Futurisztikus darabok
Zaha Hadid ismét alkotott
Munkatársunktól    2015.01.04    2 hozzászólás

A hĂ­res Ă©pĂ­tĂ©sz, Zaha Hadid, kihasználva a kreativitását, Ă©s tehetsĂ©gĂ©t, bĂştordarabokat Ă©s lakberendezĂ©si eszközöket, valamint Ă©kszereket is tervez, melyek mind olyan gyönyörűek, mint a nagyobb lĂ©legzetvĂ©telű alkotásai. EzĂşttal munkája eredmĂ©nyekĂ©pp egy lenyűgöző lakberendezĂ©si kollekciĂłt tekinthetĂĽnk meg, melyben egyaránt megtalálhatĂłak gyertyatartĂłk, vázák, egy sakk-­kĂ©szlet, valamint tálak is. A tárgyak megalkotásához többnyire porcelánt, műgyantát, akrilt, a szĂ­nek közĂĽl pedig feketĂ©t, fehĂ©ret, zöldet, Ă©s rĂłzsaszĂ­nt használt fel. A futurisztikus kinĂ©zetű daraboknak melyeken jĂłl láthatĂł a Hadidra olyannyira jellemző görbesĂ©g­ összetĂ©veszthetetlenĂĽl hasonlĂł hangulata van, mint azoknak az Ă©pĂĽleteknek a világon, melyeket ő tervezett.

Az egyik remek pĂ©lda közĂĽlĂĽk az „aqua tál”, amelyet a londoni Olimpiai Aqua Center inspirált, Ă©s melynek az ára több mint 16 ezer dollár. Egy másik figyelemre mĂ©ltĂł darab, a minimalista stĂ­lusĂş „Tornyok földje sakk kĂ©szlet”, melyet 8 ezer dollárĂ©rt vásárolhatunk meg. A kollekciĂłban az előbbieken kĂ­vĂĽl helyet kaptak pĂ©ldául elegáns gyertyatartĂłk, egy kĂ©tfejű gyertyatartĂł, Ă©s egy sor illatos gyertya is.

avatar
lovelyrekus
-
2015.03.09. 13:47
2
Kiráz tőlük a hideg..
avatar
Petra
-
2015.01.14. 20:59
1
A sakktábla szép, de a többi nem vmi szimmetrikus
Pöttyös D&G nyakkendő
Nagyon divatba jött manapság a vékony, fekete színű nyakkendő. Érthető, hiszen fiatalos, laza és mégis elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1986-ot egy negatĂ­v szimbĂłlummá vált katasztrĂłfa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyĂ©kolta be, az Ă©v egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplĂ©sĂ©vel pedig a Top Gun hĂłdĂ­totta a mozikat.