70%-kal drágább ott az élet mint New Yorkban
Zürich a világ legdrágább városa
3 hozzászólás
Váradi Zoltán    2012.02.19

Az Economist Intelligence Unit elkészítette idei kutatását, melyből kiderül, melyik a világ tíz legdrágább városa a mindennapi élet szempontjából.

A Worldwide Cost of Living Survey keretén belül a közvéleménykutató vállalat szakemberei 93 ország 140 városát tesztelték különféle költségekkel kapcsolatban, mint az élelmiszerek, az üzemanyag, a szállási költségek, a különféle szolgáltatások díjai, vagyis mindent megvizsgáltak, ami a hétköznapi élethez szükséges lehet.

A felmérés vezetői New Yorkot 100 ponttal a kutatás középpontjába állították, minden egyéb várost ehhez képest helyeztek el a ranglistán. A kutatás eredményei szerint a legdrágább két város Zürich és Tokió, az első 70 míg a második 66 százalékkal drágább az amerikai metropolisztól.

A világ tíz legdrágább városa:

1.Zürich, Svájc


2.Tokió, Japán


3.Genf, Svájc


4.Osaka, Japán


5.Oslo, Norvégia


6.Párizs, Franciaország


7.Sydney, Ausztrália


8.Melbourne, Ausztrália


9.Szingapúr


10.Frankfurt, Németország


avatar
Monika90
-
2012.02.20. 19:33
3
Japán fejlődött a legtöbbet szerintem az utóbbi 20 évben, így ott nőtt is jócskán az életszínvonal. :)
avatar
panna
-
2012.02.19. 21:21
2
Számomra felfoghatatlan miért vannak ekkora különbségek országok között az árakban.
avatar
szabolcs
-
2012.02.19. 19:59
1
Párizs valóban nagyon drága, de azt nem hittem volna hogy a top10-ben nincs egy amerikai város sem.
Alkalmi Roberto Cavalli nadrág
Ezt az elegáns nadrágot a különleges alkalmak megkoronázására találták ki.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.