rendelkezik, hogy egy apró változtatással is képes teljesen újszerűt alkotni.

Perret Schaad

Perret Schaad
Perret Schaad

A Perret Schaad kollekciót egyszerű letisztult formák és halovány, púderes, pasztelles finom színek jellemzik. A sejtelmes, áttetsző anyagok pedig még légiessebbé teszik a tunikákat és bő szabású ruhákat. A bokalengetős nadrágok egyenesen elhozzák a 80-as évek hangulatát.

Lena Hoschek

Lena Hoschek
Lena Hoschek

Mindenképpen említésre méltó Lena Hoschek, ugyanis azon kevés tervezők egyike közé tartozik, aki fürdőruha kollekcióval is előállt. A Pearl Harbor című filmet idéző civilben masírozó ápolónőkre emlékeztet némelyik modellje mellette szép Götz babák is megjelentek a kifutón.

Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell, méghozzá a szomorú igazság. A tervezők ugyanis sokszor nem szikrát, hanem lángot kapnak, ami olyan robbanást idéz elő, mint az alábbi munkák. Hát, szavakkal nem sűrűn jellemezhető - publikálható módon - az, amivel némelyik igen extrém divattervező bemutatkozott így július elején. Megpróbálom azt a szörnyű sokkot leírni, ami kirajzolódott az arcokra az elborult elmék alkotta darabok láttán Berlinben Azt hiszem a képek láttán sokaknak hozzám hasonlóan időbe fog telni a látvány feldolgozása.

Designer for Tomorrow

Designer for Tomorrow
Designer for Tomorrow

Alice Csodaországban kutya füle ahhoz képest, amit a Designer for Tomorrow mutatott be. Hatalmas, élénk, színes formák, össze-vissza lógó anyagdarabok és tömény mennyiségű szimmetria és aszimmetria keveréke jellemzi a ruhákat. 10 darabból a legnagyobb jóindulattal is csak 3, a hordható ruhák száma.

Starstyling

Starstyling
Starstyling

A futurisztikus és sci-fi filmek jelmeztervezői csak jelenthetnek a Starstylingnak. A hatalmas flitterek és fura gyöngyös fejdíszek szúrnak szemek a kedves nézőknek első körben. Majd, aki el tud vonatkoztatni a kéményseprő kalaptól és az idétlen kiegészítőktől, az vethet pár pillantást a halloween hangulatú és a batikolt hippihuligános darabokra.

Universität der künste

Universität der künste
Universität der künste

Az Universität der künste sem szenved hiányt a kreativitásban. A rügyező bokorvállú fiatalember volt az első, ami feltűnt a kollekció nézegetése közben, de elmondhatom, hogy ő csak egy szerény alak. Említésre méltó a vad mamuszos, palástba bújt törzsi harcos és a mentőmellény szerű díszben mászkáló komor arcú hölgy. Továbbá nem feledkezhetünk el az egyik legjellemzőbb elemről, a prémről. Ezt úgy szerkesztették a ruhára, hogy az úgy hasson, mintha az azt viselő hölgy ajkai alól eredne- roppant esztétikus. Óriási öröm, hogy ezekkel egy kifutón megfér a fentiekben felsorolt földönkívüliektől Földünket megmentő; űrszkafanderének fél vállát áldozó, asztronauta is.

Egy szó, mint száz, a rengeteg tehetséges tervező munkáinak eredménye majd 2011 tavaszán és nyarán fog megmutatkozni. Reméljük inkább a kedves ápolók és a candy babák jönnek szembe velünk a futurisztikus lények és a zombik helyett.

A kollekciók teljes képgalériái megtekinthetők a Mercedes-Benz Fashion Week weboldalán.

Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
Az utĂłbbi időben számtalan kĂ©rdĂ©s merĂĽlt fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megĂ©rkeztek a válaszok!
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglalĂł Ă­rás jelenik meg az idĂ©n április 9-Ă©n 21. Ă©letĂ©vĂ©t betöltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongĂłi közössĂ©gekkel egyĂĽttműködve szĂĽletĂ©snapi ajándĂ©kcsomagot kĂĽld Kristennek!
avatar
Natalie
-
2010.08.30. 19:10
101
Walther: Ja, én is azt néztem hogy semmi kép vagy valami nem volt a partyn a Hugo Bossról, mindössze a Fashion Streeten tartották :) De Hamilton úr nagyon jól nézett ki :)
avatar
Sarah
-
2010.08.29. 15:44
100
Azért álmodozni szabad.. egyszer Budapesten lesznek a legszebb divatbemutatók :)
avatar
flashy2
-
2010.08.28. 20:24
99
hát igen aki jó divatshow-kat akar látni az menjen Milanoba vagy Berlinbe :)
avatar
javorszarvas
-
2010.08.28. 18:48
98
Alawa: szerintem azért felejtős, mert a legtöbb hazai divatmárka nem elég nagy ahhoz hogy saját bemutatókat tartson, a külföldi cégek meg nem pont itthon fognak. Lásd: Berlin Fashion Week.. Nem Budapest :P
avatar
Walther
-
2010.08.28. 14:44
97
Natalie: A Hugo Boss néha szokott tartani partyt de nem a kollekciók miatt, az általában le van ejtve... Múltkor is a 6. évforduló miatt volt egy party
Lewis Hamiltonnal, de egy árva szó nem esett a ruhákról, még csak hírből se. :S
avatar
jazmina
-
2010.08.25. 15:09
96
Szerintem úgy érti, ahogyan én, hogy gázok az itthoni tervezők... A legtöbb legalábbis.
avatar
Adrihanna
-
2010.08.24. 22:58
95
dehogy felejtős itthon a divatbemutató.. =) csak egy ismeretség kell és onnantól jön a többi..
avatar
Natalie
-
2010.08.24. 20:43
94
Itthon általában a Roland divatház szokott rendezni partikat, mert így össze tudja kötni a különféle üzleteit, igaz leginkább a Bosst reklámozzák (pl kb 1 hónapja is volt egy)
avatar
alawa
-
2010.08.13. 16:27
93
itthon divatbemutató? felejtős :(
avatar
jazmina
-
2010.08.13. 16:11
92
Haute couture bemutatóra kizárólag meghívásos alapon lehet menni, és nagyon nem egyszerű bekerülni azok közé, akik kaphatnak meghívót :)
Ez egy igen zárt \"világ\".
Normál divatbemutatókra azért biztosan könnyebb eljutni, főleg itthon szerintem. Bár a hazai divatipar még igen csak gyerekcipőben jár véleményem szerint.
avatar
Adrihanna
-
2010.08.13. 15:40
91
hát sok verzió van.
vagy meghívós rendszer van, vagy belépős és meghívós, de vannak teljesen nyitottak is pl: ami tavasszal volt a Deák Ferenc utcában. Szóval változó, én ahol eddig voltam, ott kaptam meghívót előre.
avatar
andy
-
2010.08.13. 14:01
90
ilyen divatbemutatókra bárki mehet? jegyet kell venni v hogy van ez?
avatar
Adrihanna
-
2010.08.12. 23:32
89
az nagyon jó tud ám lenni :) és csodásak azok a ruhák =)))))))
avatar
jazmina
-
2010.08.12. 22:55
88
Blackjack: a haute couture kollekcióra gondolsz? Azt nem sok tervező készít(het), és igen, ezek külön bemutatók. Az ott bemutatott ruhákból egy darab készül csak (kézzel), és arra lehet licitálni a bemutató alatt :)
Izgalmas lehet, mert csak a végén tudod meg, hogy tiéd lehet-e a ruha vagy sem :))
avatar
Blackjack
-
2010.08.12. 22:12
87
Gagyi modell :D:D lehet de szerintem jó nagy reklámot csinált ezzel a villantással :P
Jázmina bevallom nem ia hallottam még arról hogy ezeket külön bemutatókra viszik?
avatar
Adrihanna
-
2010.08.12. 22:09
86
hát no comment, gagyi modell, ilyenkor alakítani kell és valahogy visszabújni a ruhába.. amúgy meg ha csúszik a ruha azt érzed.
avatar
jazmina
-
2010.08.12. 21:28
85
Akkor sorry Petra, ez így tényleg gáz. De szerintem tuti véletlen!
avatar
Petra
-
2010.08.12. 21:01
84
héhéhé nem ilyenekről beszéltem hogy átlátszó ruha stb hanem a perret schaad-os \"balesetre\" amikor félig lejött a ruha ez:

">www1.pictures.zimbio.com/gi/Perret+Schaad+Show

kellemetlen :S
avatar
Adrihanna
-
2010.08.12. 12:06
83
én előtanulmányaimnak köszönhetően már egy-kettőről hallottam, de többségük ismeretlen volt számomra. =)

amúgy Jázmina a nagyok, akik nem szorulnak agyament ruhákra is terveznek extrém dolgokat.
már korábban írtam, de az óta sok komi lement. ennek az a célja (és ezt több divattervezőtől hallottam, meg nekem is tanították), hogy a tervezők a sztárocskáknak villantsanak. meglátják, milyen a fantáziád, mennyire vagy extrém, mekkorát tudsz alkotni. ez azért fontos, mert a vörös szőnyegre nem lehet ám akármibe menni. DE a nagyok nem eszement , elborult hülyeséget terveznek, hanem olyat alkotnak, ami extrém, nem éppen hétköznapi, ugyan hordhatatlan és csak kifutón megy el, de mégis megfog benne valami.. nos éppen e miatt fogsz tőle rendelni a vörös szőnyegre valami bomba ruhát.
persze a hétköznapi ember számára felfoghatatlan, hogy mi a jó csudáért csinál egy tehetséges divattervező ilyet, de ennek van oka és célja.
az ilyen divatbemutatókról pedig nem fogsz olvasni, hallani és látni videokat vagy műsort. ez még zártabb körű és exclusiveabb mint a többi =))))))
avatar
alawa
-
2010.08.12. 11:44
82
én csak a Boss-t meg a CK-t ismerem!
avatar
jazmina
-
2010.08.12. 11:38
81
De szerintem az sem mindegy, hogy haute couture divatbemutatóról beszélünk, vagy pedig ready to wear kollekcióról. Mert az utóbbin, mint ahogyan a neve is mutatja, nagyon is hordható ruhákat lehet látni szerintem!
Persze vannak tényleg elvetemült divat tervezők, de véleményem szerint az igazán nagyok nem szorulnak rá, hogy ilyen idétlenséggel kábítsák a jónépet :)

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én egyébként az itt leírt tervezők nagy részéről sosem hallottam, és még csak nem is olvastam róluk sehol...pedig azért elég sokat bújom a divatbemutatókat :))
avatar
Blackjack
-
2010.08.12. 00:58
80
De milyen érdekes, hogy vannak olyan márkák akiknek nem kell kitűnni ilyen módon a tömegből, hanem tök normális bemutatókat tartanak és a ruháikat is viszik!
avatar
Adrihanna
-
2010.08.11. 23:02
79
de ennek a céljáról már beszéltünk. ezt tanítják a divattervező képzéseken is.. ilyet kell tervezni, de van aki csak ezzel jön elő..
avatar
Zsofi
-
2010.08.11. 22:42
78
Nem csak a meztelenség, de valahogy mostanában a divatbemutatók egy része eléggé rossz útra tévedt, mert nem a hordható jó divatos ruhákat mutatják be rendes összeállíásban, hanem sokszor túl hajmeresztő dolgokat..
avatar
jazmina
-
2010.08.11. 22:22
77
Sajnos manapság mindent el lehet adni mezítelenkedéssel!
De egyébként nem hinném, hogy egy modellt egy félakt fotó miatt nem foglalkoztatnának a későbbiekben. Egyre több kifutó modell vállal akár akt fotót is, és nem akármilyen újságban jelennek meg a képek, hanem a Vogue-ban... De ott van a Pirelli Calendar, meg lehet nézni, csupa nagy nevű kifutó modellről vannak nem kicsit provokatív félakt, akt képek...

Sajnos ilyen világot élünk, a szexualitás körül forog minden ://
avatar
Adrihanna
-
2010.08.11. 21:42
76
én még akkor se esnék a közönség közé.. tuti.. milyen már.. akkor story de utána új storyból nem fognak alkalmazni..
olyan jó modellkedni és olyan jó mindezt normálisan csinálni..
avatar
LosSantos
-
2010.08.11. 21:35
75
Mivan? :D Farmerbe voltak? Ja hogy felül semmi, hát az már cinkes :) Szerintem ezeket szívesen felkapja a média, főleg ha direktbe kitalálják a dolgokat, és ez nem csak ilyen téren van így, de ha pl egy modell elszúcsik és ráesik a közönségre.. abból tuti hír lesz, a bevállalós lány meg kap plusz 10%-ot :D
avatar
Adrihanna
-
2010.08.11. 21:31
74
nem a fürdőruhásra gondoltam egy másik oldalon publikáltak róla olyan képeket ahol a nők csak denimbe voltak.. :S érdekes.. nem szoktam úgy mászkálni.. amúgy nekem - pedig én aztán elég extrém tudok lenni, ha kapok valami zizit - sok az amit ott produkáltak.. én ilyet a kishúgomnak szoktam rajzolni mikor illusztrálok neki mese mellé..
avatar
Zoldalma
-
2010.08.11. 18:15
73
Az ilyen ruhákat amik átlátszók úgyis valamivel kell hordani még.. Persze a kifutón minden megengedett :)

Adrihanna: megnéztem a CK képeit, de ott mi volt? Kifutós képek nincsenek is, az a pár fürdőruhás kép meg még belefér nem? :)
avatar
jazmina
-
2010.08.10. 20:56
72
Én még ilyen híreket sosem hallottam, hogy egy modell melle látszódott xy divatbemutatóján...Nagyon sokszor adnak a lányokra átlátszó felsőt, az okát nem tudom, de nekem ez már tökre megszokott dolog.
Salvatore Ferragamo 'Boston' utazótáska
A Salvatore Ferragamo márka talán nem túlzottan ismert hazánkban, ám nyugodt szívvel ajánlom termékeiket.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Javában dĂşlt a salvadori polgárháborĂş, a továbbra is forrongĂł Közel-Keleten az izraeli lĂ©gierő meglepetĂ©s csapást mĂ©rt az iraki atomerőműre, megalakult a Music Television Ă©s az első Indiana Jones-film is mozikba kerĂĽlt.