A múlt ikonja köszön vissza a csúcstechnológiás szerkezeten
Vissza a gyökerekhez - Blancpain X Fathoms
4 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.11.14

Hol máshol mutathatták be a legĂşjabb Blancpain X Fathoms bĂşvárĂłrát, mint a világ legnagyobb akváriumában, Dubaiban? Az Ăşj modellen az ikonikus 1953-as elődjĂ©nek vonalai köszönnek vissza, modern belsőre Ă©pĂ­tve.


MĂ©g a bĂşvárĂłrák közt is kĂĽlönlegessĂ©gnek számĂ­t a mechanikus mĂ©lysĂ©gmĂ©rő skála, amellyel 90 mĂ©terig követhetjĂĽk nyomon lefelĂ© haladásunk mĂ©rtĂ©kĂ©t - sőt, ezen a tartományon belĂĽl be is állĂ­thatunk egy adott szintet, melynek elĂ©rĂ©sekor az Ăłra jelez, Ă­gy tĂ©ve biztonságosabbá merĂĽlĂ©sĂĽnket. Ennek az egysĂ©gnek a megalkotása kemĂ©ny diĂł volt a mĂ©rnökök számára: a vĂ­znyomás Ăłriási erővel hat a miniatűr elemekre, ám megannyi anyag- Ă©s kialakĂ­tás kiprĂłbálása sikerĂĽlt megalkotniuk a hibátlan mĂ©lysĂ©gmĂ©rőt.


A számlapon megtalálhatĂł mĂ©g egy 5 perces visszaszámlálĂł is, ami nyomáskiegyenlĂ­tő szĂĽnetek beiktatására figyelmeztet. Az 55 mm-es tok egyĂ©bkĂ©nt titánbĂłl kĂ©szĂĽlt, Ă©s 300 mĂ©teres mĂ©lysĂ©gig bĂ­rja a nyomást. Az Ăłra járástartalĂ©ka 5 nap, Ă©s szilikon betĂ©tek vĂ©dik a mágneses behatások ellen.


A fekete alapon megtalálhatĂł számok háromfĂ©le szĂ­nben pompáznak, Ă­gy segĂ­tve az adatok könnyű leolvasását Ă©s megkĂĽlönböztetĂ©sĂ©t a mĂ©lysĂ©g sötĂ©tjĂ©ben. S vĂ©gĂĽl a pontot az i-re a masszĂ­van beágyazott szĂ­j teszi fel: 14 hajlási pontjával tökĂ©letesen illeszkedik a csuklĂłra, Ă©s nem kell attĂłl tartanunk, hogy elvesztenĂ©nk a vĂ©gtelen vizeken.

Kapcsolódó cikkek
Az IWC egy Ăşj modellel bővĂ­tette a Yacht Club Chronograph termĂ©kcsaládját. A karĂłra a Volvo Ocean Race kapcsán jelenik meg, mely a világ leghĂ­resebb vitorlás versenye.
BiztosĂ­tás, vĂ©delem, privát klubtagság – ezeket szolgáltatja az Hublotista, az Hublot Ăłrák vásárlĂłinak egyedileg lĂ©trehozott közössĂ©gi rendszer. Az Hublot ezzel elsőkĂ©nt biztosĂ­t protekciĂłt az Ăłrák piacán. 
Ana Ivanovic, a 23 Ă©ves szerb teniszcsillag immáron 3 Ă©ve a Rolex nagykövete. A fiatal bajnok rendkĂ­vĂĽl sokat tett azĂ©rt, hogy a női vásárlĂłk is felfedezhessĂ©k a Rolex Ăłrákat.
10,536,900 Huf / 34,100 Eur
avatar
lacko
-
2011.11.16. 22:23
4
bumszli
avatar
Szeki
-
2011.11.16. 20:29
3
Nekem tetszik.
avatar
gery
-
2011.11.16. 15:15
2
a szíja egyedi!
avatar
Badboy
-
2011.11.15. 15:46
1
Elég fura :O
Dior Homme öltöny
A YOOX egyik legdrágább és legjobb öltönyét ezúttal a Dior Homme hozta el nekünk.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
SzerkesztősĂ©gĂĽnk Ăşgy döntött, hogy egy egĂ©sz rovatot szentel a 20. század egyik legemlĂ©kezetesebb Ă©vtizedĂ©nek, a legendás nyolcvanas Ă©veknek.