Vratlan dnts
XVI. Benedek visszavonul
0 hozzszls
Molnr Gergely    2013.02.14

Az egész világot meglepte a német születés Joseph Ratzinger, aki XVI. Benedek néven lett pápa. Hírügynökségi értesülések szerint, még a közeli munkatársait is meglepte a Szentatya lemondása, amely a bejelentés napján a vezet hírek között szerepelt világszerte. Nem véletlenül, évszázadok óta nem volt példa erre.


XVI. Benedeknek több szempontból sem volt könny dolga 2005-ben, amikor a konklávé megválasztotta Karol Wojtya - azaz II. János Pál - után, hiszen eldje rendkívül népszer volt és nemcsak a katolikusok körében, az 1978-ban megválasztott pápa szimpatikus kisugárzásával, mosolyával és karizmatikus személyiségével korának emblematikus figurájaként került be a világtörténelembe.

A katolikus egyház híveinek száma – más vallásokhoz hasonlóan - csökken tendenciát mutat, és a 21. század kihívásainak is nehezebben tudnak megfelelni a különböz egyházak. Épp ezzel indokolta lemondását Benedek pápa, latinul elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy sem szellemileg, sem fizikailag nincs már olyan jó állapotban, hogy ellássa Szent Péter földi helytartójának feladatait.

Utódját valószínleg márciusban megválasztják, az esélyesek között Erd Péter esztergom-budapesti érsek neve is felmerült, míg más források szerint afrikai vagy ázsiai pápát választanak a bíborosok. De minden ilyen információ csak találgatás addig, amíg fel nem száll a sikeres pápaválasztást jelz füst.

Cimkk: politika,
Thomas Pink cskos ing
A Thomas Pink ugyan hazánkban nem ismert, de bátran állíthatom hogy az egyik legminségibb márka az ingek gyártásában.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.