A múlt ikonja köszön vissza a csúcstechnológiás szerkezeten
Vissza a gyökerekhez - Blancpain X Fathoms
4 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.11.14

Hol máshol mutathatták be a legújabb Blancpain X Fathoms búvárórát, mint a világ legnagyobb akváriumában, Dubaiban? Az új modellen az ikonikus 1953-as elődjének vonalai köszönnek vissza, modern belsőre építve.


Még a búvárórák közt is különlegességnek számít a mechanikus mélységmérő skála, amellyel 90 méterig követhetjük nyomon lefelé haladásunk mértékét - sőt, ezen a tartományon belül be is állíthatunk egy adott szintet, melynek elérésekor az óra jelez, így téve biztonságosabbá merülésünket. Ennek az egységnek a megalkotása kemény dió volt a mérnökök számára: a víznyomás óriási erővel hat a miniatűr elemekre, ám megannyi anyag- és kialakítás kipróbálása sikerült megalkotniuk a hibátlan mélységmérőt.


A számlapon megtalálható még egy 5 perces visszaszámláló is, ami nyomáskiegyenlítő szünetek beiktatására figyelmeztet. Az 55 mm-es tok egyébként titánból készült, és 300 méteres mélységig bírja a nyomást. Az óra járástartaléka 5 nap, és szilikon betétek védik a mágneses behatások ellen.


A fekete alapon megtalálható számok háromféle színben pompáznak, így segítve az adatok könnyű leolvasását és megkülönböztetését a mélység sötétjében. S végül a pontot az i-re a masszívan beágyazott szíj teszi fel: 14 hajlási pontjával tökéletesen illeszkedik a csuklóra, és nem kell attól tartanunk, hogy elvesztenénk a végtelen vizeken.

Kapcsolódó cikkek
Az IWC egy új modellel bővítette a Yacht Club Chronograph termékcsaládját. A karóra a Volvo Ocean Race kapcsán jelenik meg, mely a világ leghíresebb vitorlás versenye.
Biztosítás, védelem, privát klubtagság – ezeket szolgáltatja az Hublotista, az Hublot órák vásárlóinak egyedileg létrehozott közösségi rendszer. Az Hublot ezzel elsőként biztosít protekciót az órák piacán. 
Ana Ivanovic, a 23 éves szerb teniszcsillag immáron 3 éve a Rolex nagykövete. A fiatal bajnok rendkívül sokat tett azért, hogy a női vásárlók is felfedezhessék a Rolex órákat.
4,495,950 Huf / 14,550 Eur
2,070,300 Huf / 6,700 Eur
avatar
lacko
-
2011.11.16. 22:23
4
bumszli
avatar
Szeki
-
2011.11.16. 20:29
3
Nekem tetszik.
avatar
gery
-
2011.11.16. 15:15
2
a szíja egyedi!
avatar
Badboy
-
2011.11.15. 15:46
1
Elég fura :O
Alkalmi D&G öltöny
Remek vétel az IOS kifutó kollekciójában található D&G öltöny, ami most akciós áron vihető.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.